Contactează-ne

Actualitate

Tribunalul Neamț a decis că ApaServ nu poate lăsa Romanul fără apă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ sentința executorie a fost pronunțată în litigiul dintre primărie și compania de utilități ■ operatorul poate ataca în 5 zile de la pronunțare, decizia Tribunalului ■

În cursul zilei de miercuri, 13 martie, la Tribunalul Neamț s-a judecat pe fond dosarul 486/103/2024, înregistrat în 4 martie 2024 la Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, materie – Litigii cu profesioniști, obiect ordonanță preșidențială.

Soluția este: Admite cererea formulată de reclamantul MUNICIPIUL ROMAN, prin primar, în contradictoriu cu pârâtul Compania Județeană ApaServ, având ca obiect ordonanță preșidențială. Obligă pârâta să asigure continuitatea prestării serviciului public de apă și canalizare în municipiul Roman.

În condițiile stipulate de contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare nr.13.144/10 VIII-a/ 2009 până la preluarea acestuia și înlocuirea operatorului, dar nu mai târziu de 1 august 2024. Cu drept de apel în 5 zile de la pronunțare, care se depune la Tribunalul Neamț – Secția a II-a Civilă de contencios administrativ și fiscal. Pronunțată astăzi, 13.03.2024, prin punerea la dispoziția părților de către grefa instanței“.

Viitorul candidat la funcția de primar al Romanului, actualul deputat PNL, Dan Laurențiu Leoreanu, consideră sentința ca o mare victorie a municipalității, care vine să dezamorseze o serie de zvonuri răuvoitoare, venite din partea unor adversari politici, ce își doreau să inducă populației o stare de neîncredere față de soluția aleasă de Primăria și Consiliul Local Roman, în ceea ce privește plecarea la alt operator, respectiv ApaVital Iași.

O victorie importantă a municipiului Roman, în lupta cu ApaServ și interesele care împrejmuiesc această companie! Se lansase pe piață, de către cei care nu sunt deloc prieteni ai Romanului, pe care nu vreau să-i amintesc acum, un zvon cu iz de strategie electorală, prin care municipiul Roman urma să nu mai primească apă de la ApaServ, de la finalul lunii martie, lăsându-se orașul fără acest serviciu, până la preluarea efectivă de către ApaVital Iași.

Mă sperie cât de cinici pot fi unii oameni, doar din interes politic. Pentru a se liniști toată lumea, vă anunț că municipiul Roman a câștigat această bătălie, deși nu voi vorbi despre piedicile puse, acum! Pe scurt, astăzi, Tribunalul Neamț a decis obligarea companiei ApaServ să furnizeze serviciile de apă și canal, până la preluarea acestora de către noul operator!

Este o victorie a dreptății, a liniilor profesioniste și îi felicit pe toți cei care s-au implicat în obținerea acestei decizii ferme și clare, parcurgând încă o etapă a demersului nostru. Sigur, din păcate, nu cred că lupta se oprește aici, dar vom continua să ne implicăm cu toată puterea pentru romașcani, pentru servicii de calitate, iar cel mai important – pentru respectul pe care municipiul Roman îl merită! ”, a consemnat pe Facebook Laurențiu Leoreanu.

Directorul companiei ApaServ, Vlad Angheluță, susține că lucrurile ar sta cu totul altfel și societatea pe care o reprezintă va respecta prevederile hotărârii judecătorești, în ceea ce privește serviciile furnizate Romanului. „Nu se pune problema să atacăm conținutul sentinței judecătorești cu recurs, pentru că ordonanța preșidențială este o cale de atac extraordinară.

Ea rămâne în termenele stabilite de conținutul acesteia. De altfel, noi nu avem nici un interes să o atacăm. Noi nu ne-am dorit decât să se lămurească niște termene, care trebuiau prorogate. Aceste termene au fost impuse de către UAT Roman nu de către ApaServ.

Noi am intrat în cadența predării bunurilor și am încercat, din răsputeri, să respectăm termenele impuse de CL Roman, care a solicitat instanței prelungirea termenului de 30 de zile de inventariere a bunurilor de retur. Contractul de delegare a fost reziliat din dorința UAT-ului Roman. Mai este însă vorba de un alt aspect.

Se invocă efectuarea unor expertize tehnice la bunurile de retur, dar nu și-au programat cum trebuie pașii acesteia, care ar fi trebuit făcută anterior operației de predare-primire. Aici se întârzie foarte mult lucrurile și nu din culpa noastră. Compania ApaServ a avut toată deschiderea să se finalizeze predarea-primirea cât mai repede posibil. Orice alte afirmații sunt speculații, care nu ne aparțin”, a declarat managerul Angheluță.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending