Contactează-ne

Actualitate

Tîrgu Neamţ: Prea puţine opţiuni, nu au intrat la liceu

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ aproape 100 de absolvenţi din zona Tîrgu Neamţ nu au intrat la liceu ■ în urma repartizării computerizate s-au ocupat toate locurile din cele trei licee din oraş ■ pe 23 iulie se vor afişa locurile rămase libere la nivel de judeţ, care vor intra în etapa a doua de repartizare computerizată ■

În timp ce pentru cei mai mulţi absolvenţi de gimnaziu din zona Tîrgu Neamţ emoţiile admiterii au luat sfîrşit, ei începînd să-şi depună, de luni, 15 iulie, dosarele de înscriere la licee, lucrurile încă nu s-au rezolvat pentru circa 100 de elevi care au participat la Evaluarea Naţională şi nu au reuşit să intre la liceu după prima etapă de repartizare computerizată. Dintre aceştia, 15 provin de la unităţi de învăţămînt din oraş, iar restul de la şcoli din localităţile limitrofe. Ei vor mai avea o şansă la a doua sesiune de admitere, ce va fi organizată după centralizarea locurilor rămase libere la unităţile liceale din judeţ, numărul acestora urmînd să fie anunţat pe 23 iulie. Ulterior, în intervalul 24-30 iulie se vor putea depune cererile de înscriere de ale absolvenţilor de clasa a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior primei etape. Repartizarea acestor absolvenţi ar urma să aibă loc în intervalul 31 iulie-1 august. În cazul unora dintre cei rămaşi pe dinafară situaţia se datorează, probabil, faptului că nu au trecut suficiente opţiuni în fişa de înscriere, avînd în vedere că au rămas nerepartizaţi după prima etapă copii cu media 6, în timp ce la un liceu din oraş s-a putut intra cu puţin peste 5. Faţă de anul trecut, mediile de admitere au înregistrat o uşoară creştere. Astfel, la Colegiul Ştefan cel Mare, ultima medie de intrare la specializarea Ştiinţe Sociale a fost 7,96 (într-o clasă cu 28 de locuri), iar la matematică-informatică (112 locuri), ultimul acceptat a avut 7,84. De asemenea, la Ştiinţe ale Naturii(56 locuri) ultima medie a fost 7,69, iar la Filologie(56 locuri), lista s-a încheiat cu media 7,31. Liceul Vasile Conta a pus la dispoziţia elevilor trei specializări, cu cîte 28 de locuri disponibile la fiecare. Ultimul acceptat la Economic a avut media 7,16, la Electronică şi automatizări, specializare nou introdusă, ultimul ocupant are 6,93, iar la Comerţ, s-a tras linie după media 6,87. La Colegiul Tehnic Ion Creangă, în clasamentul ultimelor medii de admitere pe primul loc este specializarea Ştiinţe ale Naturii, cu 6,80, Economic – 6,64, Turism şi Alimentaţie – 6,29, Protecţia Mediului – 6,02, Silvicultură – 5,74, Mecanică – 5,36. Majoritatea specializărilor au avut cîte 28 locuri disponibile, doar la Turism şi alimentaţie publică au fost acceptaţi 56 de absolvenţi de gimnaziu. În perioada 15-18 iulie va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii respectivi au fost repartizaţi. De menţionat este faptul că şi Tîrgu Neamţ a avut un elev de excepţie printre cei şase din judeţ care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională. Este vorba despre Denisa-Elena Gaman, de la Liceul Vasile Conta.

Actualitate

Accident cu două victime pe artera ocolitoare a Romanului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier provocat de o neacordare de prioritate s-a soldat cu două victime, marţi, 27 septembrie, pe artera ocolitoare a municipiului Roman.

“Astăzi, 27 septembrie, în jurul orei 11:00, polițiștii Biroului Rutier Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe artera ocolitoare vest,  în municipiul Roman.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 38 de ani, din  județul Galați, conducea un autoturism pe sectorul de drum anterior menționat, ar fi efectuat manevra de schimbare a direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat de 64 de ani, din  București.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea conducătorului auto de 64 de ani și a unui pasager de 54 de ani, din același autoturism.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Biciclist băut, a accidentat o femeie pe trecerea pentru pietoni

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un biciclist care a consumat alcool înainte de a porni la drum a accidentat o femeie care traversa o stradă din Târgu Neamţ, pe o trecere pentru pietoni.

Nedoritul eveniment s-a produs luni, 26 septembrie, în oraşul de la poalele Cetăţii Neamţului.

“La data de 26 septembrie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 53 de ani, din Târgu-Neamț, se deplasa pe bicicletă, pe strada Ștefan cel Mare, în Târgu-Neamț, ar fi surprins și accidentat o femeie, de 62 ani, din aceeași localitate, care era angajată în traversarea străzii prin loc cu marcaj pietonal.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea femeii de 62 de ani.

Ambele persoane implicate în evenimentul rutier au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul biciclistului.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Nemţeanul dispărut în Ungaria a fost victima unui accident mortal

Știre publicată în urmă cu

în data de

Deznodământ tragic, din păcate, în cazul nemţeanului dispărut în Ungaria la mijlocul acestei luni. Conform autorităţilor din ţara vecină, acesta a fost victima unui accident mortal produs pe 16 septembrie pe teritoriul Ungariei.

“La data de 26 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au fost informați de către autoritățile din Ungaria, că persoana în cauză a fost victima unui eveniment rutier, petrecut la data de 16 septembrie a.c., pe teritoriul Ungariei, în urma căruia a rezultat decesul acesteia”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ.

Remintim că Ioan Aanei împreună cu fiul său au plecat cu un autocar spre Anglia, pe 14 septembrie. Ajuns în Ungaria, bărbatului de 56 de ani i s-a făcut rău şi a fost internat într-un spital din ţara vecină, pe 15 septembrie. A fost externat în aceeaşi zi şi de atunci familia nu a mai putut lua legătura cu el, motiv pentru au sesizat poliţiştii în legătură cu dispariţia sa.

Citește știrea
Advertisement

Trending