Contactează-ne

Actualitate

Un aparat medical unicat în Moldova a fost achizițonat de Spitalul de Urgență

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ unitatea sanitară romașcană a primit un ureteroscop semirigid, un aparat de litotriție pneumatică și un mini nefroscop ■ investiția este parte a unui proiect de 16 milioane de lei ■

Primarul Leonard Achiriloaei anunță faptul că instituția pe care o conduce este preocupată de achiziția de aparatură medicală necesară Spitalului Municipal de Urgență Roman. „După demersurile inițiate de Primăria Municipiului Roman, începute încă din mandatul meu de director economic al Spitalului de Urgență, în anul 2019, o nouă serie de aparate medicale performante, necesare în blocul operator, au ajuns zilele acestea în dotarea unității sanitare.

Vorbim despre un ureteroscop semirigid, un aparat de litotriție pneumatică, și un mini nefroscop, singurul din Moldova și unul dintre puținele pe care România le deține în acest moment. Acesta din urmă se utilizează în intervențiile chirurgicale minim invazive pentru calculi renali, pietre la rinichi, de peste 2 centimetri.

Investiția este parte a proiectului de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a Ambulatoriului, proiect în valoare de peste 16 milioane de lei, aflat în implementare. Concret, în partea opusă Compartimentului de Primiri Urgențe, au început lucrările de construcție a noii clădiri formată din demisol și parter, în care va funcționa noul Centrul Imagistic, existând legături funcționale cu Ambulatoriul și Centrul de Primiri Urgențe.

Spațiile existente acum în ambulatoriu vor fi recompartimentate, cabinetele urmând să fie dispuse astfel încât pacienții și cadrele medicale să beneficieze de cele mai bune condiții pentru diagnosticare. Centrul imagistic va fi dotat cu aparatură de ultimă generație, pe lângă cele achiziționate în acest moment, urmând un RMN, un CT, și un aparat radiologic digital”, a declarat primarul.

Leonard Achiriloaei spune că sănătatea este cel mai de preț dar pe care îl are omul, indiferent de rangul său social, impunîndu-se ca accesul la servicii de îngrijire medicale să fie facil. „Consolidarea investițiilor în domeniul sănătății rămâne o prioritate pentru administrația publică locală, iar eu voi depune toate eforturile pentru creșterea calitativă a serviciilor medicale oferite în municipiul Roman”, a mai adăugat ediul șef.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending