Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Tunurile pe „generalul“ Drexler

Știre publicată în urmă cu

în data de

• ministrul educatiei, cercetãrii si tineretului, Cristian Adomnitei, a descins, ieri, la Piatra Neamt • el este însotit de reprezentanti ai Corpului de Control al ministerului care evalueazã, în aceste zile, activitatea inspectorului general al ISJ Neamt, Dorina Luminita Drexler • în cadrul unei conferinte de presã, ministrul Adomnitei a subliniat: „Am venit în Neamt datoritã stãrii conflictuale care existã aici“ • Cristian Adomnitei s-a întîlnit cu fosti directori schimbati de „generalul“ Drexler si a primit reclamatiile cadrelor didactice si elevilor de la Colegiul „Ion Creangã“ Tîrgu Neamt, nemultumiti de intentia de desfiintare a centrului de examen de la unitatea de învãtãmînt •

Tensiunea întretinutã în rîndurile cadrelor didactice de cãtre sefa Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, profesor Dorina Luminita Drexler, numeroasele reclamatii la adresa sa, ajunse la minister, tentativa de favorizare a unor firme si lipsa de colaborare cu autoritãtile locale si lucrãtorii din sistem sînt motivele enuntate si pentru care, duminicã, 13 mai, ministrul educatiei, cercetãrii si tineretului a venit în judet. Odatã cu el au ajuns la Inspectoratul Scolar si reprezentantii Corpului de Control din cadrul ministerului, care evalueazã activitatea si analizeazã documentele existente în aceastã institutie. „Cinci judete din tarã nu mai puteau astepta luna iulie, cînd se va face evaluarea inspectorilor scolari generali. În douã – Ilfov si Teleorman – am verificat modul cum au fost organizate de cãtre inspectorate tezele cu subiect unic la matematicã, iar în celelalte – Neamt, Iasi si Arges – ne intereseazã sã vedem care este situatia cu inspectorii scolari generali, pentru cã avem reclamatii care vizeazã desfãsurarea procesului de învãtãmînt, dar si pe partea de achizitii, tentativa de a favoriza diverse firme. Pentru doamna Drexler urmeazã o evaluare. Nu stiu dacã schimbarea va fi decizia în urma evaluãrii, pentru cã acum Corpul de Control îsi desfãsoarã activitatea si nu am un rezultat, dar stiu cã as fi vrut ca acest lucru sã nu se întîmple. Am venit în Neamt datoritã stãrii conflictuale care existã aici“, a declarat Cristian Adomnitei, ministrul educatiei, cercetãrii si tineretului. Seful învãtãmîntului românesc nu a putut preciza un termen la care se va lua o decizie referitoare la soarta sefei Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, precizînd cã depinde de timpul în care Corpul de Control va încheia verificãrile. „Termenul nu va fi foarte îndelungat, dar nici nu vreau sã folosesc timpul ca o presiune. În Neamt este o situatie specialã, care se analizeazã acum“, a mai spus Cristian Adomnitei.

Reclamatã la ministru

Pe lîngã actele pe care reprezentantii Corpului de Control le vor verifica la inspectorat, ei vor mai primi un teanc de dosare care le vor fi înmînate chiar de cãtre ministrul Cristian Adomnitei care s-a întîlnit, duminicã dupã-amiazã, si cu un grup de dascãli – multi fosti directori de scoli si licee din judet, care au fost schimbati de profesoara Dorina Luminita Drexler în ultimii doi ani si jumãtate, de cînd este sefa învãtãmîntului nemtean. Printre reclamanti se numãrã si cadre didactice de la Colegiul „Ion Creangã“ Tîrgu Neamt, ca si pãrinti ai elevilor care studiazã aici, toti declarîndu-se nemultumiti de faptul cã reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean au avut intentia de a desfiinta centrul de examen pentru Bacalaureat de la aceastã unitate de învãtãmînt, cei 360 de elevi fiind distribuiti în unsprezece licee din Piatra Neamt. „Eu am doi copii în clasa a XII-a si au fost amenintati de inspectorul general Dorina Drexler cã vor vedea ei ce înseamnã bacalaureat. Nu vreau sã îsi batã cineva joc de ei. Tocmai de aceea aveti pe masã, la minister, o adresã prin care vã solicit aprobarea pentru ca ambii copii ai mei sã dea bacalaureatul în orice alt loc din tarã, pentru a nu se rãzbuna cineva pe ei“, a declarat profesorul Emil Creangã de la Colegiul „Ion Creangã“ Tîrgu Neamt, tatã de gemeni în clasa a XII-a la acest liceu si fost inspector scolar general al ISJ Neamt, înaintea profesoarei Dorina Drexler.

Evaluare la echipã

Cristian Adomnitei a mai spus cã, în Neamt, cercetãrile echipei din Corpul de Control nu îl vizeazã doar pe inspectorul general, ci întreaga echipã managerialã. În vreme ce Corpul de Control rãsfoia prin actele de la inspectorat, ministrul Adomnitei a fãcut un control la cîteva dintre unitãtile de învãtãmînt din judet – scoala si grãdinita de la Costisa, Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“, Liceul Comercial „Spiru Haret“ si Colegiul Tehnic Forestier. La acesta din urmã, ministrul s-a întîlnit atît cu directorii de scoli si inspectorii scolari, cît si cu cadre didactice aflate în conflict cu sefa ISJ si despre a cãrei atitudine i-au vorbit ministrului. Dupã ce le-a ascultat plîngerile, Dorina Drexler a avut posibilitatea sã dea rãspuns acuzelor care i-au fost aduse.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending