Contactează-ne

Prima pagină

Traficul de influenţă de la Direcţia de Sănătate Publică Neamţ, tratat cu clemenţă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ o angajată a instituţiei a pretins şi primit bani pentru a intermedia o angajare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ ■ inculpata şi-a recunoscut vina, miza căinţei fiind o pedeapsă mai blîndă ■

Magistraţii din cadrul Tribunalului Neamţ s-au pronunţat în dosarul traficului de influenţă comis de o angajată a Direcţiei de Sănătate Publică. Judecătorii au consfinţit „tîrguiala“ dintre procurori şi inculpată şi au admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei, aplicînd o pedeasă cu suspendare.

Este vorba de 3 ani de închisoare, pentru săvîrşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Marinela Diaconu a mai fost obligată să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii şi a pierdut prin confiscare suma de 3.300 de euro, obţinută din infracţiune.

„Atrage atenţia inculpatei că, dacă pe parcursul termenului de supravegere de 3 ani, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere, obligaţiile stabilite sau dacă săvîrşeşte o nouă infracţiune, instanţa va revoca suspendarea şi va dispune executarea pedepsei de 3 ani de închisoare”, conform instanţei.

Decizia pronunţată astăzi, 14 octombrie 2022, nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău. Marinela Diaconu, angajată a Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, ar fi cerut şi primit suma de 3.300 de euro, promiţînd că poate aranja angajarea unei persoane la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ.

Oferea „servicii complete”, în sensul că promitea intervenţii şi pentru ca postul să fie scos la concurs de unitatea spitalicească, dar şi faptul că acesta urma să fie ocupat de cel care dădea banii, nu de vreun neavenit. Pe 13 octombrie 2021, un procuror de la Parchetul Neamţ dispuneaa măsura preventivă a reţinerii faţă de angajata Direcţiei de Sănătate Publică.

„S-a reţinut că, în cursul lunii august 2020, acesta a pretins şi primit de la o persoană suma de 300 de euro, în vederea exercitării influenţei pe lîngă funcţionari publici, în scopul scoaterii la concurs a unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ.

Totodată, în cursul lunii septembrie 2020, a pretins suma de 4.000 de euro, de la aceeaşi persoană, din care a primit 3.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa pe lîngă membrii comisiei de concurs în scopul ocupării unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ. În cauză, poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul  Neamţ au desfăşurat activităţi procedurale în baza ordonanţelor de delegare emise de către procuror”, conform unui comunicat al DGA Neamţ, emis în urmă cu un an.

La acel moment anchetatorii au luat decizia de a prezenta inculpata în faţa judecătorlor de la Tribunal, care au decis privarea de libertate pentru o perioadă de 30 de zile. „Dispune arestarea preventivă a inculpatei D. M., cercetată (…) pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată (două acte materiale), începînd cu 14.10.2021 şi pînă la data de 12.11.2021, inclusiv”, conform instanţei. Inculpata a depus contestaţie şi a obţinut clemenţă la Curtea de Apel Bacău, fiind pusă sub control judiciar.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending