Contactează-ne

Eveniment

Un nou proces după o achitare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un bărbat acuzat de săvîrşirea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte a fost achitat de instanţă pe motiv că fapta nu există ■ anchetatorii au contestat soluţia ■ asta pentru că anterior stabiliseră că inculpatul şi-ar fi altoit nevasta, iar în cădere victima a suferit mai multe traumatisme ce au dus la deces ■

Procurorii nemţeni au atacat la Curtea de Apel Bacău sentinţa prin care magistraţii din cadrul Tribunalului Neamţ au dispus achitarea unui bărbat acuzat de moarte de om. Inculpat a fost Constantin Tololoi, în vîrstă de 50 de ani, din localitatea Gîdinţi, pentru care judecătorii au stabilit că fapta pentru care a fost inculpat, lovituri cauzatoare de moarte, nu există. Acum procesul va fi reluat la instanţa din judeţul vecin care va da în cauză o hotărîre definitivă. Conform actelor de urmărire penală, fapta care s-a soldat cu o tragedie a avut loc în ziua de 13 mai 2017. Inculpatul şi nevasta sa se aflau în gospodăria proprie din localitatea menţionată, iar pe fondul unei altercaţii spontane, dar şi a unor neînţelegeri mai vechi, la un moment dat inculpatul şi-a lovit consoarta cu pumnul. Luată prin surprindere de violenţa soţului, femeia nu a putut să se apere şi s-a lovit în cădere de nişte planuri dure. După consumarea agresiunii, victima nu a dat imediat semne că ceva ar fi în neregulă, însă cu începere de a doua zi starea sa de sănătate a început să se deterioreze. Acuzatul nu a găsit de cuviinţă să solicite ajutor medical şi considerînd că femeia nu a suferit cine ştie ce leziuni profunde, a ţinut-o acasă şi, spun anchetatorii, i-ar fi aplicat doar nişte îngrijiri empirice. Cu toate acestea, starea de sănătate a victimei s-a depreciat continuu şi ireversibil în următoarele zile, ceea ce i-a făcut pe membrii familiei ca la data de 17 mai, deci la patru zile de la incident, să solicite ajutor medical. La faţa locului a ajuns un echipaj de la Ambulanţa Neamţ şi avînd în vedere faptul că femeia era în agonie, echipajul medical a transportat victima la Spitalul de Urgenţă din Roman. Numai că deja era prea tîrziu şi nu s-a mai putut face nimic, iar a doua zi, pe 18 mai, femeia a decedat. De la început moartea a fost considerată suspectă, iar după demararea cercetărilor soţul a fost pus sub acuzare pentru săvîrşirea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte, inculpatul fiind anchetat în stare de libertate. Rămîne de văzut care va fi soluţia judecătorilor de la instanţa superioară.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

EXERCIŢIU: Explozie la Petrom Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

Pompierii nemţeni au anunţat pentru seara de 26 ianuarie, de la ora 19, un exerciţiu având drept temă o explozie urmată de un incendiu la un autoturism în staţia Petrom din Roman.

„În ziua de 26.01.2022, ora 19:00, prin sistemul S.N.U.A.U. „112” Neamţ, dispeceratul ISU primeşte un anunţ de la un angajat al Stației de distribuție carburanți Petrom despre producerea unei explozii urmată de un incendiu la un autoturism ce alimenta la una din pompele stației.

Din informațiile oferite de apelant în interiorul autoturismului incendiat a fost surprinsă o persoană, existând pericol de propagare al incendiului la pompele de carburanți învecinate cât și la sediul administrativ al stației”, anunţă reprezentanţii ISU Neamţ, referitor la scenariul exerciţiului.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Femeie decedată în urma unui incendiu provocat de jarul din sobă

Știre publicată în urmă cu

în data de

O femeie în vârstă de 77 de ani a decedat în urma unui incendiu izbucnit pe 25 ianuarie la o locuinţă din localitatea Vădurele.

Pompierii au găsit corpul neînsufleţit pe un pat aflat în apropierea unei sobe şi au stabilit că incendiul a pornit de la jarul căzut din aceasta.

“În data de 25 ianuarie, în jurul orei 07:36, prin apel la 112, Dispeceratul integrat ISU – SAJ Neamț a fost înștiințat despre decesul unei persoane, survenit în urma unui incendiu produs în interiorul unei locuințe din localitatea Vădurele  comuna Cândești. Apelantul ne-a informat că incendiul a fost stins.

La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială complexă pentru intervenție pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu.

Ajunși la locul solicitării, pompierii au găsit o femeie, de 77 de ani ce nu prezenta semne vitale, pe un pat amplasat în imediata apropierea unei sobe.

Incendiul s-a manifestat într-o cameră, la nivelul unui pat, în care se afla o persoană.

Jarul căzut din sistemele de încălzire pe materiale combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Autoturism în flăcări de la sistemul de frânare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un autoturism a luat foc, miercuri dimineaţă, 26 ianuarie, într-o parcare de pe Bulevardul Decebal din Piatra Neamţ.

Pompierii au stabilit drept cauză o defecţiune la sistemul de frânare. A mai fost deteriorat un autoturism parcat în apropiere.

“În această dimineață ca urmare a unui apel la 112 dn jurul orei 05.33, pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la un autoturism ce se afla într-o parcare din Bulevardul Decebal.

Incendiul se manifesta cu flacără deschisă în partea din spate a unui autoturism (roata stângă, bancheta din spate și plafon).

Un autoturism parcat în imediata apropiere a fost deteriorat pe partea dreaptă din cauza incendiului.

Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei defecțiuni la sistemul de frânare”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending