Contactează-ne

Actualitate

Transferul Romanului către ApaVital, un demers care se împiedică într-o comunicare cam deficitară

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ romașcanii ar dori să afle lucruri concrete despre procesul de predare-primire al unui serviciu vital ■ îngrijorările și zvonistica de pe rețelele de socializare trebuie risipite cu date și termene concrete cuprinse într-un calendar public ■

Pe fondul unor așteptări uriașe din partea populației, aruncate în spațiul public constant, transferul Romanului către compania ApaVital Iași a cam demarat, cel puțin din punct de vedere al comunicării, cu stângul. Astfel, în fiecare zi pe pagina oficială de Facebook a primarului în exercițiu, Leonard Achiriloaei, tot aflăm informații de genul:

„Ne aflăm pe ultima sută de metri în ceea ce privește delegarea serviciului de apă-canal către noul operator. În aceste zile are loc transferul bunurilor de la Compania ApaServ către Apavital. Echipele celor două companii, împreună cu reprezentanții primăriei, au început procesul complex de predare-primire a bunurilor, începând cu cele de la captarea Pilești-Simionești (foto).

Ne îndreptăm cu pași repezi către colaborarea cu un operator serios și cu un partener de încredere, care dispune de potențialul tehnic și financiar necesar pentru a rezolva problemele întâmpinate de-a lungul anilor. Cred cu tărie că acest nou capitol va aduce beneficii semnificative pentru toți locuitorii municipiului Roman, oferindu-ne infrastructura necesară pentru acest serviciu vital.

Vă mulțumesc pentru sprijinul și încrederea dumneavoastră în mine și în echipa din care fac parte. Romanul este pe drumul cel bun!”, este ultima postare a primarului Leonard Achiriloaei. Acest mod de comunicare m-a dus cu gândul la un editorial al prestigiosul analist economic Mircea Coșea, apărut în „Curierul Național”,  care făcea referire la cunoscutul basm simfonic „Petrică și lupul” a lui Serghei Prokofief.

Acela în care, pentru că se plictisea, Petrică striga zilnic că „vine lupul” și atunci când lupul chiar a venit nimeni nu l-a mai crezut. Oficialii romașcani trebuie să găsească o cale de comunicare pertinentă, pentru a stopa zvonistica legată de procedura de trecere de la compania ApaServ către ApaVital Iași, care a umplut rețelele de socializare.

Ea se referă la comunicatul de presă al operatorului neamțean, ApaServ, care a anunțat că de la 15 iulie nu va mai furniza apă la Roman. În aceste condiții, municipalitatea ar trebui să aibă o comunicare continuă și mai ales concretă cu populația, legitim îngrijorată, de subiectul apă și de ceea ce se întâmplă, pas cu pas, în procedura de predare primire și să existe un calendar public al procesului de predare primire.

Până acum știm doar că în urmă cu 2 săptămâni s-a semnat contractul de delegare cu noul operator, că 103 angajați ai ApaServ ar fi fost preluați de ApaVital și am văzut câteva fotografii lângă puțurile de captare ale reprezentanților celor doi operatori. Nu de alta, dar să ajungem la morala fabulei „Petrică și lupul”: „Nimeni nu crede un mincinos, nici măcar când spune adevărul!”. Adevărul frust despre apa noastră cea de toate zilele!

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending