Contactează-ne

Prima pagină

Tragedie la Bolonia, doliu și în Neamț. Au fost înmormântaţi mama şi cei trei copii decedați într-un incendiu

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Alexandra Nistor, originară din Borleşti, și copiii ei au fost conduşi pe ultimul drum ■ au decedat săptămâna trecută, în apartamentul din orașul Bolonia ■

Înmormântarea Ştefaniei Alexandra Nistor, de 32 de ani, a micuţilor Stefano şi Giulia, gemenii de doar 2 ani şi a Giorgiei, în vârstă de 6 ani (FOTO – Gazeta Românească Italia), s-a desfăşurat ieri, 23 martie 2024, participând rude, apropiaţi, membri ai comunităţii româneşti, dar au fost prezenţi şi foarte mulţi italieni, marcaţi de tragedia care a lovit familia.

Slujba a fost susţinută de preotul Trandafir Vid la biserica din Casteldebole, unde fuseseră botezaţi gemenii, iar înhumarea la cimitirul Certosa. Publicaţia „Rotalianul.ro“ a relatat că arhiepiscopul catolic al Boloniei i-a spus preotului Vid că poate susţine ritualul la orice biserică, inclusiv la catedrala din oraş.

La înmormântare a fost prezent, printre alţii, primarul Matteo Lepore, care, în mesajul său, a transmis că este alături de familia îndoliată şi de comunitatea românilor din Bologna, oraş care este acum şi „casa“ lor. Tatăl copiilor decedaţi, care se separase de mama lor, a sărutat sicriele acestora, în semn de rămas bun.

„Sunt momente grele, de durere şi rugăciune. Mulţumim tuturor pentru sprijinul primit, în special primarului Matteo Lepore şi Matilde Madrid, care împreună cu părintele Trandafir Vid ne susţin cu generozitate. Mulţumiri infinite comunităţilor române şi italiene, care s-au dovedit foarte unite şi dornice să ajute şi de la care am primit un sprijin puternic“, a postat pe Facebook Răzvan Nistor, fratele Ştefaniei.

Acesta a adresat mulţumiri cadrelor de la ambulanţă şi pompierilor, pentru intervenţia din noaptea incendiului, dar şi poliţiei, cu care familia (stabilită acum 15 ani în oraşul italian) colaborează pentru a stabili cauzele teribilei întâmplări. Aceasta s-a petrecut în noaptea de 14 spre 15 martie, într-un apartament situat la etajul patru al unui bloc din Bolonia.

Incendiul a fost observat de un vecin în jurul orei 01.00, care a alertat forţele de intervenţie. Medicii nu au mai putut face nimic pentru cei trei copii, care erau decedaţi din cauza inhalării de fum. Ştefania Alexandra Nistor era în stare extrem de gravă, a fost preluată de o ambulanţă și transportată spre Spitalul Maggiore.

A decedat pe drum. Din primele date ale anchetei a rezultat că incendiul s-a produs doar într-o cameră, în dormitorul unde erau copii şi mama lor. Cât despre cauza care a condus la această tragedie, conform anchetatorilor, ea ar fi un scurtcircuit electric la un aparat folosit pentru încălzit.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending