Contactează-ne

Actualitate

„Trecem printr-o perioadă de debalansare și avem obligația de a veni – la nivel guvernamental și legislativ – în sprijinul cetățenilor“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ deputatul Laurențiu Leoreanu a detaliat despre inițiativele Guvernului Ciucă pentru susținerea pensionarilor, populației vulnerabile și a mediului de afaceri ■ peste 9 milioane de români vor primi sprijin sub diferite forme ■ se fac eforturi de stabilizare economică și de preluare a șocului creșterii prețurilor la energie prin sustinerea unuia suportabil ■

Deputatul PNL, Laurențiu Leoreanu, reamintește nemțenilor care sunt veștile bune ce vin dinspre Guvernul PNL – PSD – UDMR, la începutul lunii ianuarie a anului 2023, unul de luptă cu inflația, criza economică produsă de aceasta și repercusiunile crizei pandemice. În astfel de momente, susține parlamentarul, e nevoie, mai mult ca oricând.  de politici fiscale, economice și măsuri sociale eficiente și imediate.

Astfel, până pe data de 15 ianuarie, pensiile în plată vor veni în cuantumul majorat, după cum urmează: pensiile până în 1.500 de lei, vor fi mai mari cu peste 600 de lei, din care 500 de lei este sprijinul social şi minim 100 de lei, rezultă din majorarea punctului de pensie. Aproximativ 2,3 milioane de români vor resimți această majorare.

Aproape 1 milion de pensionari, cu pensii cuprinse între 1.500 şi 2.000 de lei, vor avea și ei venituri crescute cu aproximativ 600 de lei. Sprijinul social, în valoare de 400 de lei, va fi cumulat cu 200 de lei, rezultați din majorarea punctului de pensie. Alți peste 1 milion de pensionari, cu pensii între 2.000 şi 3.000 de lei, vor avea venituri mai mari cu peste 570 de lei, din care 300 sunt din sprijinul social și peste 200 de lei din majorarea punctului de pensie.

Cei 500.000 de pensionari, cu pensii peste 3.000 de lei, vor avea pensii majorate cu aproximativ 400 de lei, creștere rezultată din mărirea valorii punctului de pensie. Totodată trebuie să menționăm și celalte tipuri de ajutoare financiare asumate de Guvernul Ciucă pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile, astfel: 4 milioane de beneficiari vor primi un sprijin de 1.400 de lei pentru pentru plata facturilor la energie, astfel: 700 lei în luna februarie și 700 lei în luna septembrie.

Circa 2,4 milioane de beneficiari vor primi vouchere pentru alimente (6 tranșe în valoare de 50 euro). Peste 400.000 de elevi și preșcolari proveniți din familii vulnerabilie vor primi sprijin și în anul școlar 2023-2024, prin acordarea de vouchere pentru rechizite şi îmbrăcăminte. Va fi distribuită a 6-a tranșă de pachete alimentare pentru cei aproape 1,2 milioane de români aflaţi în situaţii de excluziune socială. Se vor acorda trusouri pentru copiii nou-născuţi în familii dezavantajate. Persoanele cu dizabilități vor primi sprijin prin finanţarea tehnologiilor asistive.

„Trecem printr-o perioadă de debalansare și avem obligația de a veni – la nivel guvernamental și legislativ – în sprijinul cetățenilor, pentru a evita adâncirea crizei la nivel general. În total, peste 9 milioane de români vor primi sprijin sub diferite forme, concomitent cu măsurile de stabilizare economică, de preluare a șocului privind creșterea prețurilor la energie prin sustinerea unui pret suportabil atât la persoane fizice , cât și la mediul de afaceri,  astfel încât să realizăm un echilibru financiar care să permită creșterea naturală și sustenabilă a veniturilor”, a declarat deputatul Leoreanu.

 

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Cristi

    13 ianuarie 2023 at 9:57 PM

    D-le deputat, va rog sa verificati modul de implementare a prevederilor legii nr.351/2022 de catre Casa judeteana de pensii Neamt, lege ce completeaza legea de baza a pensiilor nr. 263/2010. Reprezentantii CJPNeamt INCALCA prevederile legii, PUNAND PE DRUMURI PENSIONARII! Oamenii sunt trimisi din nou la angajator pentru a cere o alta adeverinta de grupa la o adeverinta de grupa existenta deja la dosarul de pensie desi, legea prevede ca asimilarea grupei 1 de munca in grupa de munca speciala pt. persoanele care au lucrat la Arcelor Mittal Roman si sunt pensionate, se face doar in baza unei cereri depuse la CJPNeamt!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending