Contactează-ne

Actualitate

Ultima șansă pentru salvarea Telegondolei și Bazei Hipice. Sau ce monştrii administrativi „leapădă” unii consilieri locali

Știre publicată în urmă cu

în data de

Municipalitatea pietreană mai face o ultimă încercare pentru a salva Telegondola şi terenurile de la Baza Hipică de spectrul sumbru al vânzării pe taraba falimentului.

Ceea ce înseamnă că şi Telegondola, dar mai ales terenurile de la Baza Hipică, pentru că acestea au făcut şi fac cu ochiul şmecherilor care vor să le cumpere pe nimic, nu vor mai fi ale pietrenilor, ci vor ajunge în posesia „mafiei gulerelor albe”. Pe nimic. Dacă nu credeţi, verificaţi dacă terenurile sunt, acum, evaluate la mai puţin de 20 de euro metrul pătrat. Cam cât o latrină într-o comună din capătul judeţului. De aia vor unii ca Perla Invest să ajungă la faliment, ca să cumpere terenuri de „Dunhill” la preţ de… latrină.

„Mafia gulerelor albe” e formată din băieţi, nici măcar deştepţi, dar conectaţi la reţeaua mafiotă care bagă societăţi în faliment şi apoi vând pe doi lei bunuri, terenuri, clădiri, etc, pentru care prostimea a plătit milioane de lei. Prostimea a plătit milioane din sărăcie, băieţii conectaţi la reţeaua mafiotă îşi suplimentează bogăţia cu milioanele pe care le plăteşte prostimea. Sau… „sărăcimea”.

Evident că pentru a face asta au nevoie de complicitatea unor politicieni care sunt dispuşi să-şi vândă şi sufletele, nu onoarea, că sigur nu o au, pentru un loc pe liste. Vor, plătind orice preţ, inclusiv cel al trădării faţă de cetăţeanul simplu – prostul de serviciu, să mai prindă o dată un loc pe liste. Să mai fie, cred ei, „aleşi”. N-au fost şi nici nu vor fi aleşi. Vor rămâne doar locali. Ca în melodie, cenuşărese care nu sunt decât… „de locale”.

Cam aşa stau lucrurile în cazul acestei Telegondole blestemate, născute hâd şi chiar incestuos, dintr-un pinalty fals, plătit cu folcloriste. Adică a votat şi PSD să se nască furtul PDL. Telegondolă plătită apoi la fel de hâd din banii întregii prostimi, unii ziceau chiar p….limi. Telegondolă care e acum în pericol de a fi pierdută în războiul la fel de hâd al unor politicieni incestuoşi, care se simt bine împreună la guvernare la centru, dar nasc monştrii pe plan local. Adică prostimea să rămână şi …, şi cu banii luaţi, că prima parte nu e frumos să o aşternem pe hârtie.

În continuare, vă prezentăm comunicatul municipalităţii pietrene pe tema Telegondolei şi a faptului că proiectul ce ar putea salva situaţia va fi repus pe ordinea de zi. Eventual doar pentru a fi „siluit” din nou, prin absenţă, de nişte „aleşi locali”, tare… hâzi, că doar nu era să scriem incestuoşi.

 „În 2007, Perla Invest, societate a Consiliului Local Piatra-Neamț, a contractat un credit în valoare de 40 de milioane de lei, pentru construirea telegondolei – instalația pe cablu și cele două stații, de plecare și sosire. În contractul de credit, Primăria municipiului Piatra-Neamț avea calitatea de garant a sumelor de bani pe care Perla Invest le datora băncii.

Pentru că Perla Invest nu și-a mai putut plăti datoriile către bancă, Primăria Piatra-Neamț a preluat aceste datorii, în baza contractului, obligându-se să achite integral debitul datorat de Perla Invest băncii. Primăria a achitat deja peste 45 de milioane de lei din credit, iar acum a mai rămas de plată aproximativ 10% din tot ce s-a plătit până acum.

În acest moment, societatea Perla Invest se află în procedură de reorganizare judiciară – adică în insolvență – pasul următor fiind falimentul. Singura posibilitate de a salva societatea de la faliment este achiziția stației de plecare a telegondolei. În acest fel, Primăria ar prelua în patrimoniu toate bunurile deținute de Perla Invest, inclusiv telegondola și Baza Hipică.

Ultimele două licitații până la finalul procedurii de insolvență sunt pe 7 și 21 decembrie, practic ultimele șanse de a salva bunurile Perla Invest. Dacă la niciuna dintre aceste licitații nimeni nu va cumpăra stația de plecare a telegondolei, Perla Invest va intra în faliment și își va stopa activitatea.

Ce înseamnă acest lucru? Instalația de telegondolă se va opri și va intra în conservare, iar Primăria va fi obligată să cheltuie peste 1 milion de lei pe an cu paza instalației. Gândiți-vă doar că am putea folosi această sumă pentru construcția a 4 noi locuri de joacă sau pentru investiții în școlile și grădinițele din oraș. Falimentul Perla Invest mai înseamnă și că 26 de familii își vor pierde veniturile și că telegondola ar putea fi vândută pe bucăți, la prețuri derizorii. Cu alte cuvinte, Piatra-Neamț se află foarte aproape de a pierde telegondola, Baza Hipică, instalația de teleschi și tot ce se află pe vârful Cozla.

Mâine, pe 23 noiembrie, primarul Andrei Carabelea a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local, cu un singur punct pe ordinea de zi: achiziționarea stației de plecare a telegondolei de către Primăria Piatra-Neamț. Fiind un proiect de patrimoniu, sunt necesare 16 voturi din partea consilierilor locali pentru ca proiectul să treacă și să putem salva Telegondola și Baza Hipică”, se precizează în comunicarea municipalităţii.

„Precizările” din debutul textului ne aparţin. Cum ne aparţine şi cugetarea amară că prostimea va rămâne şi…, şi cu banii luaţi, dacă nu ia atitudine.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Valeriu Gorea

    23 noiembrie 2022 at 11:25 PM

    Plangere penala si civila pentru recuperare prejudiciu si apoi sa preia investitiile

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending