Contactează-ne

Actualitate

Un „Cîine roşu“, noul antrenor al Ceahlăului

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Florentin Petre este noul tehnician al grupării CSM Ceahlăul ■ anunţul a fost făcut de Anton Măzărianu, directorul COMES, sponsorul principal şi preşedintele Cătălin Roca ■ „Voi face tot posibilul ca şi la CSM Ceahlăul să creez un grup de jucători după modelul meu de jucător“, a declarat Florentin Petre ■

CSM Ceahlăul a avut un parcurs total nesatisfăcător, anul trecut, în campionatul Ligii 3 la fotbal, fiind pe locul VI în ierarhie, cu 20 de puncte, departe de lider, Dante Botoşani, care are 13 puncte în plus.

A fost motivul pentru care conducerea grupării din Piatra Neamţ a decis să schimbe antrenorul, fiind anunţat faptul că noul tehnician este un nume mare al fotbalului românesc, Florentin Petre, fost component al „Cîinilor roşii“ – Dinamo Bucureşti, din vremea cînd echipa avea un cuvînt greu de spus în Liga 1.

În cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc pe 17 ianuarie 2022, temele de discuţie au fost cele referitoare la modul în care au decurs negocierile cu fostul dinamovist şi despre obiectivele stabilite împreună staff-ul CSm Ceahlăul. S-a făcut cunoscut faptul că se doreşte aducerea unui preşedinte executiv, dar şi că lotul urmează a se primeni, pentru a încerca încă din martie a acestu an, accederea între echipele care se vor bate pentru un loc în Liga 2.

„Inima nu m-a lăsat să renunţ la proiectul Ceahlăul, pentru că eu cred în el. Am făcut greşeli la început de campionat pe care mi le-am asumat. Având cel mai bun lot, nu am reuşit să arătăm asta. Contează însă ce facem de aici înainte. Am căutat cea mai bună variantă de antrenor şi ne-am oprit la Florentin Petre pentru că am considerat că experienţa unei promovări într-un eşalon superior contează foarte mult.

Are experienţă în aşa ceva şi îmi doresc din tot sufletul să găsească soluţia câştigătoare, ca în următoarele trei meciuri să obţinem maximum de puncte şi să profităm că greşelile adversarilor pentru a putea ajunge în play-off. Dacă ajungem acolo, lucrurile vor fi uşor mai simple şi vom putea lua măsurile ce se impun pentru a ataca lupta pentru un loc la baraj şi la promovarea în eşalonul doi. Măsurile luate nu se opresc doar la aducerea unui antrenor şi a unor jucători. Suntem în curs de identificare a unui preşedinte executiv“, a declarat Anton Măzărianu, director general COMES Săvineşti, firmă care este sponsorul principal al echipei CSM Ceahlăul.

Despre cum a ajuns la Piatra Neamţ şi ce intenţionează a dat detalii Florentin Petre:

„Nu a fost o negociere cu cei din conducerea Ceahlăului, ci o discuţie prietenească. A durat maxim o oră. Când am văzut ce se vrea, când am văzut proiectul ce se află în desfăşurare, am acceptat fără să mă uit la bani prima dată, aşa cum fac mulţi antrenori şi jucători. Mi-a plăcut ideea, mi-a plăcut că sunt doi oameni tineri (preşedintele Cătălin Roca şi directorul Anton Măzărianu – n.r.), pe care mă pot baza pe viitor.

Suntem conştienţi că începem un drum lung şi greu. La începutul campionatului toată lumea se speria că Ceahlăul are cel mai bun lot, dar cum se întâmplă în fotbal, ceea ce este pe hârtie nu se materializează uneori în teren. Am venit cu aceeaşi ardoare pe care o ştiţi cu toţii, exact ca jucător, cu aceeaşi pasiune.

Vreau respect şi disciplină. Am venit să câştig, am venit să fac performanţă. Am făcut la Brăila din foarte puţin, cu un grup de oameni, mă refer atât administrativ, cât şi ca jucători, care a pus suflet. Nu banii au făcut diferenţa, nu lucrurile materiale. Grupul a făcut diferenţa. Voi face tot posibilul ca şi la CSM Ceahlăul să creez un grup de jucători după modelul meu de jucător. La Brăila (a antrenat-o pe Dacia Unirea – n.r.) a fost foarte greu.

Totul depinde însă de jucători. Din partea mea vor avea tot, dar din partea lor vreau tot. Noi trebuie să facem să dăm totul pentru a promova. Avem o listă cu jucători care vor veni, pe care ne vom baza pe viitor. Important este să am calitate. Cei ce vor fi aleşi vor fi obligaţi să câştige meciuri. De aia am venit, să câştig.

Avem puţine meciuri şi trebuie să le câştigăm. Seria o cunosc foarte bine. Este una bună în care se investesc bani, sunt jucători cu calitate şi echipe cu bani mulţi. M-a bucurat abordarea discuţiei cu CSM Ceahlăul, fiindcă telefonul a sunat din mai multe zone. Mai greu decât mi-a fost nu poate să-mi fie. La ce am văzut până acum şi la ce se discută în jurul meu, chiar mă simt fericit. Fiindcă am ce-mi trebuie. Nu trebuie să alerg după bani la primărie şi Consiliul Judeţean, ceea ce este important“.

Preşedintele Cătălin Roca a vorbit şi el despre cum s-a ajuns la varianta cu Florentin Petre ca tehnician principal:

„Rezultatele din 2021 nu au fost cele pe care ni le-am dorit. Drept urmare am ajuns la un acord de reziliere cu antrenorul Gabriel Rădulescu. Ulterior am făcut cu domnul Măzărianu un profil al antrenorului pe care ni-l dorim şi am început căutările.

Consider că am ajuns la cea mai bună variantă în persoana domnului Florentin Petre. Îi mulţumesc că a acceptat provocarea pe care i-am lansat-o şi sper că vom putea să ajungem în zona de play-off şi apoi, la baraj“.

Aşadar, la Ceahlăul se fac schimbări, urmează a se vedea şi ce jucători noi vor sosi, de certitudine fiind faptul că urmează o perioadă grea pentru accederea în play-off şi mai ales acolo.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Culmea filantropiei politice sau cum ne “învaţă” un politician să fim omenoşi de Crăciun

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

De obicei nu critic iniţiativele nimănui, chiar dacă mi se par, unele dintre ele, de-a dreptul penibile. Vorba domnului profesor Nae Ionescu, “omul e singurul animal care se poate rata”, inclusiv, zic eu, prin iniţiative idioate, deci să-i respectăm omului, fie el şi animal politic, această “calitate”.

Dar de această dată am să-mi permit să comentez, evident răutăcios, că nu văd altfel cum, iniţiativa unui om (aşa simte nevoia să se prezinte în primul rând), dar în paralel şi politician, care a reuşit să mă înfurie maxim.

Omul e mai puţin important cum se numeşte sau ce funcţie politică are, iniţiativa e “Nimeni singur de Crăciun”. Şi, în rezumat, la finalul postării puteţi vedea în integralitate mesajul omului cu pricina, spune că ar fi “cel mai frumos cadou” ca de Crăciun să mai facem loc la masa noastră pentru un om singur, citez, “un vecin, un prieten, o rudă”.

Asta-i marea iniţiativă şi chiar nu ştiu cum să o cataloghez: puerilă spre cumplit de idioată sau chiar… o înjurătură pe care omul, în plan secund şi politician, ne-o trânteşte de la obraz.

Adică, mă iertaţi, ce să înţelegem: că noi, românii, suntem, de obicei, nişte nemernici care mâncăm pe “întuneric”, “ascunşi” în casele noastre de Crăciun, Paşte şi… în fiecare zi, şi era nevoie de (i)luminatul om, în plan secund şi politician, ca să ne “gândim” să chemăm pe cineva la masa noastră?!

Nu domnule om, în secundar şi politician, românii nu au nevoie de politicieni, în plan secundar şi oameni, să vină cu astfel de iniţiative. Românii, mereu, au pus un scaun în plus la masă, mereu au pus în plus un blid de mâncare pentru oricine le-a trecut pragul. Şi de Crăciun, şi de Paşte, şi… în fiecare zi.

Aşa-zisa dumneavoastră iniţiativă e de fapt, cel puţin pentru mine, o insultă. Pentru că dumneavoastră se pare că nu ştiţi că românul e omenos de felul lui, nu trebuie să-i ceară nimeni, mai ales un politician, să fie aşa.

Şi vă mai spun ceva: românul pentru care aveţi dumneavoastră această “iniţiativă” face în mod firesc şi repetat ceea ce dumneavoastră “cereţi” acum, fără să se fudulească, fără să ceară ajutor de la presă să-l popularizeze cum a descoperit el “gaura de la covrig”, fără… să mizeze că măreaţa “iniţiativă” îi va mai aduce nişte voturi.

Românul, vă repet că poate înţelegeţi de ce m-aţi necăjit aşa de tare cu “iniţiativa”, a avut mereu o strachină de borş şi o bucată de mămăligă pentru românul de lângă el. Chiar dacă borşul era de lobodă şi.. atât, în vremuri de restrişte.

Asta în vreme ce politicienii, ca dumneavoastră, n-au avut de dat nicio firmitură din cozonacul pe care întingeau ca nişte hapsâni caviarul cumpărat din dările plătite de mâncătorii de mămăligă şi borş de lobodă.

Aşa că domnule politician, iniţiativa dumneavoastră de a ne împărţi noi borşul de lobodă în speranţa că veţi mai primi dumneavoastră nişte voturi ca să aveţi în continuare acces la caviar e chiar insultă. Vă rugăm să vă vedeţi de caviarul dumneavoastră şi să nu îndrăzniţi să ne suflaţi în borşul nostru. Măcar atât.

În rest, puteţi, pentru dumneavoastră, să aveţi iniţiativa de a chema vreun sărac singur la masa dumneavoastră. Şi dacă vreţi măcar să mimaţi că sunteţi sincer şi mai ale demn, nu vă mai fuduliţi prin presă cu “iniţiativa” dumneavoastră.

Că noi, aştia fără iniţiative, rămânem la fel de oameni cum am fost dintotdeauna. Şi la masa noastră are loc mereu oricine. Că, vorba românului, de dinainte de “iniţiativa” dumneavoastră, “unde mănâncă doi, mai poate mânca şi al treilea”.

Chiar, ştiaţi că românii au avut “iniţiativa” asta chiar de dinainte de vă naşte dumneavoastră? Nu v-au aşteptat pe dumneavoastră să-i şcoliţi într-ale omeniei.

 

N.R.: “INIŢIATIVA” în integralitatea ei

 

NIMENI SINGUR DE CRĂCIUN

-o inițiativă a omului Daniel Vasilică Harpa

De sărbători, darurile pentru cei dragi sau donațiile pentru cei necăjiți vin în mod natural. Anul acesta, vă propun ă â ț ș îș ă . Fiecare dintre noi are un vecin, un prieten, o rudă pe care o știe singură. Vă rog… să lăsăm de o parte ambițiile, adversitățile sau micile conflicte, și să încercăm, si să reusim, noi, nemțenii, să fim o familie. Ă Ș Ă și să aducem alături de noi un om singur, care i-a pierdut pe cei dragi, care-i are la depărtare sau care poate că nu a știut niciodată ce înseamnă să ai o familie sau prieteni alături. Vă asigur că ar fi – . Haideți să facem fiecare în dreptul nostru ce putem ca nimeni să nu stea singur de Crăciun în acest an. Și să mulțumim lui Dumnezeu că noi… nu suntem singuri pe lume.

Citește știrea

Actualitate

Tânără accidentată în timp ce traversa prin loc nepermis

Știre publicată în urmă cu

în data de

O tânără ce s-a aventurat să traverseze DN 15, dar nu pe o trecere pentru pietoni, a fost victima unui accident rutier, produs miercuri, 7 decembrie. Nedoritul incident a avut loc în localitatea Gâdinţi, iar şoferul implicat, un bătrân de 80 de ani, este anchetat pentru vătămare corporală din culpă.

„La data de 7 decembrie, în jurul orei 12:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe Drumul Național 15 D, în localitatea Gâdinți.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 80 de ani, din județul Iași, conducea un autoturism pe sectorul de drum anterior menționat, ar fi acroșat o tânără de 19 ani, din Gâdinți, ce se afla angajat în traversarea străzii, prin loc nepermis.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Dăruind vei dobândi – Și eu sunt voluntar pentru Sfântul Nicolae. Daruri pentru copiii internați

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ personalul SMU Roman și liceenii voluntari de la Seminarul Melchisedec Ștefănescu, la inițiativa preotului unității sanitare, Silviu Petrea, au cumpărat cadouri pentru copiii pe care sărbătoarea Sfântului Nicolae i-a găsit internați

Ziua de Moș Nicolae nu a trecut neobservată de copiii internați în secțiile de Pediatrie și Chirurgie-Ordopedie de la Spitalul Municipal de Urgență Roman, angajații unității și elevii Liceului Teologic Episcop Melchisedec Ștefănescu devenind Moșul cel darnic.

„Îngerii în halate albe, fie ei medici, asistenți, infirmieri sau personal auxiliar, s-au alăturat într-un gest de omenie, călăuziți de preotul Silviu Petrea, slujitor al capelei spitalului și în același gând bun cu elevii Liceului Teologic Episcop Melchisedec, coordonați de cadre didactice – monahia profesor Olimpiada Goga, profesor Felicia Arcana și profesor Mădălina Bozieanu, au făcut pachete.

În ele au fost dulciuri, fructe și jucării, acțiunea având loc în cadrul proiectului Dăruind vei dobândi – Și eu sunt voluntar pentru Sfântul Nicolae. Toate acestea au adus zâmbete pe chipurile copiilor internați în Spitalul Municipal de Urgență Roman pe Secțiile Chirurgie-Ortopedie infantilă și Pediatrie. Gestul a avut efectul scontat și, preț de câteva clipe, durerea a dispărut de pe chipurile copiilor internați în spital, lăsând loc bucuriei“.

Acestea sunt precizările făcute de Andreea Trifan, purtătorul de cuvânt al unității, care a mai adăugat că, pe lângă dăruirea cu care își fac zilnic meseria, omenia este o altă calitate a colectivului spitalului. Aceasta a ținut să mulțumească elevilor că s-au alăturat personalului sanitar pentru acest act caritabil. Cele câteva zeci de copii aflați pe patul de suferință au primit 55 pachete de la angajații spitalului și 60 de la voluntari.

.

Citește știrea
Advertisement
Trending