Contactează-ne

Actualitate

Tenis de cîmp, e vîrf de sezon

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ după Racket Fusion, de la baza Sense, la Roman va fi ţinut şi Memorialul George Spoială ■ de sîmbătă, 18 august la baza Tenis Club Municipal va debuta Cupa Emy, la 12 şi 14 ani ■

Sportul alb este la putere în Roman, în această lună, în care au fost programate o serie de întreceri „de casă“ ale cluburilor locale, sau chiar competiţii care au fost înscrise în calendarul oficial al Federaţiei Române de Tenis. Astfel, în urmă cu cîteva zile, la baza sportivă a clubului ACS Tenis Sense a fost ţinut un turneu din cadrul proiectului Racket Fusion. „A fost o întrecere inedită, în cadrul unei iniţiative care susţine promovarea jocurilor cu racheta. La baza sportivă Sense s-a derulat întrecerea la tenis de cîmp, care a avut o participare destul de extinsă. Meciurile au fost organizate în grupe de cîte trei, în care au avut loc dueluri interesante, cei mai buni mergînd în semifinale şi apoi în finale. Au existat competiţii atît pentru cei mici sau începători, cît şi pentru avansaţi, cum a fost cazul întrecerii masculine, unde, în ultimul act au ajuns doi foşti elevi ai mei, Vlad Damian şi Victor Dumitruţ, primul impunîndu-se. Mai important este că am avut posibilitatea de a face şi grupe de copii, la categoriile roşu şi verde unde, de asemenea, a existat interes. Întrecerea nu este una a federaţiei ci un proiect ca alternativă la Tenis Partener“, a menţionat antrenorul Ioan Isciuc, de la Clubul Sportiv Sense şi Clubul Atletic Roman. La finele acestei săptămîni, municipiul de la malul Moldovei va găzdui o nouă întrecere destinată practicanţilor sportului alb, de la categoriile mari de vîrstă. Este vorba despre Turneul George Spoială, un memorial dedicat celui care a fost unul dintre cei mai îndrăgiţi profesori de ştiinţe sociale de la Colegiul Naţional Roman Vodă. „Vor fi meciuri de la categoriile plus 35 de ani în sus, aşa cum am procedat, acum două săptămîni, cînd am, organizat, de asemenea la baza Sense, un turneu în memoria regretatului medic chirurg Ilie Mărginean. Atunci au fost peste 30 de participanţi şi acum, în zilele de vineri, sîmbătă şi duminică, 17, 18 şi 19 august, sperăm că va fi măcar acelaşi interes. Trebuie spus că este vorba despre o competiţie destinată amatorilor, putîndu-se înscrie oricine, taxa urmînd să fie în jurul a 50 de lei. Ne gîndim chiar să ţinem şi un tablou de concurs pentru cei peste 60 sau 65 de ani şi unul pentru doamne. Pînă joi, 16 august, pot fi contactat în acest sens, la numărul de telefon 0722/842.112“, a mai specificat antrenorul Ioan Isciuc. De pe data de 18 august, la baza Tenis Club Municipal (TCM) Roman, de lîngă sediul Poliţiei Locale, va debuta o altă întrecere de tradiţie: Cupa Emy, pe zgură. Este vorba despre un turneu pentru practicanţii de tenis de 12 şi 14 ani, la categoriile masculin şi feminin.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending