Contactează-ne

Actualitate

Troleibuzul – scandal, acuze, şefii judeţului…

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ după ce a aflat că se doreşte revocarea sa din funcţia de administrator neexecutiv, Jănel Iosub a ieşit la atac ■ „M-au atenţionat că voi fi dat afară din CA pentru că îmi bag nasul în documentele societăţii“, „Sînt mai multe persoane cu funcţii de conducere care mă vor executat“, susţine Iosub ■ şedinţa de „mazilire“ va avea loc pe 26 iulie ■

Jănel Iosub, administrator neexecutiv Troleibuzul SA

Troleibuzul, societate subordonată Consiliului Judeţean Neamţ, cam stă pe un butoi de pulbere ce ar putea să explodeze cît de curînd. Cel puţin aşa ameninţă Jănel Iosub, încă administrator neexecutiv la această firmă. După ce a aflat că spre finalul lunii va fi o şedinţă AGA în care pe ordinea de zi e „mazilirea“ lui, acesta a trecut la atac şi susţine că urmează să fie îndepărtat pentru că a deranjat grupurile de interese din jurul societăţii. „Am luat la cunoştinţă întîmplător de propunerea preşedintelui Consiliului de Administraţie al SC Troleibuzul SA, Stanciu Gheorghe, fost ofiţer al serviciilor de informaţii şi actual consilier personal al preşedintelui CJ, Arsene Ionel, de a fi revocat din funcţia de membru al CA al acestei firme. Nu este o noutate, deoarece demersurile subsemnatului prin care solicitam date contabile, documente şi informaţii ce privesc activitatea firmei Troleibuzul, coroborat cu solicitarea în scris adresată preşedintelui CJ Arsene Ionel, au făcut ca toate persoanele angrenate şi «cablate» la tot ceea ce înseamnă Troleibuzul şi zecile de milioane de euro acordate ca subvenţie din banii CJ-ului să-mi dorească mazilirea din funcţia de membru CA a acestei societăţi. Ba, mai mult, Gheorghe Stanciu, cît şi directoarea societăţii, Năstase Nadia, împreună cu directorul economic, Chirilă Adriean, m-au atenţionat «amical» că voi fi dat afară din CA pentru că îmi bag nasul în documentele societăţii. Şi fostul county manager Bulai Oana mi-a reproşat pe un ton ameninţător că nu e bine că mă interesez de cum se cheltuie banii în societate şi drept urmare nu voi mai lucra niciodată la stat. Sînt mai multe persoane cu funcţii de conducere care mă vor executat din această funcţie şi pot enumera fără reţinere următorii: Dan Vasile Constantin, fost agaman în această societate, găsit incompatibil definitiv de ANI şi actual consilier personal al lui Arsene pe problemele de la Troleibuzul şi Spitalul Judeţean, Conachi Doru, director tehnic în cadrul CJ, cel care coordonează din partea CJ-ului activitatea Troleibuzul“, susţine Iosub.

„PSD nu uită şi nu iartă. Cine nu este cu ei, este împotriva lor“

Şi care-i mai „nominalizează“ pe: „Cucoreanu Ion, directorul adjunct al ADI Urbtrans, Ion Rotaru, agaman la Troleibuzul şi preşedintele ADI Urbtrans, Chitic Dragoş, primarul municipiului Piatra Neamt, directorul buget-finanţe din cadrul CJ, Bosovici Adriana, primari de comune care au funcţii de agamani la Troleibuzul, cît şi mulţi interpuşi nevăzuţi, care de-a lungul timpului au trăit bine pe lîngă această societate şi care se îndestulează numai cu fonduri publice“. Jănel Iosub mai susţine că sînt multe de spus şi întreabă dacă în judeţul Neamţ mai există legiuitori, legislaţie, deoarece în nenumărate rînduri a fost destituit abuziv din funcţiile de director general al Locativ Serv, din CA de la Publiserv şi acum de la Troleibuzul. „În încheiere, doresc ca nemţenii să ştie că PSD şi-a votat legi pentru a scăpa de toate ilegalităţile săvîrşite şi personal nu văd vreo diferenţă între România anilor ’50, fostul URSS condus de Stalin sau actuala Coree de Nord. PSD nu uită şi nu iartă. Cine nu este cu ei, este împotriva lor, deci este duşmanul poporului şi trebuie executat. Nu că alte formaţiuni politice nu sînt la fel şi nu aplică aceleaşi principii“, a susţinut Jănel Iosub. Care a mai spus că în scurt timp va face publice şi o serie de documente care să îi ilustreze afirmaţiile făcute. Cît priveşte şedinţa AGA a Troleibuzul, conform informaţiilor de pe site, este convocată pentru data de 26 iulie şi are pe ordinea de zi patru puncte. Pe lîngă cel de diverse, trei îi sînt „dedicate“ lui Jănel Iosub: revocarea din funcţia de administrator neexecutiv, vacantarea postului şi numirea unui administrator nou. Nu e prima oară cînd Jănel Iosub face dezvăluiri pe care unii le consideră explozive. În urmă cu puţin timp, a susţinut că ar fi trebuit să fie angajat la ADI Econeamţ în urma a ceea ce unii ar putea considera că a fost un trafic de influenţă. N-a mai ajuns pe post, a susţinut atunci Iosub, tocmai pentru că s-ar fi apucat de verificat cum se cheltuie banii la Troleibuzul. Arătînd cu degetul cam înspre aceleaşi persoane. Atunci, fostul county manager Oana Bulai declara: „În momentul în care mi-a spus că se întîmplă anumite lucruri la Troleibuzul, am solicitat părerea şi celorlalţi care sînt parte din CA, iar lucrurile nu au fost chiar aşa cum le-a susţinut domnul Iosub. Ceea ce spune dumnealui mai trebuie şi dovedit“. Cît priveşte celelalte persoane nominalizate de Jănel Iosub că ar dori înlăturarea lui de la Troleibuzul, aşteptăm să-şi exprime propriul punct de vedere, dacă vor dori.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending