Contactează-ne

Actualitate

Top 5 cele mai râvnite stiluri de amenajare a unui apartament. Află cum arată locuință de vis pentru orice iubitor al frumosului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Ceea ce alcătuiește un design de interior remarcabil este însăși stilul acestuia, deoarece prin stil înțelegem multitudinea de elemente specifice care împreună, contribuie la crearea unei anumite atmosfere, senzație sau chiar experiență.

Precum o serie de note muzicale cântate într-o consonanță produc un acord, la fel și o suită de caracteristici care se completează reciproc vor da naștere unui stil. Acest concept de experiență pe care o poți avea în propria casă este cel mai ușor de exprimat în cuvinte cât și fizic, prin ceea ce mintea ta îți spune atunci când închizi ochii și îi deschizi în momentul în care te afli în centrul locuinței tale.

Stilurile categorizează atât de bine designul de interior încât atenția de care acestea se bucură merită chiar și o listă, o listă unde vei putea vedea care sunt și prin ce se caracterizează amenajarea apartamentului la interior în funcție de tipul acestuia.

5. Andante Sostenuto, Clasic…

Clasicismul ca și stil este recunoscut în primul rând pentru muzică. Muzica clasică se deosebește prin complexitate, opulență, rafinament, exclusivitate și bun gust. În aceleași atribute putem îmbrăca și designul clasic de interior, unde pe lângă o paletă de culori neutre, sobre și oarecum pragmatice, atunci când te afli într-un apartament amenajat astfel vei avea impresia că ești într-un conac.

4. Eclectic și nu mai știu cum

O multitudine de elemente împrumutate din alte stiluri sub aspectul cel mai bizar pe care l-ai văzut vreodată. Cu toate că îți va plăcea, nu vei înțelege prea bine de ce, tocmai pentru că asta este și idea. Culori contrastante, linii asimetrice, materiale rupte din paternul comun, toate acestea contribuie la sinestezia de care vei avea parte la fiecare clipire atunci când un astfel de stil bine pus la punct ți se va arăta.

3. Rusticul și efectul de șemineu, iarna

Visul oricărui aventurier sau domnișoare romantice pentru care acasă reprezintă totul. Dacă ești ușor melancolic, atunci cu siguranță cuvinte precum: lemn, șemineu, fotoliu, brazi și piatră te vor face să simți un fior de dorință și nostalgie în același timp. Acestea sunt și elementele specifice rusticului care alcătuiesc un fel de “cabin-in-the-woods” modern unde se pune accentul tocmai pe acele sentiment de confort, solitudine și contemplare.

2. Vintage și anii ‘50

Melodiei “Dear hearts and gentle people – Bob Crosby and The Bob Cats” ar trebui să-i dai o ascultare dacă vrei să-ți faci o idee cam cum ar suna adevăratul vintage. Cât despre cum arată… ei bine, motivele florale, paleta pastelată și veselă a locuințelor americane ale anilor ‘50 surprind cel mai bine acest stil. Gramofonul, mobilierul lăcuit cu motive și detalii, mașina de scris, toate acestea rezultă într-o atmosferă indescriptibilă de bun gust, fericire și dispoziție bună.

1. Mult prin puțin și contemporanul

Modernismul este stilul care vine și aruncă pe fereastră toate detaliile pompoase și inutile pentru că de fapt ceea ce contează este fereastra în sine. Lumina fiind extrem de importantă într-un design modern și contemporan, aceasta pune în evidență și se joacă cu caracteristicile materialelor, astfel, creând textură și nuanțe prin simplul joc de umbre și geometrie pe care acest stil îl scoate în evidență.

Foarte caracteristic îi sunt liniile drepte, aspectul curat, neted, suprafețe exacte, unde formele și fondul joacă cel mai important rol.

În concluzie, stilul modern, contemporan sau care mai este numit și scandinav reprezintă primul loc tocmai datorită revoluționarizării perspectivei asupra felului cum o locuință trebuie să arate, ce valori și ce lucruri contează cu adevărat. Accentul pe material, geometrie și lumină este vizibil în orice aspect modern pe care îl vezi, iar odată cu acesta, încet, poți avea parte de o scurtă privire asupra viitorului.

Advertisement
Trending