Contactează-ne

Actualitate

Un nou incendiu pe Pietricica. „Cauza probabilă a fost focul deschis în spaţii deschise“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ nedoritul incindent a fost sesizat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență în jurul orei 14.00 ■ suprafața afectată a fost de circa 1,5 hectare ■

Ca urmare a unui apel la serviciul unic de urgenţă 112, care a fost înregistrat la ora 13.41 la Dispeceratul ISU, forţe şi mijloace de intervenţie de la Detaşamentul de pompieri Piatra Neamţ au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată pe culmea Pietricica.

Alături de pompieri au acţionat silvicultori de la Ocolul Vaduri şi cadre de la Poliţia Locală Piatra Neamţ, flăcările manifestându-se în zona împădurită situată deasupra Colegiului Naţional „Gheorghe Cartianu“. Suprafaţa afectată a fost de circa 1,5 hectare, pericol fiind deoarece erau doborâturi de arbori.

„În urma unui apel la 112 de la ora 13:41 forţe şi mijloace de intervenţie de la Detaşamentul de pompieri Piatra Neamţ au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată pe Muntele Pietricica. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise“, a transmis ISU Neamț.

Pe 1 ianuarie 2024, o parte dintre locuitorii oraşului Piatra Neamţ au avut parte de un spectacol nedorit, altul decât focul de artificii organizat de administaţia locală, pentru a marca venirea Noului An. La ora 00.10, s-a putut vedea un incendiu deasupra urbei, care a fost provocat de articole pirotehnice.

Se bănuieşte că cineva a urcat cu maşina pe drumul care duce la releul de televiziune de pe Pietricica şi a folosit iresponsabil artificii, neţinând cont de vegetaţia uscată existentă. În apropiere de locul care a fost afectat de incendiu este şi un aşezământ monahal construit după 1990, Schitul Sfântul Mina.

Dealul Pietricica, pe 31 noiembrie 2021, a fost cuprins de un incendiu devastator, care s-a manifestat pe circa 20 de hectare. „Focul în aer liber“, după cum a stabilit ISU, a dus la izbucnirea flăcărilor. La misiunea de stingere au participat circa 300 de persoane, pompieri (din Neamţ, Iaşi şi Bacău), silvicultori, angajaţi de la primărie şi voluntari.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending