Contactează-ne

Prima pagină

Tragedie! O femeie a căzut de la etajul IV în timp ce ștergea geamurile

Știre publicată în urmă cu

în data de

O femeie în vârstă de 61 de ani din Roman, care locuiește în blocul nr.6, pe strada C.A.Rosetti, s-a dezechilibrat și a căzut de la etajul IV, în timp ce ștergea sticla geamurilor de la una dintre  ferestrele apartamentului. A fost transportată la Centrul de Primiri Urgențe de la Spitalul Roman, dar starea ei este deosebit de gravă.

„Pacienta a suferit un tramatism cranio-cerebral, un traumatism facial cu plagă mentonieră, fracturi ale membrului superior drept, traumatism toraco-abdominal cu fracturi costale. Este stabilizată în CPU. I s-au făcut analize și investigații imagistice, respectiv computer tomograf cranio-cerebral, toraco-abdominal pelvin, precum și radiografii la braț, cot, antebraț drept și femur drept.

Pacienta este inconștientă și a fost intubată oro-traheal, fiind ventilată mecanic”, a precizat doctor Maria Andrici, managerul Spitalului Municipal de Urgență Roman. Intubația oro-traheală reprezintă cea mai sigură metodă de protezare a căii aeriene și de realizare a ventilației mecanice la pacientul aflat în stop cardio-respirator.

Intubația presupune trecerea unei sonde printre corzile vocale, în trahee. Protuberanța mentonieră sau eminența mentonieră este definită de specialiști ca fiind  o proeminență triunghiulară, cu baza în jos, aflată anterior pe fața externă a corpului mandibulei, pe linia mediană și este mărginită la unghiurile laterale de câte un tubercul mentonier care formează bărbia.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending