Contactează-ne

Actualitate

Tragedie inimaginabilă! Un copil de 2 ani s-a înecat într-un lighean

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ într-un moment de neatenție al mamei și bunicii, băiețelul a căzut în recipientul plin cu apă ■ eforturile echipajului de la Ambulanță de a-l resuscita au fost zadarnice ■

Un comunicat de presă Inspectoratului Județean de Poliție Neamț a dat detalii despre o tragedie petrecută în localitatea Gâdinți. La data de 31 martie 2024., la ora 16:24, polițiștii din cadrul Secției de Poliție rurală Sagna au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 53 de ani, din Gâdinți, cu privire la faptul că nepotul acesteia, în vârstă de 2 ani, a fost găsit într-un lighean cu apă.

„Polițiștii s-au deplasat la fața locului stabilind faptul că, în timp ce micuțul se afla în curtea locuinței, împreună cu mama și bunica sa, în timp ce se juca, într-un moment de neatenție ar fi căzut cu fața într-un lighean cu apă. Atât mama acestuia cât și un echipaj medical sosit la fața locului au aplicat manevre de resuscitare, din nefericire fără efect, fiind declarat decesul.

În cauză se continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă”, a precizat inspector Ramona Ciofu, care atrage atenția părinților că în zilele următoare  temperaturile în creștere îi vor determina pe cei mici să petreacă mai mult timp în afara locuinței.

Ca atare, mai ales copiii foarte mici trebuie să fie supravegheați în permanență, pentru că  un singur moment de neatenție poate duce la consecințe deosebit de grave. Părinții trebuie să se asigure că zonele periculoase din curte, acolo unde se află fântâni sau alte potențiale pericole (substanțe interzise, surse de foc) acestea  sunt bine delimitate și securizate pentru a preveni accesul copiilor fără supraveghere.

Asta pentru că cei mici sunt curioși și nu se pot apăra în situații de risc. Ei trebuie învățați, de mici, să evite situațiile dificile și să se joace doar în preajma unui adult. Este importantă și cunoașterea de către adulți a procedurilor de prim ajutor, care  poate fi crucială în situații de urgență și poate face diferența dintre viață și moarte.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending