Contactează-ne

Actualitate

Uite că se poate! Vacanțe Muzicale, spectacol și la Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ urmare a încheierii unui parteneriat între Centrul de Cultură Carmen Saeculare și primărie, marți, 4 iulie, va evolua la Roman Ansamblul Fagotissimo ■ melomanii sunt așteptați la sala Manolescu Strunga, intrarea fiind gratuită ■

Cea de a 48-a ediție a Festivalului Vacanțele Muzicale, eveniment organizat de Centrul de Cultură Carmen Saeculare, în colaborare cu mai multe instituții: CJ, Ministerul Culturii, Primăria Piatra Neamț era programat să desfășoare doar în  municipiul reședință de județ, în perioada 2-8 iulie.

Cum Primăria Roman și-a arătat disponibilitatea de a se asocia acestui prestigios eveniment cultural, organizatorul principal al manifestării, directorul Carmen Năstase, a găsit posibilitatea de a „deplasa“ un spectacol și la Roman. „Festivalul Internațional Vacanțe muzicale aduce o seară specială pentru iubitorii de muzică din Roman. Sunt încântat să vă anunț că Ansamblul Fagotissimo va susține un concert deosebit marți, 4 iulie, începând cu ora 18.00.

Este o ocazie unică de a vă bucura de talentul excepțional al acestor instrumentiști și de a trăi o experiență muzicală de neuitat! Intrarea este gratuită pentru toți cei pasionați de muzică, datorită unui parteneriat între Primăria Roman și Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare – organizatorul principal al evenimentului, care se desfășoară la Piatra Neamț”, precizează primarul Leonard Achiriloaei.

Fagotissimo este un ansamblu remarcabil, alcătuit din maeștri ai fagotului, ce au câștigat inimile publicului din întreaga lume. „Vor aduce, în fața noastră, o combinație unică de virtuozitate, expresivitate și pasiune pentru muzică. De la compoziții clasice, la lucrări contemporane, veți avea ocazia să vă bucurați de o varietate de genuri muzicale interpretate cu măestrie”, mai adaugă edilul șef.

Reamintim faptul că ediția din acest an a manifestării va conține șapte seri cu recitaluri și concerte, care se vor desfășura în Piața Turnului din Piatra Neamț, începând cu ora 21.00. Vor fi, de asemenea, trei seri camerale (marți, miercuri și joi, 4-6 iulie), care vor avea loc în sala Calistrat Hogaș de la CJ Neamț, de la ora 18.00.

„Greutatea” programului va fi dată de Concertul simfonic ce va deschide Festivalul și îi va avea ca soliști pe pianiștii Daniel Ciobanu și Ioana Andreescu, muzicieni care vor urca pe scena Vacanțelor, alături de Filarmonica Serghei Lunchevici Chișinău, Republica Moldova, la pupitrul dirijoral aflându-se Mihail Agafița. Ediția curentă a Vacanțelor Muzicale beneficiază de finanțarea CJ, a Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Piatra Neamț.

Potrivit declarațiilor pe care Carmen Năstase le-a făcut pentru Monitorul, bugetul de anul acesta al manifestării este alcătuit din 600.000 de lei, de la CJ, CL Piatra Neamț și Ministerul Culturii. Carmen Năstase mai spune că va avea în vedere solicitarea colaborării Romanului, al doilea municipiu din județ ca pondere a populației și contribuții la bugetul județului și la Neamț Art Festival, care se va desfășura la toamnă.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending