Contactează-ne

Eveniment

„Umor” de pandemie: Motiv de ieşit din casă – sexul cu femei singure

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pe declaraţia pe proprie răspundere, un pietrean a scris ca motiv al deplasării de la domiciu în oraş că vrea să facă sex ■ individul a trecut că-l cheamă Nicolae, data naşterii este... Scorpion, adresa locuinţei e Piatra Neamţ, iar locul deplasării România ■ „Sex cu toate femeile singure în această perioadă critică“, a notat „Nicolae“, intervalul deplasării fiind „toată perioada stării de urgenţă“ ■

Situaţii ilare şi hilare în aceşi timp, dincolo de faptul că par cel puţin iresponsabile sau deplasate, apar mai în fiecare zi prin România vremurilor în care subiectul principal este epidemia de coronavirus, cu tot ce presupune ea.

Printre altercaţii violente între interlopi, între grupuri rivale de etnici, care se răfuiesc între ei şi apoi cu forţele de ordine, infracţiuni de tot felul, încălcări ale măsurilor de restricţionare a circulaţiei, carantinei sau izolării apar şi situaţii care pot fi catalogate din ciclul „românii au umor“.

Este şi cazul unei „povestioare“ care s-ar fi petrecut la Piatra Neamţ, care îl are în centrul atenţiei pe un localnic, Nicolae, dar care prebuie privită cu oarece rezerve, pentru că nu ştim dacă este reală, sau este rodul imaginaţiei cuiva. Aşadar, pe Facebook, pe contul „Poliţiştii au umor“, a fost publicată duminică, 19 aprilie 2020, o fotografie a unei declaraţii pe proprie răspundere, în care semnatarul dezvăluie motivul halucinant al necesităţii plecării de la domiciliu.

Pe tipizatul respectiv, numele de familie este blurat, prenumele e trecut Nicolae, data naşterii este… scorpion, adresa locuinţei Piatra Neamţ, iar locul deplasării România. Iar la motivul deplasării: „Sex cu toate femeile singure în această perioadă critică“, în timp ce la rubrica perioada deplasării nu este specificat un interval anume, ci „toată perioada stării de urgenţă“.

Aşa cum spuneam, această declaraţie pe proprie răspundere trebuie privită cu rezerve, dar dacă ea este reală şi „autorul“ a prezentat-o ca să justifice ieşirea din casă, oamenii legii au toate motivele să-l amendeze.

Tot pe contul „Poliţiştii au umor“ au mai fost postate fotografii realizate prin scări de blocuri, conţinutul lor fiind comic prin mesajul transmis, sau prin gravele lacune de ordin gramatical. Iată o mostră: „Cloramină – stropiţi preşul. Vă rugăm nu-l luaţi (cu siguranţă se referă la recipient, nu la preş – n.r.). Mulţumim. Pentru ăla care a furat sticla cu clor a doua oară – de data asta ai luat ţeapă, m-am pişat în sticlă!!!”.

Iar în altele două, autorii au scris: „Dacă furi dozatorul cu dezinfectat sper să iei coronavirus şi să nu mai scapi de el“ şi „Nu parcaţi aicea! Se prea marfă!!!“. Tot la Piatra Neamţ, un bărbat de 35 de ani, a fost protagonistul unui şir de întîmplări care s-au soldat extrem de prost, el alegîndu-se cu un picior rupt şi dosar penal. Pe 24 februarie 2020, sătul de cele şase zile de autoizolare la domiciliu impuse de întoarcerea din Italia, pietreanul a ieşit în oraş şi s-a delectat consumînd băuturi alcoolice.

Pe la ora 17.30 i-a făcut o vizită soacrei, amintindu-şi că avea ceva de împărţit cu ea, iar pe fondul consumului de licori bahice a izbucnit o altercaţie. La un moment dat, femeia, speriată de agresivitatea ginerului a sunat la 112, solicitînd intervenţia forţelor de ordine. „Bărbat de 35 de ani, din Piatra Neamţ, de etnie romă, se afla în autoizolare din 18 martie.

A ieşit, a consumat alcool, iar pe fondul acestui consum s-a dus la soacra sa pentru a genera scandal. Aceasta a sesizat în mod direct autorităţile, iar bărbatul a fost dus în centrul de carantină“, se preciza într-un comunicat al Prefecturii Neamţ.

La imobilul unde este centrul de carantină, pietreanul a fost adus încătuşat de un echipaj de poliţie, care a fost însoţit şi de o ambulanţă. Bărbatul s-a manifestat agresiv, afirmînd că nu doreşte să fie carantinat, dar s-a potolit, toate acestea avînd loc în jurul orei 18.30. Peste jumătate de oră, un alt apel la 112, solicita o autosanitară deoarece un bărbat se aruncase de la etajul II. Era vorba despre cel care se certase cu soacra şi fusese introdus în centru.

Apoi, avea să se afle şi cum acesta a suferit o fractură deschisă de membru inferior. Încercase să evadeze pe geam, pentru acest lucru legînd cearceafurile de pe paturile din cameră, dar acestea au cedat în momentul în care a început coborîrea. Toată peripeţia i-a adus şi un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Într-un alt caz, care s-a petrecut pe 23 martie, un nemţean din Zăneşti are şi el dosar după ce, deşi trebuia să fie autoizolare la domiciliu, a fost prins de două ori în aceeaşi zi prin sat. Se pare că plimbările sale au însemnat consum de alcool.

Actualitate

Coronavirus: Neamţ – 92 cazuri noi. Naţional – 4.076 cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Neamţ rata de infectare este de 1,93 la mia de locuitori ■ la nivel naţional, în ultimele 24 de ore au fost raportate 164 decese ■

Până pe 14 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.016.449 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 

920.653 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.076 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 815 persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 25.605 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 13.04.2021 (10:00) – 14.04.2021 (10:00) au fost raportate 164 de decese (88 bărbați și 76 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași,  Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 4 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 20 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 44 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 51 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 44 decese la categoria de peste 80 de ani.

153 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 7 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.  

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.360. Dintre acestea, 1.521 sunt internate la ATI.  

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.035.734 de teste RT-PCR și 737.768 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 26.409 teste RT-PCR (16.775 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.634 la cerere) și 10.797 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 58.453 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 15.599 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 47.088 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 131 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3.549 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 593 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 13 aprilie, 5.373 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.060.850 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 5 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 23.501 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS – CoV – 2 (coronavirus): 2.542 în Italia, 16.773 în Spania, 195 în Marea Britanie, 127 în Franța, 3.118 în Germania,  93 în Grecia, 49 în Danemarca, 37 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 5 în SUA, 8 în Suedia,  137 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 46 în Elveția, 4 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 7 în Bulgaria, 13 în Cipru, 2 în India, 5 în Ucraina, 8 în Emiratele Arabe Unite, 13 în Republica Moldova, 3 în Muntenegru, 218 în Irlanda, 3 în Singapore, 3 în Tunisia, 8 în Republica Coreea, 2 în Bosnia și Herțegovina, 2 în Serbia și câte unul în Argentina, Luxemburg, Malta, Brazilia, Kazakhstan, Republica Congo, Qatar, Vatican, Portugalia, Egipt, Pakistan, Iran, Slovenia, Federația Rusă, Croația și Finlanda. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 189 de cetățeni români aflați în străinătate, 34 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 60 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, 3 în Suedia, 5 în Irlanda, 2 în Elveția, 2 în Austria, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo, unul în Grecia și unul în Iran, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu infecție cu noul coronavirus, 798 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Tunisia și unul în Argentina.

Citește știrea

Actualitate

„Mincinoşii“, atenţie! A început prohibiţia

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pescarii trebuie să cam uite de undiţe pînă pe 7 iunie, inclusiv ■ cei care ignoră interdicţiile pot fi sancţionaţi cu amenzi de pînă la 1.000 de lei ■

Jandarmii nemţeni reamintesc pescarilor că a început perioada de prohibiţie, iar pînă la data de 7 iunie, inclusiv, nu au voie pe rîuri.

„Interzis la pescuit pe o durată de 60 de zile începînd cu 9 aprilie, în toate habitatele piscicole naturale. Pe durata prohibiţiei, pescuitul recreativ poate fi practicat doar pe apele şi bălţile concesionate. Pentru protejarea fondului piscicol, jandarmii nemţeni vor intensifica acţiunile de verificare a respectării măsurilor de prohibiţie“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ.

