Actualitate
Tîrgu Neamţ: Primăria oferă locuri de casă pentru tineri
■ cererile pot fi depuse pînă pe 20 martie, la sediul administraţiei publice locale ■ cei interesaţi pot alege din 27 de parcele în Tîrgu Neamţ, fiecare avînd o suprafaţă cuprinsă între 250 şi 400 de metri pătraţi
Tinerii din Tîrgu Neamţ care vor să-şi construiască o casă ar putea să primească teren de la primărie, în folosinţă gratuită.
Administraţia publică locală a anunţat că, în perioada 2 martie – 20 martie, se pot depune cereri în baza Legii nr.15/ianuarie 2003, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală.
Pe listă sînt menţionate 27 de parcele disponibile, fiecare avînd o suprafaţă cuprinsă între 250 şi 400 de metri pătraţi. Terenurile fac parte din domeniul privat al oraşului şi unele sînt amplasate în raza străzii Tăbăcari, la intersecţia cu strada Slt. Ion Moşneagu, iar altele în punctul Pîrîul Ursului – strada Prof. Grigore Ungureanu.
Potrivit reglementărilor, au acces la atribuirea unui teren persoanele căsătorite sau necăsătorite, care au cel puţin 18 ani la data depunerii cererii şi cel mult 35 de ani (neîmpliniţi) la momentul atribuirii terenului prin hotărîre a consiliului local. Mai trebuie îndeplinite, cumulativ şi alte condiţii: solicitantul să aibă cerere depusă în nume propriu; în situaţia în care depun o cerere două persoane care ulterior s-au căsătorit, acestea trebuie să opteze ulterior pentru o singură cerere; solicitantul trebuie să aibă cetăţenie română şi domiciliul stabil în oraşul Tîrgu Neamţ şi să nu deţină sau să nu fi deţinut singur sau împreună cu soţul/soţia o locuinţă sau un teren destinat construirii unei locuinţe.
Este necesară şi declaraţia părinţilor titularului cererii, respectiv a soţului/soţiei, Există şi alte criterii suplimentare de selecţie, în funcţie de care se va acorda un punctaj ce va dicta ordinea pe lista de prioritate. Astfel, se va ţine cont de stare civilă actuală şi de numărul de copii aflaţi în întreţinere, de vechimea cererii şi de studii. Şedinţele de analiză a documentaţiilor de către comisia de analiză se vor desfăşura în perioada 23 martie – 27 martie, după care vor fi analizate în prima şedinţă a Consiliului Local, cu propunere motivată de aprobare sau respingere, după caz. Lista rezultată va fi afişată la sediul primăriei, pentru consultare, urmînd să rămînă definitivă după soluţionarea eventualelor contestaţii. Cei care doresc să ceară teren de la primărie trebuie să depună un dosar cu documente: cerere tip, copii xerox ale certificatului de naştere şi actului de identitate al solicitantului, certificatului de căsătorie/divorţ,certificatului de naştere al copiilor,plus declaraţii ale solicitantului, soţului/soţiei, părinţilor precum că nu deţin sau nu au deţinut în proprietate, în ultimii 10 ani, un teren în suprafaţă mai mare de 500 mp în mediul urban şi de peste 5.000 mp în mediul rural destinat construirii unei locuinţe, indiferent de localitatea în care este situat.
În Regulamentul pentru repartizarea terenurilor pentru locuinţe sînt menţionate contravenţii şi sancţiuni pentru cei care primesc un teren, dar încalcă termenii înţelegerii. Astfel, pentru neefectuarea lucrărilor de întreţinere a vegetaţiei şi curăţeniei pe parcela atribuită pot fi aplicate amenzi contravenţionale cuprinse între 500 şi 2.500 lei.
Nerespectarea amplasamentului suprafeţei ori a destinaţiei terenului atribuit în folosinţă gratuită pentru construire locuinţă personală duc la rezilierea Contractului de comodat şi revocarea hotărîrii de atribuire. De asemenea, neînceperea lucrărilor autorizate în termen de 1 an de la data primirii duce la retragerea dreptului de folosinţă gratuită a terenului, rezilierea contractului de comodat şi revocarea hotărîrii de atribuire.
Tot în regulament se arată şi faptul că terenurile oferite de primărie vor putea fi cumpărate, în anumite condiţii, de către proprietarii caselor construite pe parcelele respective.
-
Actualitate2 zile,
MARSAT SA Roman
-
Actualitateo săptămână,
”Lebăda neagră” Călin Georgescu își adjudecă județul Neamț
-
Actualitate6 zile,
Cine a câștigat alegerile prezidențiale la Roman
-
Actualitate6 zile,
Proiect european în valoare de 1,5 milioane de euro
-
Prima pagină6 zile,
Cultura Cucuteni, cea mai importantă civilizaţie preistorică europeană. Simpozion internațional la Piatra-Neamț
-
Prima pagină7 zile,
Elena Lasconi pare să-i fi spulberat visurile prezidențiale ale lui Mircea Ciolacu
-
Prima pagină5 zile,
Îngrijorări majore în sistemul de Sănătate
-
Actualitateo săptămână,
Alegeri prezidențiale 2024: Ghid complet pentru votanți