Contactează-ne

Actualitate

Ucis pentru că a poftit la Revelion

Știre publicată în urmă cu

în data de

La cumpăna dintre ani, în noaptea de 31 decembrie 2017 – 1 ianuarie 2018, un bărbat de 34 de ani, din Girov, a fost ucis, miza conflictului dintre victimă si agresor fiind petrecerea de Revelion. Conform actelor de urmărirere penală, totul s-a întîmplat pe fondul unui conflict spontan, dar si a consumului de băuturi alcoolice. Se pare că un grup de tineri s-a strîns în curtea unui sătean, urmînd a petrece finalul anului 2017 si venirea Anului Nou. Între participanti se afla si viitorul ucigas, un sătean din localitatea amintită, în vîrstă de 24 de ani. La un moment dat, grupului care se pregătea Revelion i s-a alăturat un vecin în vîrstă de 34 de ani. Acesta ar fi vrut să petreacă si el noaptea dintre ani în compania junilor, însă s-a izbit de rezistenta acestora. Tinerii i-au explicat că numărul participantilor a fost stabilit anterior, că fiecare a contribuit cu cîte ceva si că intrusul nu ar fi avut loc între ei. Viitoarea victimă nu a fost multumită cu argumentele aduse si a insistat în a petrece cu tinerii. Din acest motiv, s-a ajuns la altercatii verbale, iar în cele din urmă bărbatul în vîrstă de 34 de ani a fost nevoit să plece acasă. Nu s-a resemnat cu gîndul că i-a fost refuzată participarea asa că la scurt timp a revenit la grupul de petrecăreti, de această dată înarmat cu un cutit. A vrut să-si facă singur dreptate, însă cînd s-au văzut atacati, cei din grupul de petrecăreti au ripostat. Mai vehement a fost viitorul ucigas care, pentru a scăpa de intrus, a smuls dintr-un gard din apropiere o sipcă de lemn. O singură dată l-a lovit pe vecinul lui, cu sipca în zona gîtului, iar acesta a căzut la pămînt si nu a mai miscat. Au fost alertati oamenii legii care au fost sunati la numărul unic de urgentă 112. La fata locului au venit si salvatorii de la Ambulanta Neamt, dar pentru săteanul de 34 de ani nu s-a mai putut face nimic, acesta fiind decedat. A fost chemat si un procuror criminalist, iar după audierea celor implicati în incidentul care s-a soldat cu moarte de om, a decis să nu-l retină pe agersor. Acesta a fost plasat sub control judiciar, existînd indicii că fapta ar fi avut loc în stare de legitimă apărare. Pînă la lămurirerea tuturor cauzelor si împrejurărilor care au dus la crimă, inculpatul trebuie să respecte o serie întreagă de conditii pentru a-si păstra libertatea. În caz contrar, controlul judiciar poate fi revocat si înlocuit cu o măsură mai dură, arestul preventiv. În cauză a fost deschis un dosar penal de lovituri cauzatoare de moarte, iar cercetările continuă. Rămîne de văzut dacă la final tînărul care s-a ales cu acuze penale va fi inculpat, sau nu.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Autoturism în şanţ, pasager la spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Un tânăr în vârstă de 19 ani a ajuns la spital, vineri seara, 22 ianuarie, după ce a fost victima unui accident rutier produs în comuna Gârcina.

“În jurul orei 22:29, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Gârcina. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.

În urma accidentului rutier produs, în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț, a rezultat o victimă.

Până la sosirea forțelor de intervenție, cei doi ocupanți ai autoturismului erau ieșiți din autoturism. Pasagerul, un tânăr de 19 ani, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor autoturismului”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Vreme bună pînă la final de lună

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice pozitive pînă la început de februarie ■ arareori minimele vor fi negative ■ precipitaţiile vor fi rare şi neînsemnate cantitativ ■

După ce cîteva zile de ger, vremea s-a încălzit spectaculos, iar din prognoză rezultă că aşa vor fi condiţiile meteo pînă la începutul lunii viitoare. Meteorologii anunţă zile senine, cu valori termice diurne ce se vor încadra între 3 şi cel mult 8 grade Celsius, nefireşti de mari pentru acest moment al anului.

Şi minimele nocturne vor fi preponderent pozitive şi rare vor fi intervalele cînd mercurul din termometre scade sub pragul îngheţului. Precipitaţiile vor fi rare şi nensemnate din punct de vedere cantitativ. Pînă atunci trebuie spus că chiar de ieri, 21 ianuarie, vremea s-a mai îmbunat şi la ora 10:00 termometrele indicau -3 grade la Roman, 1 grad cu plus era la Piatra Neamţ, 2 grade erau la Roman, iar la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca termometrele indicau, la acelaşi moment, -5 grade.

Din cauza vîntului, pe munte indicele de răcire era de -18 grade. Mai este şi ceva zăpadă, în strat de 3 – 5 centimetri în teritoriu şi 37 de centimetri pe munte. Aşa stînd lucrurile, trebuie spus că şi azi, 22 ianuarie, va fi soare şi timp bun, iar la amiază maxima saltă la valoarea de 6 grade. Noaptea aduce valori termice negative, de -1 grad. Cel mai cald va fi în week-end. Sîmbătă şi duminică, în perioada 23 – 24 ianuarie, se anunţă cer variabil cu soare, iar dacă meteorologii nu dau greş, în zona noastră se va înregistra o maximă spectaculoasă pentru momentul din an în care ne aflăm, de 8 grade.

Din acest motiv şi peste noapte va fi mai cald şi trecem la minime nocturne pozitive, de 1, respectiv 2 grade. Singura zi în care aşteptăm ceva precipitaţii va fi cea de luni, 25 ianuarie 2021. Cerul va fi acoperit şi va ploua slab la o maximă diurnă în scădere pînă la 5 grade. Cu toate acestea noaptea va fi blîndă cu o minimă de 1 grad. De marţi, 26 ianuarie, revedem soarele, dar nu prea mai are vlagă, astfel încît la amiază se vor atinge cu greu 3 grade, astfel că rămînem totuşi cu valori termice pozitive. Noaptea nu aduce schimbări de nici un fel şi minima rămîne cantonată la 1 grad.

La fel va fi vremea şi miercuri, 27 ianuarie, cînd va fi cer variabil cu soare, 3 grade ziua. Noaptea va fi mai rece şi minima va fi negativă, de -2 grade. Joi, 28 ianuarie, se readună norii, dar nu vor mai fi precipitaţii. Rămînem cu maxima diurnă de 3 grade şi o minimă nocturnă de -1 grad. Vineri, 29 ianuarie, nu este nici un fel de schimbare în registrul meteo. Ceva mai bine va fi week-end-ul viitor.

Pe final de lună, sîmbătă, 30 ianuarie, va fi cer acoperit, dar nu vor fi precipitaţii. Maxima diurnă va fi în creştere, pînă la 4 grade, iar peste noapte va fi 1 grad. În ultima zi a lui ianuarie revedem soarele ce aduce o maximă de 5 grade.

Citește știrea

Actualitate

Coliziune între două autoturisme, două victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier produs joi seara, 21 ianuarie, la Roznov, s-a soldat cu două victime. În accident au fost implicate două autoturisme, unul dintre şoferi fiind scos dintre fiarele contorsionate de pompieri şi transportat la spital. O altă persoană, pasager, a fost de asemenea transportată la unitatea medicală.

“Prin apel la 112, în jurul orei 20:48, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier produs pe DJ 156 A în orașul Roznov. În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat două victime,  din care una încarcerată.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD,  pompierii voluntari din cadrul SVSU Roznov cu autospeciala din dotare și două echipaje cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au descarcerat victima, conducătorul unuia dintre autoturisme, în stare critică. Acesta a fost preluat de echipajul de la SAJ.

Cea de-a doua victimă, pasager din celălalt autoturism, a fost găsit de către forțele de intervenție pe partea carosabilă. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD care i-a acordat primul ajutor calificat după care a fost transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor de la cele două autoturisme și vor curăța/degaja carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier produs și lichidele combustibile”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending