Contactează-ne

Actualitate

Troleibuzul – scandal, acuze, şefii judeţului…

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ după ce a aflat că se doreşte revocarea sa din funcţia de administrator neexecutiv, Jănel Iosub a ieşit la atac ■ „M-au atenţionat că voi fi dat afară din CA pentru că îmi bag nasul în documentele societăţii“, „Sînt mai multe persoane cu funcţii de conducere care mă vor executat“, susţine Iosub ■ şedinţa de „mazilire“ va avea loc pe 26 iulie ■

Jănel Iosub, administrator neexecutiv Troleibuzul SA

Troleibuzul, societate subordonată Consiliului Judeţean Neamţ, cam stă pe un butoi de pulbere ce ar putea să explodeze cît de curînd. Cel puţin aşa ameninţă Jănel Iosub, încă administrator neexecutiv la această firmă. După ce a aflat că spre finalul lunii va fi o şedinţă AGA în care pe ordinea de zi e „mazilirea“ lui, acesta a trecut la atac şi susţine că urmează să fie îndepărtat pentru că a deranjat grupurile de interese din jurul societăţii. „Am luat la cunoştinţă întîmplător de propunerea preşedintelui Consiliului de Administraţie al SC Troleibuzul SA, Stanciu Gheorghe, fost ofiţer al serviciilor de informaţii şi actual consilier personal al preşedintelui CJ, Arsene Ionel, de a fi revocat din funcţia de membru al CA al acestei firme. Nu este o noutate, deoarece demersurile subsemnatului prin care solicitam date contabile, documente şi informaţii ce privesc activitatea firmei Troleibuzul, coroborat cu solicitarea în scris adresată preşedintelui CJ Arsene Ionel, au făcut ca toate persoanele angrenate şi «cablate» la tot ceea ce înseamnă Troleibuzul şi zecile de milioane de euro acordate ca subvenţie din banii CJ-ului să-mi dorească mazilirea din funcţia de membru CA a acestei societăţi. Ba, mai mult, Gheorghe Stanciu, cît şi directoarea societăţii, Năstase Nadia, împreună cu directorul economic, Chirilă Adriean, m-au atenţionat «amical» că voi fi dat afară din CA pentru că îmi bag nasul în documentele societăţii. Şi fostul county manager Bulai Oana mi-a reproşat pe un ton ameninţător că nu e bine că mă interesez de cum se cheltuie banii în societate şi drept urmare nu voi mai lucra niciodată la stat. Sînt mai multe persoane cu funcţii de conducere care mă vor executat din această funcţie şi pot enumera fără reţinere următorii: Dan Vasile Constantin, fost agaman în această societate, găsit incompatibil definitiv de ANI şi actual consilier personal al lui Arsene pe problemele de la Troleibuzul şi Spitalul Judeţean, Conachi Doru, director tehnic în cadrul CJ, cel care coordonează din partea CJ-ului activitatea Troleibuzul“, susţine Iosub.

„PSD nu uită şi nu iartă. Cine nu este cu ei, este împotriva lor“

Şi care-i mai „nominalizează“ pe: „Cucoreanu Ion, directorul adjunct al ADI Urbtrans, Ion Rotaru, agaman la Troleibuzul şi preşedintele ADI Urbtrans, Chitic Dragoş, primarul municipiului Piatra Neamt, directorul buget-finanţe din cadrul CJ, Bosovici Adriana, primari de comune care au funcţii de agamani la Troleibuzul, cît şi mulţi interpuşi nevăzuţi, care de-a lungul timpului au trăit bine pe lîngă această societate şi care se îndestulează numai cu fonduri publice“. Jănel Iosub mai susţine că sînt multe de spus şi întreabă dacă în judeţul Neamţ mai există legiuitori, legislaţie, deoarece în nenumărate rînduri a fost destituit abuziv din funcţiile de director general al Locativ Serv, din CA de la Publiserv şi acum de la Troleibuzul. „În încheiere, doresc ca nemţenii să ştie că PSD şi-a votat legi pentru a scăpa de toate ilegalităţile săvîrşite şi personal nu văd vreo diferenţă între România anilor ’50, fostul URSS condus de Stalin sau actuala Coree de Nord. PSD nu uită şi nu iartă. Cine nu este cu ei, este împotriva lor, deci este duşmanul poporului şi trebuie executat. Nu că alte formaţiuni politice nu sînt la fel şi nu aplică aceleaşi principii“, a susţinut Jănel Iosub. Care a mai spus că în scurt timp va face publice şi o serie de documente care să îi ilustreze afirmaţiile făcute. Cît priveşte şedinţa AGA a Troleibuzul, conform informaţiilor de pe site, este convocată pentru data de 26 iulie şi are pe ordinea de zi patru puncte. Pe lîngă cel de diverse, trei îi sînt „dedicate“ lui Jănel Iosub: revocarea din funcţia de administrator neexecutiv, vacantarea postului şi numirea unui administrator nou. Nu e prima oară cînd Jănel Iosub face dezvăluiri pe care unii le consideră explozive. În urmă cu puţin timp, a susţinut că ar fi trebuit să fie angajat la ADI Econeamţ în urma a ceea ce unii ar putea considera că a fost un trafic de influenţă. N-a mai ajuns pe post, a susţinut atunci Iosub, tocmai pentru că s-ar fi apucat de verificat cum se cheltuie banii la Troleibuzul. Arătînd cu degetul cam înspre aceleaşi persoane. Atunci, fostul county manager Oana Bulai declara: „În momentul în care mi-a spus că se întîmplă anumite lucruri la Troleibuzul, am solicitat părerea şi celorlalţi care sînt parte din CA, iar lucrurile nu au fost chiar aşa cum le-a susţinut domnul Iosub. Ceea ce spune dumnealui mai trebuie şi dovedit“. Cît priveşte celelalte persoane nominalizate de Jănel Iosub că ar dori înlăturarea lui de la Troleibuzul, aşteptăm să-şi exprime propriul punct de vedere, dacă vor dori.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Avantajele streamingului online și evoluția industriei de divertisment

Știre publicată în urmă cu

în data de

Vă mai amintiți vremurile fără internet, fără calculator sau telefon? Dar ce ziceți de vremurile când muzica și filmele erau greu de găsit și de cele mai multe ori trebuia să le cumpărăm pe CD-uri sau le împrumutam de la unii la alții pentru că erau și scumpe?

Acum nu ne putem imagina viața fără smartphone și fără internet. Am ajuns atât de dependenți de tehnologie încât primul lucrul pe care-l facem când ne trezim este să deschidem telefonul și nu să ne dăm jos din pat. Poate fără apă caldă sau căldură mai rezistăm, dar fără internet oare cât putem rezista?

Internetul este folosit pentru majoritatea activităților cotidiene, atât pe plan personal, dar și în zona de business. Totodată, avem streaming online și platforme digitale pentru a putea accesa filme, muzică, emisiuni tv și chiar posturi de televiziune live. Totul este la îndemâna noastră.

Streamingul online a venit la pachet cu numeroase avantaje și dezavantaje. La elementele negative putem spune că oamenii sunt mai comozi și nu prea mai merg în cinematografe și nici nu mai au răbdare să aștepte episod de episod la săptămână, vor totul instant. Internetul ne-a făcut mai comozi și asta se traduce prin socializare și interacțiune redusă între oameni.

În același timp există multe alte avantaje ale streamingului online și putem spune că a schimbat industria divertismentului pentru totdeauna.

Înainte de apariția internetului și implicit a tehnologiei de live streaming, conținutul multimedia de divertisment era limitat, fără prea multe opțiuni. În schimb internetul a adus divertismentul și mai aproape de noi. Nu mai depindem de televiziuni pentru a urmări un film, pentru a asculta muzica favorită sau să vedem știrile de ultimă oră.

Streamingul online a dus la o diversificare a conținutului multimedia și de divertisment. Există foarte multe platforme de streaming unde putem urmări sute de seriale, filme artistice și documentare de toate genurile, pentru toate gusturile. Astfel, industria divertismentului este mult mai competitivă și încearcă să creeze cât mai mult conținut posibil.

Odată cu dezvoltarea streamingului online, răbdarea noastră nu mai este pusp la încercare și cu toate acestea încă mai suntem entuziasmați când sunt lansate episoade noi din serialele preferate sau vedem noi producții cinematografice.

Oamenii nu mai au răbdare să stea la coadă pentru un bilet la teatru sau să aștepte ca filmul preferat să fie difuzat exclusivist. Își doresc ca totul să fie ACUM pe streamingul online. Prin urmare, totul trebuie să fie prezentat online pe toate platformele digitale. Ba mai mult, sunt creatori care nu mai urcă pe platformă fiecare episod la un interval de timp, ci au început să prefere să urce toate episoadele simultan. Astfel, userii pot face binging, adica un maraton în fața ecranului pentru a urmări toate episoadele noi lansate.

Pe lângă clasicele formate de conținut (filme, seriale), platformele de streaming online au facilitat și crearea de conținut multimedia original. Astfel, creațiile respective nu le veți putea găsi pe altă platformă sau la televiziuni. Și influencerii sunt încurajați să producă conținut video de calitate.

Streamingul online a influnețat foarte mult și industria jocurilor online. Dacă în urmă cu câțiva ani, ne jucam individual pe desktop-uri sau în rețele locale, iată că astăzi putem să ne jucăm cu sute de alți jucători din întreaga lume prin intermediul acestor platforme de live streaming. Inclusiv în industria de gambling se simt influențele acestei tehnologii. Jocuri precum Ruleta, Poker sau Blackjack se pot juca acum online prin streamling online cu dealer real live.

Dincolo de conținutul de calitate și diversificat, streamingul online a facilitat și interacțiunea dintre utilizatori și creatori. Clienții pot oferi feedback în timp real, pot lăsa review-uri și pot distribui conținutul preferat. Aceste acțiuni duc la realizarea de topuri pe baza like-urilor și comentarii, influențând astfel succesul unei producții cinematografice, a unui joc sau serial.

Sunt platforme de streaming specializate în realizarea unui tip de conținut sau pe o nișă specifică, în funcție de preferințele userilor și abonaților. Au dispărut vremurile în care trebuie să continuați să schimbați canalele pentru a găsi conținutul preferat de vizionat. În schimb, dacă sunteți în căutarea unui tip de conținut, acum trebuie doar să accesați platformă digitală preferată.

Pentru că platformele de streaming au impus taxa de abonare, conținutul difuzat nu mai este fragmentat cu reclame ca la televizor, iar acest beneficiu este foarte apreciat de useri. Inclusiv industria de publicitate s-a adaptat noului conținut și reclamele la produse și servicii se fac direct în conținutul creat. Data viitoare când vedeți un brand de laptop, smartphone sau băutură în cadrul unui serial sau silm, să știți că este o formă de publicitate prin plasare de produse.

Un alt avantaj al platformelor de streaming stă în faptul că le putem accesa inclusiv de le smartphone-uri prin intermediul aplicațiilor dedicate, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de conținutul respectiv în orice moment. Industria divertismentului se schimbă, de asemenea, odată cu evoluția internetulpentru a aduce publicului lucruri noi și interesante. Iar viitorul este promițător odată cu dezvoltarea și adoptarea noilor tehnologii cum ar fi realitatea virtuală, realitatea augmentată și multe altele.

Inclusiv trecerea internetului la vitezele 6G va influența foarte mult industria de divertisment pentru că vitezele mai mari vor duce la conținut mai bun, de calitate. Vom vedea tot mai multe creații 4K și chiar la rezoluții mai mari. Totodată, vom puteam comunica în timp real cu unii producători de conținut și chiar să schimbăm fluxul evenimentelor.

Din punct de vedere al cifrelor, piața de streaming online va depăși 90 de miliarde de dolari în 2023, iar platformele OTT (Over-the-top media service) vor depăși 400 de milioane de abonați. Tehnologia video a evoluat de-a lungul anilor, iar oamenii consumă din ce în ce mai mult conținut video online. Se estimează că la nivel global, conținutul difuzat prin streaming online va constitui peste 80% din totalul traficului de internet consumat.

Citește știrea

Actualitate

Accident cu două victime pe artera ocolitoare a Romanului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier provocat de o neacordare de prioritate s-a soldat cu două victime, marţi, 27 septembrie, pe artera ocolitoare a municipiului Roman.

“Astăzi, 27 septembrie, în jurul orei 11:00, polițiștii Biroului Rutier Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe artera ocolitoare vest,  în municipiul Roman.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 38 de ani, din  județul Galați, conducea un autoturism pe sectorul de drum anterior menționat, ar fi efectuat manevra de schimbare a direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat de 64 de ani, din  București.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea conducătorului auto de 64 de ani și a unui pasager de 54 de ani, din același autoturism.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Biciclist băut, a accidentat o femeie pe trecerea pentru pietoni

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un biciclist care a consumat alcool înainte de a porni la drum a accidentat o femeie care traversa o stradă din Târgu Neamţ, pe o trecere pentru pietoni.

Nedoritul eveniment s-a produs luni, 26 septembrie, în oraşul de la poalele Cetăţii Neamţului.

“La data de 26 septembrie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 53 de ani, din Târgu-Neamț, se deplasa pe bicicletă, pe strada Ștefan cel Mare, în Târgu-Neamț, ar fi surprins și accidentat o femeie, de 62 ani, din aceeași localitate, care era angajată în traversarea străzii prin loc cu marcaj pietonal.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea femeii de 62 de ani.

Ambele persoane implicate în evenimentul rutier au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul biciclistului.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

FOTO: generica

Citește știrea
Advertisement

Trending