Contactează-ne

Prima pagină

Un pompier a salvat din flăcări doi bătrîni și a evitat producerea unei explozii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ plutonierul adjutant Ioan Asofroniei a fost omul potrivit la locul potrivit ■ el a observat incendiul care cuprinsese locuinţa unor vecini, a apelat 112 şi i-a scos din casă pe proprietari ■

Un incendiu izbucnit noaptea trecută putea avea urmări tragice, dar ele au fost înlăturate de un pompier aflat în timpul liber, doi bătrâni fiind salvaţi din flăcări. El a evitat şi producerea unei explozii, scoţând din locuinţă o butelie de aragaz.

Alarma la Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă „Petrodava“ s-a dat aseară, în jurul orei 20:00, prin apel la 112, când pompierii au fost chemaţi să stingă un incendiu de mari proporţii izbucnit la o locuinţă situată în localitatea Hoiseşti, comuna Mărgineni.

La sosirea cadrelor ISU flăcările se manifestau generalizat la o anexă gospodărească lipită de o casă şi la acoperişul locuinţei. Pompierii aveau să constate că la intervenţie era deja prezent un coleg, care era în timpul liber şi că proprietarii fuseseră salvaţi din flăcări.

„Apelul la 112 a fost efectuat de colegul nostru, plutonier adjutant Ioan Asofroniei Ioan (foto – cu mâinile împreunate – n.r.), care locuieşte la două case distanţă de locul în care s-a produs incendiul. Tot el a fost cel care i-a evacuat din interiorul locuinţei pe proprietari, un bărbat de 67 de ani şi o femeie de 64 de ani“, a declarat locotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Adjutantul, după ce s-a asigurat ca cele două persoane nu mai sunt în pericol, şi-a riscat viaţa, intrând iar în casa cuprinsă de flăcări. A căutat locul unde era amplasată o butelie şi a scos-o din interiorul locuinţei, pentru a evita producerea unei explozii.

„Şi pentru că meseria de pompier este un stil de viaţă, soldatul Răzvan Drăgan, aflat în timpul liber, s-a alăturat colegilor şi a intervenit pentru stingere. Cei doi sunt colegi de tură la Detaşamentul Piatra Neamţ. Ioan este pompier şi paramedic de 16 ani, iar Răzvan este de pompier de jumătate de an“, a mai transmis ISU.

Incendiul a fost stins în cele din urmă, dar pagubele sunt extrem de mari. Au ars anexa şi acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 105 metri pătraţi, plus bunuri din interiorul acestora. Cadrele de la ISU Neamţ au stabilit că incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending