Contactează-ne

Actualitate

Ţepe în numele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Sfat: în nici un caz nu trebuie făcută vreo plată

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ instituţia a fost sesizată despre atacurile cibernetice de către contribuabili ■ este a doua oară în nici o lună cînd se întîmplă acest lucru ■

„Atenţie! Din nou, mesaje false în numele ANAF“, acesta este mesajul transmis de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin care contribuabilii sînt anunţaţi că infractori cibernetici încearcă să obţină bani de la cei de bună credinţă. Instituţia a fost anunţată chiar de contribuabili, ei fiind cei care au sesizat neregula.

Fiscul atrage atenţia asupra faptului că este vorba de o metodă de înşelăciune şi că cei care primesc astfel de emailuri măsluite nu trebuie să le deschidă, însă dacă acest lucru se întîmplă totuşi, nu trebuie accesate documentele anexate sau linkurile din conţinut şi, în nici un caz, nu trebuie făcută nici o plată.

„La sesizarea unor contribuabili, ANAF atenţionează, la nici o lună de la precedentele emailuri ale unor infractori cibernetici, cu privire la mesaje false transmise în numele instituţiei, prin care contribuabilii sînt anunţaţi că au de plătit «impozite către sistemul bugetar din România».

Pentru siguranţa dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideţi aceste emailuri, iar, dacă au fost deschise, nu accesaţi documentele anexate sau linkurile din conţinut. Şi, în nici un caz, să nu transmiteţi bani către conturile menţionate“, se arată în comunicatul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Instituţia reaminteşte tuturor contribuabililor că a dezvoltat şi a pus la dispoziţia cetăţenilor, în mod gratuit, serviciul Spaţiul Privat Virtual, pentru o comunicare securizată cu ANAF. Acest comunicat al ANAF a fost postat pe 20 iulie 2022, iar precedentele atacuri au avut loc cu nici o lună în urmă, avertismentul fiind transmis de instituţie luna trecută, pe 27 iunie 2022.

Atunci ANAF atenţiona contribuabilii cu privire la acelaşi mod de operare, respectiv emailuri false transmise în numele instituţiei, prin care destinatarii erau anunţaţi că au plăţi fiscale restante. Şi atunci, cetăţenii au fost sfătuiţi să nu deschidă corespondenţa electronică şi să nu acceseze documentele anexate sau linkurile din conţinut.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending