Contactează-ne

Prima pagină

Tribuna nemţenilor: Declaraţie -Apel public – Sesizare către Ministrul Justiţiei şi Procurorul General al României

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Asociaţia 21 Decembrie 1989 consideră că Ministerul Public trebuie sa iasă din pasivitate şi să pornească din oficiu şi ancheta pentru abuz în serviciu împotriva Ministerului Administraţiei şi Internelor, împotriva generalilor DIPI şi Jandarmeriei care erau în activitate şi trebuiau să acţioneze pentru protecţia drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti inclusiv prin extragerea provocatorilor violenţi, mai înainte de inutila apărare a gardului şi clădirii Guvenului (gard şi clădire care nu au suferit nicio atingere şi unde nu se desfăşura la acea oră nicio activitate). Cerem pentru cei răniţi acordarea de ajutor în străinătate pentru a se putea face o expertiză toxicologică avînd în vedere efectele toxice asupra persoanele atacate, ajunse în stare de leşin, existînd suspiciunea folosirii unor substanțe toxice de luptă de provenienţă estică, prohibite în UE pentru utilizarea în scopuri poliţieneşti. Aceste analize toxicologice trebuie făcute aşa cum trebuiau făcute autopsii în cazul morţilor din Decembrie 89 … Ele nu s-au făcut nici în dosarul Colectiv (asupra remanenţei în plămînii victimelor). Fără a aduce acum reproșuri acţiunilor SSMURD, totuşi secretarul de stat în MAI, domnul Arafat trebuie să răspundă de ce a păstrat monopolul SMURD în zona Pieței Victoria şi de ce nu s-a folosit chitul pentru toxicologie de urgenţă destinat salvărilor, deşi din unele informaţii era achiziţionat … Considerăm că după terorismul de stat şi crimele împotriva umanităţii comise în Decembrie 89 şi iunie 1990, păstrarea monopolului de stat asupra medicinei legale şi prim-ajutorului prin Salvare /Ambulanţă, menţine Statul în zona suspiciunii criminale specifice regimurilor totalitare sovietice, incompatibile cu statutul de membru UE al României. Asociaţia 21 Decembrie 1989 consideră că ancheta trebuie preluată şi realizată de Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fără prezenţa unor procurori militari care au rămas tributari tacticilor şi practicilor de muşamalizare specifice complexului militaro-industrial şi structurilor Tratatului de la Varşovia. Iar ancheta să fie făcută de procurori competenţi, independenţi şi imparţiali, nu de procurori pătaţi de sînge, corupţie sau acoperiţi sau obedienţi ai vreunui serviciu de informaţii, fără ca dosarele să fie fragmentate cum s-a întîmplat în cazul perioadei infracţionale Decembrie 1989 – Iunie 1990 şi Colectiv” – sursa Asociaţia 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş

Nota redacţiei: În virtutea dreptului la liberă exprimare Monitorul de Neamţ şi Roman a decis să publice mesajele venite de la cititori referitoare la ceea ce s-a întîmplat pe 10 august. Fără a interveni asupra lor şi în măsura în care sînt formulate într-un limbaj nelicenţios şi nu reprezintă “atac la persoană”. Aceste articole de opinie vor fi publicate în secţiunea “Tribuna nemţenilor” şi reprezintă punctul de vedere al semnatarilor.

Prima pagină

S-a răsturnat cu maşina într-un parc de joacă pentru copii, după ce a ignorat semalul de oprire făcut de poliţişti

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ nedoritul incident s-a petrecut la Gherăieşti, în noaptea de 27 spre 28 septembrie ■ şoferul nu avea permis de conducere, dar băuse ■

În noaptea de 27 spre 28 septembrie 2022, în jurul orei 22.20, membrii unui echipaj din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 3 Săbăoani, au efectuat un semnal regulamentar de oprire, vizat fiind un conducător auto care circula pe strada Vasile Alecsandri, din comuna Gherăieşti.

Conducătorul auto nu a reacţionat, continuîndu-şi deplasarea. Urmărit de poliţişti, cel de la volan, un tânăr de 27 de ani, din Săbăoani, a pierdut controlul direcţiei şi s-a răsturnat pe cupolă într- un loc de joacă amenajat de primărie. În accident a fost rănit şoferul iresponsabil, dar şi doi pasageri din vehicul.

„Conducătorul auto nu deţine permis de conducere, iar întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei“, a transmis Poliţia Neamţ.

Sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autoturism fără a poseda permis de conducere şi refuz de prelevare a mostrelor biologice. Marţi, 27 septembrie, pe un drum din Neamţ a avut loc alt accident, victima decedând.

Ieri, în jurul orei 08.30, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe Drumul Judeţean 127A. Din cercetările preliminare efectuate de poliţişti a reieşit că un autotren condus ce se deplasa pe Drumul Judeţean 127A, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, acroşând gardul unei instituţii de învăţământ.

Apoi a intrat în coliziune cu o autoutilitară ce se afla staţionată pe sensul său de deplasare. În urma impactului, autoutilitara a fost proiectată într-un alt autoturism, staţionat regulamentar. În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea conducătorului autoutilitarei, în vârstă de 67 de ani, din Cordun, care a decedatla spital.

„În timp ce un tânăr, de 29 ani din comuna Dămuc, conducea o autoutilitară ce tracta o remorcă, într-o curbă a pierdut controlul direcţiei, iar remorca a intrat în coliziune cu gardul împrejmuitor al unei şcoli, după care a acroşat o autoutilitară care se afla staţionată neregulamentar pe partea carosabilă şi care a fost proiectată într-un alt autoturism parcat regulamentar“, se arată într-un comunicat.

Citește știrea

Prima pagină

Spălare de bani, evaziune şi delapidare la firme din sectorul forestier. Peste 140 de percheziţii

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ o amplă acţiune a avut loc în ţară, fiind vizate şi societăţi comerciale din Neamţ ■ percheziţii au fost efectuate la sediile unor ocoale silvice ■

Poliţia Română a pus astăzi, 28 septembrie, în aplicare 146 de mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti (1) şi judeţele Alba (2), Bacău (1), Bihor (1), Bistriţa-Năsăud (1), Cluj (2), Constanţa (33), Dolj (1), Harghita (1), Iaşi (4), Ialomiţa (1), Ilfov (1), Mureş (1), Neamţ (4), Olt (1), Suceava (85) şi Teleorman (6), la sediile sociale (39) şi puncte de lucru (57) ale unor firme, dar şi la domiciliile persoanelor fizice (33) presupus a fi implicate în activitatea infracţională.

De asemenea, au fost descinderi domiciliare la sediile unor ocoale silvice (17). Percheziţiile sunt efectuate în vederea completării materialului probator în două dosare penale, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălarea banilor, tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional şi delapidare.

Totodată, au fost dispuse 16 controale economice la punctele de lucru – depozite ale unor societăţi comerciale şi puse în aplicare 61 de ordonanţe, prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la persoanele implicate în activitatea infracţională. În fapt, s-a stabilit că două grupări, constituite în judeţul Suceava, ar controla 20 de societăţi comerciale, cu obiect principal de activitate în domeniul silvic.

Este vorba despre domeniile Exploatarea forestieră, Silvicultură şi alte activităţi forestiere, Colectarea produselor forestiere nelemnoase din flora spontană, Tăierea şi rindeluirea lemnului şi Comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare. Astfel, prin intermediul acestor societăţi, din anul 2019 şi până în prezent, ar fi efectuat diverse operaţiuni ilicite în domeniul silvic.

„Practica evidenţierii fiscale parţiale/neevidenţierii tranzacţiilor s-ar fi manifestat în comercializarea de brichete sau cherestea, realizată către o serie de parteneri comerciali din judeţele Constanţa, Suceava, Cluj, Alba, Botoşani, Bacău, Vrancea, Iaşi, Teleorman, Ilfov şi din municipiul Bucureşti, existând indicii că acestea ar fi rezultatul unui proces de achiziţie lemn, prelucrare buştean, producţie brichete, cu o componentă de materie primă ilicită/tranzacţii evazioniste“, a transmis Poliţia Română.

Cele două grupări ar fi furnizat masă lemnoasă cu evidenţierea parţială a volumului şi/sau valorii acesteia, sens în care, în conivenţă cu beneficiarii, plata ar fi fost realizată, parţial, prin virament bancar, iar diferenţa, nefiscalizată, ar fi fost achitată, în numerar, prin intermediul unor persoane de încredere.

Din cercetări a reieşit că banii, rezultaţi din infracţiunile de evaziune fiscală, săvârşite prin modalităţile descrise mai sus, ar fi fost introduşi într-un circuit cu caracter legal, fiind alimentate conturile deţinute de către alte societăţi comerciale, faptă ce întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de spălare a banilor.

După efectuarea percheziţiilor domiciliare, echipele constituite, împreună cu organele de control din cadrul ANAF – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală şi din cadrul Gărzii Forestiere, respectiv RNP Romsilva, vor efectua controale specifice şi inventarieri ale materialelor lemnoase, în vederea luării măsurilor legale cu privire la operaţiunile derulate de societăţile comerciale în domeniul silvic.

De asemenea, vor fi citaţi mai mulţi martori, în vederea audierii, activităţile urmând a fi desfăşurate la sediul Poliţiei judeţene Suceava. La acţiune participă poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, Direcţia de Ordine Publică şi Institutul Naţional de Criminalistică.

Au acţionat şi cadre din serviciile de investigare a criminalităţii economice, de ordine publică, de investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, precum şi criminalistică ale inspectoratelor de poliţie judeţene Alba, Bacău, Buzău, Botoşani, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Harghita, Iaşi, Ialomiţa, Ilfov, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman şi Vrancea.

Citește știrea

Prima pagină

Angajări fictive pentru credite la CAR. Percheziţie la o firmă din Tîrgu Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ anchetatorii susţin că o femeie a angajat ilegal mai multe persoane ■ prin contractarea de credite de la o Casă de Ajutor Reciproc ar fi fost produs un prejudiciu de 220.000 de lei ■

O percheziţie la o firmă din Neamţ a avut loc în dimineaţa zilei de 27 septembrie 2022, o persoană fiind acuzată de angajări fictive a unor persoane, pentru obţinerea de credite de la CAR. Cercetările vizează comiterea infracţiunii de înşelăciune.

Ancheta a fost declanşată de poliţiştii din cadrul Formaţiunii de Investigaţii Criminale Târgu Neamţ, sub coordonarea procurorilor de la parchetului din oraşul nemţean, care au pus în executare mandatul pentru o percheziţie la o firmă.

„De la începutul anului 2019, până în prezent, o femeie de 45 de ani, din Târgu Neamţ, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale, ar fi eliberat mai multor persoane adeverinţe de salariat care nu corespund realităţii, cu ajutorul cărora ar fi obţinut credite de la o Casă de Ajutor Reciproc“, a transmis Poliţia Neamţ.

Nerambursate au fost mai multe credite CAR, valoarea prejudiciului fiind calculată la aproximativ 220.000 de lei. În urma descinderii, au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă, care privesc activitate infracţională a persoanelor vizate de cercetările penale.

Tot în această lună, pe 7 septembrie, anchetatorii au efectuat cinci percheziţii la sediul unei asociaţii umanitare din Piatra Neamţ şi la domiciile membrilor acesteia, fiind suspiciuni că ONG-ul afişa un altruism de faţadă, banii strânşi pentru a ajuta copii bolnavi fiind folosiţi în scop personal.

S-a stabilit faptul că, de la începutul anului 2020 şi până în prezent, reprezentanţii unei asociaţii non-profit ar fi colectat sume de bani de la diverse persoane fizice sau juridice, din Neamţ, Suceava, Vaslui, Iaşi şi Bacău. Aceste sume ar fi fost folosite în interes propriu şi nu în scopul pentru care a fost înfiinţată asociaţia.

Anchetatorii au confiscat 15.000 de lei, 3.700 de euro, 120 de lire sterline şi 20 de dolari. Ulterior, cinci persoane cu vârste cuprinse între 34 şi 55 de ani, ale căror identităţi nu au fost dezvăluite, la fel ca şi numele asociaţiei, au fost conduse la sediul Poliţiei Neamţ, în vederea continuării cercetărilor.

Citește știrea
Advertisement

Trending