Prin Ordinul nr. 58/462/2021, din 12 martie 2021, privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie şi refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2021, a fost stabilită perioada de prohibiţie generală. Astfel, au fost instituite măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ, sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 7 iunie inclusiv, cu unele excepţii.

Nerespectarea prevederilor ordinului menţionat se sancţionează potrivit dispoziţiilor O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, cu modificările şi completările ulterioare. Pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei.

De asemenea, pescuitul comercial în perioadă de prohibiţie constituie infracţiune şi se sancţionează cu amendă de la 6.000 lei la 10.000 lei şi interzicerea dreptului de a pescui între 1 şi 3 ani. Protecţia şi conservarea biodiversităţii din habitatele piscicole naturale şi combaterea braconajului reprezintă priorităţi ale jandarmilor nemţeni, complementare misiunilor de asigurare sau menţinere a ordinii şi siguranţei publice.

Acţiunile jandarmilor au ca scop conştientizarea pescarilor în ceea ce priveşte conservarea biodiversităţii şi prevenirea faptelor de braconaj piscicol în habitatele piscicole naturale din judeţul Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Atac la pedeapsa pentru uciderea şi tranşarea fiului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Septuagenarul care şi-a ucis şi tranşat fiul apoi i-a aruncat părţile din cadavru în Siret, nu se împacă cu pedeapsa de peste un deceniu de închisoare. Vasile Croitoru, de 73 de ani, din localitatea Cotu Vameş, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru omor, iar pentru profanare de cadavre pedeapsa a fost de 2 ani.

Cele două sancţiuni au fost contopite, în final inculpatul avînd de executat 10 ani şi 8 luni de detenţie. Croitoru a fost singurul care a contestat sentinţa iar o hotărîrea definitivă în acest caz vor da magistraţii din cadrul Curţii de Apel Bacău. Nimeni nu a cerut bani de la tatăl ucigaş, acesta fiind bun de plată, deocamdată, cu suma de 1.300 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

Cercetările au început pe data de 6 august 2020, cînd un pescar de 29 de ani, care-şi „omora“ timpul pe malul Siretului, la Horia, a descoperit în apă un braţ uman, secţionat de la cot. Anchetatorii au constatat că fragmentul uman prezenta urme de „amputare“ şi nu din cele care apar după ce un cadavru stă mult în apă, în cazuri de înec, conturîndu-se astfel ipoteza unei crime.

Criminaliştii au decis să se „folosească“ de singurul indiciu avut, efectuîndu-se o experiză dactiloscopică. Şi ceea ce sperau s-a adeverit, amprentele degetelor din restul de braţ aparţinînd unei persoane de 45 de ani, din Roman, care avea antecedente panale. A fost o formalitate să se ajungă la tatăl acestuia, un bătrîn de 72 de ani, care avea să recunoască săvîrşirea oribilei crime şi ce l-a determinat să-şi ucidă fiul. Omorul ar fi avut loc la început de august, pe fondul unei stări conflictuale şi a consumului de alcool.

În familia celor doi, lucrurile nu erau tocmai armonioase, o stare conflictuală fiind întreţinută de fiu, care căzuse în patima beţiei şi nici nu era „uşă de biserică“, avînd antecedente penale. Aşa se face că, pe fondul consumului de alcool, viitoarea victimă îşi bătea tatăl, acest lucru petrecîndu-se mai des în ultimii ani, mai ales după moartea mamei. Cercetările au mai stabilit că ultimul conflict între cei doi a avut loc pe 5 august. Cel mai probabil, fiul a venit iar beat acasă, şi-a agresat tatăl, iar acesta, sătul de tratamentul aplicat, a reuşit să pună mîna pe un cuţit, sfîrşind pentru totdeauna conflictele în familie.

Ancheta a mai stabilit că, după crimă, septuagenarul s-a folosit de un cuţit, o pînză de bomfaier şi o secure pentru tranşarea cadavrului. Apoi, părţile corpului au fost puse într-o pătură, iar cu o maşină au fost transportate şi aruncate în rîul Siret. După arestare, Vasile Croitoru a cerut ca măsura privării de libertate să fie înlocuită cu una mai blîndă, arestul la domiciliu, dar instanţele de la Tribunalul Neamţ şi de Curtea de Apel Bacău au respins acţiunile septuagenarului.

Citește știrea

Trending