Contactează-ne

Prima pagină

Transport agabaritic de la București spre Tașca, suspendat din cauza condițiilor meteo nefavorabile

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ convoiul trebuia să transporte o virolă și era planificat să plece din București, pe 6 decembrie, de la firma Faur, pentru a ajunge, pe 11 decembrie, la fabrica de ciment din Neamț ■ din cauza vremii nefavorabile, transportul a fost amânat pentru o dată ulterioară ■

Conform unui comunicat de presă al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA, în perioada 6 decembrie – 11 decembrie ar fi trebuit să aibă loc un transport agabaritic (cu depășiri de lungime și înălțime) pe traseul: Faur – A2 – Centura București – DN2 – Afumați – DN2 – Râmnicu Sărat – A7 – DN2 – Horia – DN15D – Intersecție DN15D cu DJ155I – Piatra Neamț – DN15 – Bicaz – DN12C – Tașca (județul Neamț).

Contactat telefonic de către redactorii „Monitorul”, purtătorul de cuvânt al DRUPO Iași, Neculai Popovici, ne-a făcut câteva precizări privind modul de desfășurare a transportului. „Vehiculul trebuie să transporte o virolă ( cilindru format din foi de tablă nituite sau sudate, destinat folosirii în construcții sau pentru depozitarea de combustibil, lichide, etc –  n.r.).

Lățimea maximă a vehiculului este 6,10 metri, masa totală 86 tone, lungime 23 metri, înălțime 4 metri, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic. Menționăm că în conformitate cu OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.

Etapele de desfășurare ale transportului sunt stabilite de Poliția Rutieră. Vehiculul va flancat de autovehicule de însoțire autorizate și de echipaje ale Poliției Rutiere. Transportul nu se va desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu”, a afirmat purtătorul de cuvânt al DRUPO Iași.

Acesta ne-a spus că utilajul agabaritic este livrat Fabricii de Ciment de la Tașca, unde se estimează a ajunge în ziua de 11 decembrie, dacă nu intervin fenomene meteorologice care să impună oprirea convoiului. Conform declaraților purtătorului de cuvânt al Poliției Neamț, inspector Ramona Ciofu, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din sudul țării, transportul agabaritic va fi amânat la o dată ce urmează a fi făcută publică, ulterior.

Virola ce urmează a fi transportată la Tașca este fabricată la Uzinele Faur SA din București, companie înființată în 1921 de marele industriaș Malaxa, care a avut, de-a lungul timpului, ca obiect de activitate fabricarea materialului rulant: locomotive, automotoare, vagoane de călători, motoare Diesel. Comuniștii i-au schimbat denumirea în Uzinele 23 August. Din anul 1990. compania se numește Faur, fiind membră a grupului privat Bega Group.

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending