Contactează-ne

Actualitate

Trei echipe din Neamț la faza națională a ”First Tech Challenge”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ elevii colegiilor Roman Vodă, Petru Rareș și de informatică s-au clasat pe primele locuri ■ liderul, The Eagles RO143 Roman Vodă, a câștigat 10 premii din 10 ■

În perioada 08-10 martie 2024, la Agora – Centrul de Evenimente din Iași, s-a desfășurat etapa regională a Concursului de robotică școlară „First Tech Challenge”, la care au participat 48 de echipe.

În urma selecției din Turneul de ligă pentru etapa națională, care se va desfășura tot în capitala Moldovei, în perioada 22 – 24 martie 2024, județul Neamț va fi prezent cu următoarele echipe selectate și premiate:

  1. The Eagles RO143 a Colegiului Național “Roman-Vodă” din Roman. Coordonatorii au fost profesorii: Constantin Ostafe; Lariu Silviu-George; Constantin-Cristian Tudor. Colegiul Roman Vodă a fost desemnat Winning Alliance Captain – Control Award Winner.
  2. SnechTech40 de la Colegiul Național “Patru Rareș” Piatra-Neamț, echipă coordonată de Șerban Năstase; Grigoruță Oniciuc și Gheorghe Grigoraș-Popa, a fost Finalist Alliance Captain – Design Award 3rd Place.
  3. CYB3RG0DS de la Colegiul Național de informatică Piatra-Neamț, coordonatori Adrian Mujdei; Gabriela Blaga; Cornelia Țăbârnac, a obținut Highest Ranked Team Not Previously Advanced – Control Award 2nd Place. 

Echipa “The Eagles” a Colegiului Național “Roman-Vodă” a condus detașat, cu 10 meciuri câștigate din 10.  După etapa antrenantă de calificare, echipa romașcană s-a clasat pe locul 1, câștigând toate cele 6 meciuri jucate. Ap10 meciuri din 10 ■ oi, prin crearea unei alianțe cu AICitizens și RoSophia#21455, au câștigat meciurile din semifinale. Pe lângă premiul pentru Winning Alliance Captain, echipa a obținut Control Award 1st Place, premiu ce recunoaște controlul cel mai inteligent al robotului.

Competiția a fost organizată de Asociația Nație Prin Educație și susținută de membrul fondator BRD.

 

C.V.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending