Contactează-ne

Actualitate

Tîrgu Neamţ: Moment aniversar pentru sindicaliştii Sanitas

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Federaţia Sanitas a împlinit 30 de ani de activitate, avînd în prezent 120.000 membri ■ „Sîntem cea mai mare structură sindicală din România şi nu trebuie să dăm voie nimănui să ne dezbine!“, a transmis preşedintele Leonard Bărăscu ■ la prima ediţie a Galei Sanitas, sindicatul de la Spitalului Orăşenesc Sfîntul Dimitrie Tîrgu Neamţ a fost nominalizat la categoria „Cea mai activă organizaţie de bază Sanitas“ ■

Federaţia Sanitas din România a marcat, la începutul lunii februarie, împlinirea a 30 de ani de la înfiinţarea organizaţiei ce numără în prezent 120.000 de membri.

La Conferinţa Naţională Aniversară de la Bucureşti au luat parte reprezentanţii organizaţiilor judeţene din ţară, printre ei fiind şi Eva Ungureanu, preşedintele Uniunii Sindicale Sanitas Neamţ.

Lucrările au fost deschise de preşedintele Federaţiei, Leonard Bărăscu, apoi a fost difuzat un film ce a reunit cele mai reprezentative momente de pe parcursul celor trei decenii de luptă sindicală. Imaginile au fost privite cu emoţie de cei care au scris istoria Sanitas, foşti lideri de organizaţii sau simpli membri. Pentru colegii care au trecut între timp la cele veşnice s-a ţinut un moment de reculegere.

Preşedintele Bărăscu a vorbit, printre altele, despre atu-ul principal al organizaţiei. „Suntem vii în tot ceea ce înseamnă viaţa sindicală şi prezenţi acolo unde este nevoie. Suntem cea mai mare structură sindicală din România şi nu trebuie să dăm voie nimănui să ne dezbine!“, a conchis preşedintele Leonard Bărăscu. A oferit apoi invitaţilor plachete aniversare. Pe la microfon au trecut, rînd pe rînd, reprezentanţi ai instituţiilor statului, ai colegiilor profesionale din sistemul sanitar şi de asistenţă socială, ai organizaţiilor sindicale interne şi internaţionale la care Federaţia Sanitas este afiliată.

Sorin Stan, primul preşedinte al Federaţiei Sanitas avea să povestească cum s-au petrecut lucrurile în urmă cu trei decenii, precizînd că media de vîrstă a celor angrenaţi era sub 35 de ani. A „dezvăluit“ şi secretul continuităţii Sanitas. „În timp de Ministerul Sănătăţii a avut în 30 de ani 27 de miniştri, noi am avut doar trai preşedinţi”, a spus Sorin Stan.

Cu prilejul conferinţei aniversare, s-a lansat imnul Sanitas şi a avut loc un spectacol susţinut de copiii talentaţi ai membrilor de sindicat. În aceeaşi zi s-a desfăşurat şi prima ediţie a Galei Sanitas. Potrivit iniţiatorilor, proiectul are ca misiune recunoaşterea tuturor iniţiativelor luate de membrii Federaţiei Sanitas din România pentru îmbunătăţirea activităţii sindicale şi promovarea drepturilor angajaţilor din Sănătate şi Asistenţă Socială.

Sindicatul Sanitas de la nivelul Spitalului Orăşenesc Sfîntul Dimitrie Tîrgu Neamţ a fost nominalizat la categoria „Cea mai activă organizaţie de bază Sanitas“, alături de de Sindicatul Sanitas din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Alte nominalizări s-au făcut la categoriile Cea mai activă organizaţie judeţeană Sanitas, Cel mai activ lider de organizaţie de bază Sanitas, Cel mai activ lider de organizaţie judeţeană Sanitas, Cel mai activ membru de sindicat Sanitas, Cel mai bun comunicator Sanitas.

La o altă categorie s-au acordat premii speciale pentru susţinătorii activităţii sindicale şi ai dialogului social, cu secţiuni pentru jurnalism de televiziune, de radio, presă scrisă şi online, agenţii de presă.

Alte distincţii au fost pentru Instituţia anului, Managerul Anului şi Personalitatea anului 2019 în susţinerea dialogului social. Sindicatul Sanitas Tîrgu Neamţ funcţionează ca persoană juridică din 1997 şi are sediul în incinta Spitalului Sfîntul Dimitrie. Organizaţia este coordonată, din 2013, de Eva Ungureanu, asistentă şefă în cadrul Secţiei Chirurgie.

Dintre cei aproximativ 400 de angajaţi ai spitalului, circa 300 sînt membri Sanitas, ei provenind atît din rîndul personalului mediu sanitar şi auxiliar, cît şi al medicilor şi personalului TESA.

Actualitate

Grajd incendiat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ proprietarul a suferit arsuri la mâini

Un bătrân în vârstă de 76 de ani a suferit arsuri la mâini în urma unui incendiu produs la grajd dintr-o gospodărie din comuna Borleşti, în noaptea de miercuri spre joi, 27 spre 28 ianuarie. Pompierii care au intervenit pentru stingerea flăcărilor au stabilit că focul a fost pus intenţionat.

“În jurul orei 23:19, prin apel la 112, am fost înștiințati despre producerea unui incendiu produs la un adăpost pentru animale din comuna Borlești. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unui adăpost pentru animale, cu posibilitatea propagării la locuință.

Pompierii au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite. Au ars adăpostul pentru animale cu o suprafață de aproximativ 70 mp și șapte tone de plante furajere. Din păcate în incendiu au fost surprinse trei bovine mari, două bovine mici și o cabalină, care nu au putut fi salvate.

Proprietarul în vârstă de 76 de ani a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare.  Acesta a primit primul ajutor calificat de la paramedici, refuzând transportul la spital.

Acțiunea intenționată a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

A reclamat că i-a dispărut cumnata

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei ai Poliţiei municipiului Roman continuă activităţile de căutare în vederea depistării unei femeie de 42 de ani, din oraşul de la malurile Moldovei şi Siretului, care a plecat de acasă şi nu a mai revenit.

Oamenii legii au fost sesizaţi pe 25 ianuarie, cînd la Poliţia municipiului Roman s-a prezentat un localnic de 57 de ani, care a reclamat faptul că în ziua anterioară, pe 24 ianuarie, cumnata sa, Dodoi Mihaela, de 42 de ani, din Roman, a părăsit în mod voluntar domiciliul şi nu a mai revenit acasă. Femeia are o înălţime de aproximativ 1,60 metri, o greutate de circa 80 de kilograme, păr brunet, lung, şi ochi căprui.

La momentul dispariţiei, aceasta era îmbrăcată cu o bluză de trening portocalie, haină de blană mov, pantaloni negri, fiind încălţată cu slapi. Poliţiştii au efectuat verificări pe raza municipiului Roman, în vederea depistării acesteia, dar pentru că nu au găsit-o, cer ajutorul populaţiei.

„Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea celei căutate, este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie“, conform unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Şi Poliţia Locală a „ars“ la buzunare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ odată cu apariţia epidemiei generate de noul coronavirus, atribuţiile structurii s-au mărit ■ pentru încălcarea ordonanţelor militare şi a Legii 55/2020 au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 497.975 lei ■

Criza sanitară prin care trece ţara a adus modificări nu numai în sistemul sanitar din ţară, care se confruntă cu o siruaţie nemaiîntîlnită, dar a adus atribuţii noi şi altor structuri. În această categorie intră şi poliţiştilor locali.

Astfel, începând cu luna martie a anului trecut, Poliţia Locală Piatra Neamţ s-a subordonat operaţional Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, acţionînd în comun cu mai multe instituţii, cum ar fi cadrele Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ şi Instectoratul Judeţean de Jandarmi Neamţ, pentru prevenirea şi combaterea răspândirii epidemiei cauzate de noul coronavirus.

Astfel, Poliţia locală Piatra Neamţ a fost implicată în acţiunuile ce au presupus realizarea a 26.828 anchete epidemiologice (lucru ce a însemnat verificarea persoanlor aflate în izolare sau în carantinare la domiciliu), la 14.728 adrese/locaţii. De asemenea, au fost monitorizate în privinţa respectării măsurilor sanitare impuse de prevenirea infectării cu noul coronavirus, un număr de 7.611 unităţi comerciale şi de prestări servicii şi 8.523 de mijloace de transport public de călători, în acest context fiind legitimate 35.565 de persoane.

S-au aplicat 1.176 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea ordonanţelor militare şi a Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 497.975 lei. În acelaşi context, poliţiştii locali din cadrul Poliţiei Locale Piatra Neamţ au participat la 73 de filtre şi acţiuni comune dispuse de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ împreună cu jandarmii nemţeni şi reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, Direcţia de sănătate Publică Neamţ, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Neamţ ori alte instituţii implicate în combaterea şi prevenirea răspândirii SARS CoV -2.

Citește știrea

Trending