Contactează-ne

Prima pagină

Un nemernic şi-a bătut mama în vârstă de 78 de ani, după care a schingiuit şi rănit un cal cu toporul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ autorul este un individ din comuna Războieni ■ este acuzat de violenţă în familie, ameninţare şi rănirea sau schingiuirea animalelor ■

Pe data de 6 septembrie 2023, cadrele Secţiei de Poliţie Rurală Ştefan cel Mare, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, au dispus reţinerea, pe o perioadă de 24 de ore, a unui bărbat de 47 de ani, din comuna Războieni, care este suspect de comiterea unor fapte penale.

„Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că, la data de 3 septembrie, bărbatul ar fi adresat ameninţări asupra mamei sale, în vârstă de 78 de ani, de natură să-i provoace acesteia o stare de temere şi ar fi exercitat asupra sa acte de violenţă. Totodată, folosindu-se de un topor, ar fi exercitat acte de violenţă asupra unei cabaline“, a transmis Poliţia Neamţ.

În urma incidentului, autorităţile au emis un ordin de protecţie provizoriu, iar autorul este cercetat pentru violenţă în familie, ameninţare şi rănirea sau schingiuirea animalelor. Individul a petrecut o zi în arestul Poliţiei Bacău (sediul IPJ Neamţ este în renovare), şi urma ca ieri să fie prezentat judecătorilor, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Cazurile de violenţă contra animalelor nu sunt singulare prin Neamţ. A ieşit în evidenţă unul petrecut în municipiul Roman, anul trecut, în apropierea Paştilor, când un porc a fost sacrificat într-un mod sadic. Scenele au fost filmate şi postate pe reţelele de socializare, chinurile de neînchipuit la care a fost supus bietul animal fiind ieşite din comun.

Imaginile, cu un puternic impact emoţional, au ajuns şi la oamenii legii, care s-au sesizat din oficiu cu privire pentru săvârşirea infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept. Porcul a fost lovit repetat în cap cu un topor, după care a fost înjunghiat în gât, dar fără efectul scontat. Aşa că operaţiunea a fost reluată, timp în care vietatea s-a zbătut încontinuu.

Apoi, „casapul“ şi un amic s-au urcat pe el. La toate aceste scene horror au asistat şi copii, care râdeau împreună cu adulţii participanţi la „măcel“. La acea vreme, comentariile pe Facebook erau extrem de acide la adresa celui care a sacraficat animalul într-un mod de nedescris. Iată ce se spune în două dintre ele, cu menţiunea că ele erau dintre cele mai blânde:

„Am distribuit în speranţa că vom vedea cu ce «premiu» s-a ales «viteazul» ăsta, care cred că este dus cu pluta dacă a chinuit bietul porc, ce se încăpăţâna să moară. Şi spectatorii asistenţi la obţinerea diplomei de măcelar-chirurg fără anestezie, au stat cuminţi până la sfârşitul «examenului». Credeţi că va păţi ceva?“; „Porcul a fost crescut să fie mâncat, dar nu aşa se taie. Individul trebuie pedepsit pentru prostie!“.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending