Contactează-ne

Actualitate

Tineri nemţeni, viitori jandarmi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ şaisprezece nemţeni din cei 109 candidaţi au fost admişi la Şcoala de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş“ din Fălticeni ■ la finele săptămînii trecute au fost înmatriculaţi, iar ieri au început cursurile şcolii militare ■

Şaisprezece tineri nemţeni au fost asmişi la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş“ Fălticeni.

Performanţa lor este cu atît mai mare cu cît din tot judeţul au participat la concurs un număr de 109 tineri. În total, 88 de băieţi şi 21 de fete şi-au manifestat dorinţa de a participa la sesiunea de admitere în instituţiile de învăţămînt postliceal aparţinând Jandarmeriei Române, respectiv Şcoala de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş“ Fălticeni, sesiunea septembrie – octombrie 2021.

După verificarea îndeplinirii condiţiilor de recrutare, a dosarelor depuse, susţinerii probei eliminatorie de evaluare psihologică şi de evaluare a performanţei fizice, doar 55 de candidaţi au mai rămas în concurs şi au susţinut proba scrisă de verificare a cunoştinţelor în data de 23 octombrie.

Din cei 37 de candidaţi care au promovat proba scrisă, urmare a mediilor calculate pe baza notelor obţinute la proba de evaluare a cunoştinţelor şi proba de evaluare a performanţei fizice, în ordine descrescătoare, 17 nemţeni s-au regăsit pe lista cu cele 258 de locuri aprobate armei Jandarmi şi au fost planificaţi pentru examinarea medicală, probă la care s-au prezentat 16 şi au fost declaraţi apt medical.

„Cei 16 tineri nemţeni au fost declaraţi admişi, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Ultima medie a admitere a fost 7,00“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ.

Sîmbătă, 20 noiembrie 2021, tinerii nemţeni care au trecut cu bine de concursul de admitere, s-au prezentat la sediul şcolii, în vederea înmatriculării. Ca şi noutate, la această sesiunea de admitere, proba de evaluare a performanţei fizice a fost considerată probă de concurs şi nu probă eliminatorie, evaluată cu note de la 5 la 10, respectiv „Nepromovat“.

Nota finală s-a calculat ca medie aritmetică a notelor obţinute la cele două probe de concurs: proba de evaluare a cunoştinţelor şi proba de evaluare a performanţei fizice. La sesiunea de admitere anterioară, din perioada februarie – aprilie 2021, zece tineri nemţeni au fost admişi la şcoala militară din oraşul sucevean.

„Astăzi (ieri – n.r), în data de 22 Noiembrie 2021, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Petru Rareş Fălticeni şi-a deschis porţile pentru cei 263 de elevi, care au decis să pornească la drum, alături de noi, pe calea edificării unei cariere militare de succes.

Pentru tinerii elevi, această zi constituie punctul zero al lansării în iniţiativă, camaraderie şi responsabilitate. Fiind cu toţii curioşi şi nerăbdători, elevii au trăit prima experienţă de acordare a onorului, în momentul arborării drapelului şi intonării imnului naţional. Prin cuvântul de bun venit, comandantul şcolii, colonel Tudor Vladimirescu, a transmis elevilor felicitările sale sincere pentru faptul că au realizat performanţa de a fi cei mai buni dintre participanţii la concursul de admitere, iar ulterior, au fost prezentaţi diriginţii care îi vor îndruma pe elevi să parcurgă toţi paşii pentru a deveni exemple de viitori jandarmi. Le urăm succes proaspeţilor oameni de arme şi le oferim tot sprijinul necesar pentru adaptarea facilă şi completă la viaţa militară“, se precizează pe contul de Facebook al şcolii.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Continuă meciul Primărie vs Prefectură pe tema parcărilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Primăria a zis că problema parcărilor e una... urgentă şi a cerut părerea Prefecturii ■ Prefectura a opinat că nu e nicio urgenţă ■

Meciul Primărie vs Prefectură pe tema parcărilor din Piatra Neamţ continuă.

Primăria, care zice că problema necesită o rezolvare urgentă, a cerut opinia Prefecturii privind scurtarea termenului de consultare publică. Prefectura a opinat că nu e nicio urgenţă. Evident fără nicio legătură cu meciul, trebuie avute în vedere câteva “amănunte”.

Prefectul e PSD, iar primarul PNL. Consultările publice, că au fost 30 sau mai puţine zile, au fost de formă în 99,99% din cazuri. Pe la CJ-ul condus de PSD se fac şedinţe „de urgenţă” pentru nişte teme minore, dar Prefectura nu se mai ofuschează. În rest… totul e administraţie în interesul pietrenilor. Vă prezentăm în continuare comunicatul municipalității.

„În data de 28 aprilie, Primăria Piatra-Neamț a solicitat un punct de vedere Instituției Prefectului – Județul Neamț referitor la oportunitatea invocării caracterului de urgență în problema parcărilor de reședință din Piatra-Neamț.

Concret, interogarea se referea la oportunitatea reducerii termenului de consultare publică, conform art. 7 din Legea nr. 52 / 2003 privind transparența decizională în administrația publică, motivat de incertitudinea cu privire la situația parcărilor în care se află 19 mii de pietreni și familiile lor.

Primarul Andrei Carabelea: „Ne aflăm într-o situație care impune soluții imediate. Pietrenii își doresc rezolvarea cât mai rapidă a acestei crize. Asta ne demonstrează numeroasele reacții primite pe toate canalele de comunicare. Tocmai din această cauză, cu argumente legale, am solicitat Instituției Prefectului un punct de vedere referitor la soluționarea în regim de urgență a crizei parcărilor. După două săptămâni, răspunsul prefectului a venit prin curier, făcând 3 zile de la Prefectură până la Primărie. Mai mult decât atât, răspunsul prefectului transmite sec că situația parcărilor de reședință nu e nici urgentă și nici nu are circumstanțe excepționale. Așadar, pentru a nu risca o altă contestație în instanță doar pentru a bloca activitatea primăriei, așteptăm epuizarea termenului de 30 de zile pentru dezbaterea publică. Apropos de dezbatere publică, 84% dintre pietrenii care au răspuns susțin rezolvarea rapidă a crizei parcărilor prin reducerea termenului de consultare publică… Pietrenii trebuie să știe: noi  găsim soluții la orice problemă, prefectul caută probleme la orice soluție.”

Singura variantă pentru ieșirea cât mai rapid din situația de criză o reprezintă adoptarea unui nou regulament care să nu fie contestat din aceleași motive de procedură, nicidecum de fond.

Proiectul de Hotărâre și Regulamentul sunt postate spre dezbatere publică pe site-ul oficial al Municipiului Piatra-Neamț din data de 02.05.2022, la adresa https://www.primariapn.ro/dezbateri”.

Citește știrea

Actualitate

Seif furat din sediul unei firme. Ce sumă era în „casă“ şi unde au fost descoperiţi suspecţii

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ cercetările efectuate de poliţiştii din Neamţ şi Bacău au dus la identificarea a doi suspecţi ■ urma să se ceară arestarea preventivă ■

Furtul unui seif de la o societate comercială a fost reclamat de reprezentanţii firmei, iar după două săptămâni de cercetări suspecţii au fost identicaţi, fiind vorba despre două persoane din judeţul Neamţ. Sesizarea a fost depusă pe data de 29 aprilie 2022, susţinându-se că în cutia metalică furată erau 40.000 de lei.

Ancheta avea să se concretizeze astăzi, 16 mai, când investigatorii de la serviiciile criminale din cadrul inspectoratelor de Poliţie Bacău, în colaborare cu colegii din Poliţia Neamţ, au efectuat trei percheziţii domiciliare. La descinderi au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă, printre care şi un autoturism, o limuzină Mercedes.

„În baza mandatelor de aducere, doi bărbaţi, de 26 şi 30 de ani (din Roman şi Gâdinţi, judeţul Neamţ), au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, pentru cercetări, iar, ulterior, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore“, au transmis anchetatorii. Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar cei doi suspecţi urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Acestea pot fi arest preventiv, la domiciliu sau control judiciar. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, la misiune participând poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic Bacău, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Bacău, Poliţiei Roman şi Postului de Poliţie Gâdinţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, precum şi cadre de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău.

Pe data de 14 mai 2022, poliţiştii nemţeni au rezovat un alt furt. În cazul a patru persoane s-a dispus arestul la domiciliu, iar pentru două controlul judiciar, ele fiind acuzate că, la începutul acestei luni, au sustras 2.300 de litri din rezervoarele camioanelor parcate în curtea unor firme din Târgu Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Arestaţi casnici pentru furturi de combustibil. Tone de motorină au fost sustrase din rezervoarele unor camioane

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în două rînduri, şase tineri au furat motorină din rezervoarele unor camioane parcate în cuţile unor societăţi ■ la un preţ mediu de 8 lei pe litru, paguba depăşeşte 18.000 de lei ■

Doi tineri au beneficiat de clemenţă şi au fost puşi sub cele mai blînde măsuri preventive, arest la domiciliu şi control judiciar, după ce, în două rînduri, au furat nu mai puţin de 2.300 de litri de motorină pe care au vîndu-o mai apoi la doritorii de chilipiruri.

„Afacerea“ ilicită le-a fost stricată de anchetatori care au documentat activitatea infracţională, iar pe 14 mai 2022, oamenii legii au reţinut şase tineri într-un dosar penal ce vizează săvîrşirea mai multor infracţiuni de furt calificat.

„Investigaţiile au relevat faptul că, în noaptea de 1 spre 2 mai 2022, un număr de şase persoane cu vîrste cuprinse între 18 şi 29 de ani, din localităţile Răuceşti, Timişeşti şi Tîrgu Neamţ, avînd feţele acoperite cu cagule, ar fi tăiat plasa unui gard şi ar fi pătruns în curtea a două societăţi de unde ar fi sustras din rezervoarele camioanelor o cantitate de aproximativ 1.200 de litri de motorină“, anunţă Poliţia Neamţ.

Cercetările au stabilit că o nouă lovitură ar fi avut loc în noaptea de 5 spre 6 mai, cînd aceleaşi persoane ar fi pătruns, din nou, în curtea uneia dintre cele două societăţi comerciale din Tîrgu Neamţ, de unde au sustras o cantitate de aproximativ 1.100 de litri de motorină, din rezervoarele camioanelor.

Ulterior, aceştia ar fi transportat combustibilul pe raza localităţii Răuceşti, unde au vîndut motorina. La data de 14 mai, în urma documentării activităţii infracţionale a celor implicaţi, cei şase tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore. În cursul aceleiaşi zile au fost prezentaţi în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Tîrgu Neamţ, iar faţă de patru tineri, cu vîrste cuprinse între 18 şi 19 ani, a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Alţi doi suspecti, de 19 şi 29 de ani, au scăpat cu cea mai blîndă măsură preventivă, controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. La un preţ mediu de 8 lei pentru un litru de motorină, paguba în dauna celor două societăţi comerciale din Tîrgu Neamţ depăşeşte lejer 18.000 de lei.

Citește știrea
Advertisement
Trending