Contactează-ne

Actualitate

TIR-uri şi accidente

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ două accidente i-au avut ca autori pe şoferii unor camioane de mare tonaj ■ luni dimineaţă, un TIR s-a răsturnat în şanţ şi s-a oprit într-un stîlp ■ tînărul aflat la volan a ajuns la spital ■ un alt camion a blocat drumul naţional Tîrgu Neamţ - Fălticeni ■ în judeţ au mai fost şi alte accidente, printre răniţi fiind cîţiva copii ■

Un accident de circulaţie în care a fost implicată o maşină de mare tonaj a avut loc în noaptea de 6/7 iunie 2021, în comuna Săbăoani, un TIR răsturnîndu-se într-un şanţ, iar şoferul a ajuns la spital. Alarma s-a dat pe la miezul nopţii, apelul pentru ajuror fiind înregistrat în dispecerat în jurul orei 00:10.

Au intervenit poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Roman, care s-au deplasat la locul indicat de apelant, pe DN2, în afara localităţii Traian.

„Din primele cercetări efectuate de poliţişti a reieşit că, în timp ce un tînăr de 26 de ani, conducea un ansamblu de vehicule pe DN 2, către localitatea Traian, a părăsit partea carosabilă, moment în care s-a răsturnat într-un şanţ şi a intrat în coliziune cu un stîlp al unei reţele de telecomunicaţii“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului auto, din Vrancea, căruia echipajul medical i-a acordat îngrijiri de specialitate la faţa locului.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii, cu exactitate, a circumstanţelor în care s-a produs evenimentul rutier.

Un incident în care a fost implicat alt TIR a avut loc pe data de 4 iunie, cînd traficul rutier pe drumul Tîrgu Neamţ – Fălticeni a fost blocat, deoarece autocamionul s-a răsturnat în localitatea Oglinzi. Un conducător auto din Suceava, care conducea un ansamblu de vehicule pe DN 15 C, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, răsturnîndu-se perpendicular pe partea carosabilă. Cabina autovehicului a rămas pe carosabil, iar partea din spate a blocat ambele sensuri de mers.

Şoferul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ, nedoritul eveniment soldîndu-se doar cu pagube materiale. Un alt accident a avut loc pe 4 iunie 2021, tot în zona Roman, în localitatea Boteşti. Din nefericire, în acest caz au fost patru victime.

Cercetările efectuate au condus la concluzia că în timp ce o femeie în vîrstă de 44 de ani, conducea un autoturism pe DC 47, la intersecţia cu E 85, a intrat în coliziune cu un microbuz condus de un bărbat în vîrstă de 57 de ani, din Roman. În urma impactului a rezultat rănirea şoferiţei din Boteşti, precum şi a trei pasageri din mocrobuz, toţi din comuna menţionată, cu vîrste cuprinse între 12 şi 41 de ani.

Toate victimele au ajuns la spital unde au beneficiat de îngrijiri medicale de specialitate. Ambii conducători auto au fost testaţi cu etilotestul şi nici unul nu era sub influenţa băuturilor alcoolice. Oamenii legii continuă ancheta într-un dosar penal cu acuze de vătămare corporală din culpă. În aceeaşi zi, dar în jurul orei 23:00, un alt accident a avut loc în Piatra Neamţ, în zona Asirom.

Au intervenit poliţiştii pietreni care au stabilit că în timp o localnică de 44 de ani, conducea un autoturism pe strada Gheorghe Iacomi din reşedinţa de judeţ, la intersecţia cu bulevardul Traian ar fi intrat în coliziune cu un taxi la volanul căruia se afla un pietrean de 39 de ani. Din impact a rezultat rănirea taximetristului şi a unei minore de 8 ani, pasageră în cealaltă maşină.

Ambele victime au fost transportate la spital, iar cercetările continuă şi în acest caz. Nici unul dintre şoferii implicaţi în accident nu era sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pe 7 iunie, un pietrean de 68 de ani, a fost luat pe capotă de un şofer neatent. S-a întîmplat în reşedinţa de judeţ, în jurul orei 11:45, pe bulevardul Republicii. La volanul maşinii se afla un bărbat de 40 de ani, din Piatra Neamţ, care a accidentat victima ce traversa regulamentar pe trecerea pentru pietoni. Sexagenarul a ajuns la spital, iar şoferul nu era băut, dar s- a ales cu acuze penale de vătămare corporală din culpă.

Tot pe 7 iunie, în jurul orei 13:00, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier pe o stradă din oraş. Din primele cercetări efectuate de oamenii legii a reieşit că, în timp ce o tînără de 21 de ani, din Dulceşti conducea un autoturism pe strada Alexandru cel Bun, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani din Roman, ce se deplasa în faţa sa.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea unei tinere de 26 ani şi a unui minor de 1 an, din Horia, pasageri în autoturismul condus de bărbatul de 50 de ani. Victimele au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Se încălzeşte spectaculos!

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice de 30 de grade ■ din a doua parte a săptămînii viitoare se mai răcoreşte ■ vestea proastă este că nu scăpăm de instabilitate atmosferică ■

Ultima decadă a lunii iunie aduce o apreciere considerabilă a reistrului termic, iar meteorologii anunţă valori de pînă la 30 de grade. Acest lucru se va întîmpla pînă la mijlocul săptămînii viitoare, iar în a doua parte a intervalului se mai răcoreşte niţel. Acelaşi trend îl cunosc şi valorile termice nocturne.

Vestea proastă este că nu scăpăm de instabilitate şi va ploua, cam în fiecare zi, cel puţin pînă la final de Cireşar, conform prognozei. Pînă atunci, trebuie spus că toată ţara, inclusiv judeţul Neamţ, este sub o informare meteo de vreme rea, ce intră în vigoare de azi, 18 iunie, de la ora 12:00 şi expiră pe 20 iunie, la ora 22:00, anunţîndu-se cantităţi de apă însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică accentuată.

„În sudul, estul şi centrul ţării va ploua abundent şi vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25-50 l/mp“, conform ANM. Şi ziua de azi, 18 iunie, va fi plăcută din punct de vedere termic şi ne vom bucura de o maximă de 24 de grade, dar nu scăpăm de furtuni. Noaptea va fi cea mai caldă din ultimul timp, iar minima va fi de 18 grade. Furtuni vor avea loc şi sîmbătă, 19 iunie, cînd sînt prognozate numai 19 grade.

Peste noapte mercurul din termometre ajunge la 17 grade. Duminică, 20 iunie, vor fi 24 de grade, însă nu scăpăm de instabilitate, furtuni cu toată suita de fenomene caracteristice, vînt, descărcări electrice şi poate grindină. Aprecierea regimului termic începe de luni, 21 iunie, iar meteorologii dau asigurări că în zona noastră mercurul din termometre saltă la 28 de grade, în timp ce minima nocturnă va fi de 17 grade.

Sînt posibile furtuni atît luni, cît şi marţi, 22 iunie, cînd va fi cea mai caldă zi din acest sezon şi vom avea parte de valori estivale de pînă la 30 de grade. Regimul termic diurn îl va influenţa şi pe cel nocturn, astfel că minima va fi de 18 grade. Miercuri, 23 iunie, va fi la fel de cald şi se vor înregistra 30 de grade, dar din nou vor fi furtuni. Urmează cea mai caldă noapte din vara aceasta şi minima se opreşte la valoarea de 21 de grade. Din a doua parte a intervalului se mai răcoreşte, iar joi, 24 iunie, vor fi doar 25 de grade, cu furtuni după amiază.

Noaptea aduce temperaturi în scădere, 19 grade. Vineri, 25 iunie, cerul va fi degajat în prima parte, apoi după amiază vin ploi consistente. Maxima diurnă nu trece de 26 de grade, iar minima nocturnă va fi de 20 de grade. Week-end-ul viitor, în perioada 26 – 27 iunie, vor fi temperaturi diurne de 25 de grade, cu furtunile de rigoare, iar peste noapte se vor înregistra 18 grade.

Citește știrea

Actualitate

Pene de curent, furnizorul taxat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în cazul întreruperior neanunţate, furnizorul poate acorda despăgubiri ■ apelurile clienţilor trebuie preluate mai repede de reprezentanţii firmelor de distribuţie ■ în caz contrar, amenzile pot ajunge la 200.000 lei ■

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energieie a stabilit că de acum înainte furnizorii îşi vor despăgubi clienţii în cazul întreruperilor care nu au fost anunţate. Cele scurte, între 3 secunde şi 3 minute, au fost incluse în categoria întreruperilor care se monitorizează şi pentru care operatorii de distribuţie sînt obligaţi să acorde compensaţii la depăşirea numărului maxim stabilit prin standard.

Pentru fiecare astfel de depăşire operatorii de distribuţie vor acorda compensaţii tuturor utilizatorilor afectaţi, astfel: înalta tensiune: 300 lei peste 10 întreruperi pe an; medie tensiune: 10 lei peste 10 întreruperi pe săptămînă; joasa tensiune: 5 lei peste 10 întreruperi pe săptămînă. Impactul acestei măsuri este unul pozitiv pentru utilizatori deoarece includerea monitorizării întreruperilor scurte şi prevederea acordării de compensaţii utilizatorilor la depăşirea numărului maxim stabilit de standard, contribuie la obligarea operatorului de a lua măsuri rapide şi eficiente pentru remedierea disfuncţionalităţilor care în prezent se manifestă în diferite zone de reţea de joasă tensiune şi care pot provoca deprecierea echipamentelor electrocasnice, precum şi generarea de disconfort clienţilor.

O altă noutate constă în aceea că apelurile efectuate de clienţi către furnizorul de energie electrică, trebuie preluate de acesta din urmă într-un timp mai scurt. Astfel, au fost stabilite intervale privind preluarea apelurilor telefonice efectuate de utilizatorii reţelei prin centrele de telefonie gestionate de operatorii de distribuţie, şi anume: maximum 30 de secunde de la iniţierea apelului de către utilizator pînă la preluarea acestuia, fără intervenţia operatorului uman; maximum 180 de secunde de la preluarea apelului pentru posibilitatea utilizatorului de a selecta opţiunea de a transfera apelul la un operator uman; maximum 20 de minute de la preluarea apelului pentru începerea convorbirii utilizatorului cu un operator uman.

Prin această măsură se urmăreşte îmbunătăţirea comunicarii între utilizator şi operatorul de distribuţie astfel încît evenimentele semnalate de utilizatori să poată fi preluate cît mai rapid în scopul remedierii, precum şi reducerea timpilor de aşteptare în beneficiul utilizatorilor. „Deşi numărul de apeluri telefonice pentru care nu sînt respectate intervalele de timp menţionate anterior este doar monitorizat, nerespectarea acestor valori poate fi sancţionată conform prevederilor Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, aplicabile în situaţia nerespectării de către operatorul de distribuţie a prevederilor standardului de performanţă cu amendă de la 10.000 lei pînă la 200.000 lei“, conform ANRE.

Pentru nerespectarea indicatorilor de performanţă privind calitatea curbei de tensiune operatorul e obligat să acorde compensaţii, după cum urmează: pentru persoane juridice: 270 lei, la 110 kV, respectiv 130 lei la joasă tensiune şi medie tensiune pentru fiecare perioadă de monitorizare; pentru persoane fizice: 270 lei 110kV, respectiv 70 lei la joasă tensiune şi medie tensiune pentru fiecare perioadă de monitorizare.

Racordarea unui client trebuie să se realizeze în maxim 90 zile, în cazul clienţilor casnici şi finali noncasnici ale căror locuri de consum sînt alimentate prin instalaţii de racordare cu lungimi de pînă la 2.500 metri. Cuantumul compensaţiei cuvenite în această situaţie este de 100 lei. ANRE a reglementat şi un calendar de implementare a unor echipamente cu rol de monitorizare a continuităţii în alimentarea cu energie electrică şi a calităţii tehnice a energiei electrice. Pînă la finele anului 2026, România trebuie să aibă capacitatea de monitorizare a tuturor staţiilor electrice.

Citește știrea

Actualitate

Au fost trei victime în două accidente

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii nemţeni au intervenit la două accidente de circulaţie, care s-au soldat cu trei victime, nedoritele incidente fiind consecinţa neatenţei în conducere. O septuagenară a fost luată pe capotă în timp ce traversa strada, iar în alt caz doi şoferi care s-au „pupat“ între ei au fost răniţi.

Unul dintre evenimentele rutiere a avut loc în dimineaţa zilei de 17 iunie, cînd o femeie de 76 de ani, din Piatra Şoimului, care traversa strada a fost accidentata de un autoturism, condus de un tînăr de 24 de ani, din aceeaşi localitate. Femeia a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetarile sînt continuate de poliţişti pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul. Dosar penal cu acuze de vătămare corporală din culpă a fost întocmit şi în cazul unui accident ca a avut loc în seara de 16 iunie, în jurul orei 21:30, pe raza oraşului Tîrgu Neamţ.

Conform primelor date, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din Tîrgu Neamţ a acroşat o maşină, care era condusă de un tînăr de 21 de ani, din Păstrăveni. Din impact, ambii conducători auto au suferit leziuni, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale. Au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Citește știrea

Trending