Contactează-ne

Sport

Tenis: cam timizi la Circuitul Dacia

Știre publicată în urmă cu

în data de

Sportivii de la categoriile de copii şi juniori, de la cluburile nemţene de tenis, au avut prestaţii destul de şterse la recenta Cupă Stejaru, înscrisă în Circuitul Dacia – România – Vrancart – Trotuşul, întrecere consumată la Oneşti. Competiţia s-a derulat pe zgură şi sintetic, în aer liber şi a reunit participanţi începînd de la categoriile 10 ani, masculin şi feminin, pînă la seniori. O performanţă pentru practicanţi sportului alb din Neamţ a fost adjudecată de către Daria-Vanessa Onţanu, legitimată la CS Condor, aceasta intrînd în întrecerea de tip şah, unde a luat locul IV (12 ani). Romanul a avut şi el reprezentare, prin tînărul Alin Mihai Alban, de la Tenis Club Municipal, la categoria 10 ani ieşind al doilea. A fost învins numai de către Eric Bălţătescu, cel care şi-a adjudecat trofeul. De menţionat că tenisul încă mai profită de vremea destul de bună de afară şi mai are întreceri în aer liber, pe terenurile de zgură din întreaga ţară. Romanul s-a înscris în calendarul federaţiei cu o competiţie de anvergură: Masters-ul Naţional pentru seniori + 35 de ani, care va avea loc la baza Sense, de la Smirodava. Înscrierile mai au loc pînă pe 26 octombrie, deja anunţîndu-şi prezenţa împătimiţi ai sportului din întreaga ţară. Director al turneului va fi antrenorul Ioan Isciuc, cel care se ocupă de pregătirea tenismenilor de la Clubul Sense şi Clubul Atletic, arbitru principal fiind desemnat Ionel Cobuz. Se va juca pe terenurile cu zgură de la baza de lîngă fabrica de tricotaje atît la masculin, cît şi la feminin. În funcţie de numărul înscrişilor, care vor trebuie să achite cîte o taxă de 100 de lei, vor fi organizate turnee de tip şah sau pe tablouri. Categoriile vor fi, pentru ambele sexe, de +35, +40, +45, +50, +55, +60, +65 +70, +75 şi +80 de ani. Toţi participanţii vor trebui să aibă viza anuală a FRT şi viza medicală valabilă şentru toată perioada de desfăşurare a concursului.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

CSM Ceahlăul, speranţe după o presupusă mită

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ la meciul Bucovina Rădăuţi - Foresta Suceava arbitrul de centru a afirmat că s-a încercat mituirea sa ■ în vestiar ar fi fost suma de 6.000 de lei ■ FRF amînă să dea un verdict ■

Ciudate chestii se petrec în Liga 3, Seria 1, acolo unde evoluează şi CSM Ceahlăul. Dacă după etapa trecută, pietrenii, care pierdeau la Huşana Huşi – scor 3-1, îşi vedeau compromise şansele de a se clasa pe locul unu sau doi, cele care duc la barajul de promovare, o oportunitate parcă ar mai fi.

La meciul dintre Bucovina Rădăuţi – Foresta Suceava, de pe 30 martie 2021, unul terminat 1-1, arbitrul central, Sorin Vădana, a declarat că s-a încercat mituirea sa de către gazde, în vestiar fiind suma de 6.000 de lei. Federaţia a fost înştiinţată, dar amînă să dea un verdict, o ultimă dat avansată fiind luni, 26 aprilie.

Despre acest caz, conducerea Ceahlăului a emis un comunicat, semnat de preşedintele Cătălin Roca: „CSM Ceahlăul Piatra Neamţ a aşteptat pînă astăzi, 21 aprilie 2021, încrezător, o soluţie în cazul CSM Bucovina Rădăuţi – ACS Foresta Suceava. Suntem în punctul în care solicităm Federaţiei Române de Fotbal urgentarea unei decizii în dosarul în care se vorbeşte despre mituirea arbitrilor, situaţie despre care se ştie la FRF încă din ziua partidei, adică 20 martie 2021.

Tot s-a amînat o lămurire în acest caz şi am ajuns astfel să nu cunoaştem o sentinţă FRF cu doar două etape înainte de finalul sezonului regular al Ligii 3, Seria 1. Ne dorim o decizie în spiritul corectitudinii competiţiei, pentru ca fiecare echipă să ştie că lupta se dă în teren, transparent, fără intervenţii din exterior.

O decizie bine argumentată şi conformă cu regulamentele în vigoare nu ar face decît să liniştească spiritele în serie şi ar veni în sprijinul ideii de fair-play şi respect care sunt mereu invocate de către forurile fotbalistice de la nivel mondial, european şi naţional. (…) Sperăm că dovezile prezentate la dosar şi declaraţiile celor implicaţi să fie de ajuns pentru o sentinţă în spiritul valorilor sportului“.

Cu două etape înainte de finalul campionatului pe primele cinci locuri ale clasamentului se află Foresta Suceava – 33 de puncte, Bucovina Radăuţi – 33p, Ştiinţa Miroslava – 29 p, Ceahlăul – 28p şi Huşana – 28 p.

Citește știrea

Actualitate

Ceahlăul, încă un pas spre obiectiv

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ fotbaliştii pietreni au învins pe Şomuz Fălticeni, scor 3-0 ■ CSM Ceahlăul a urcat pe locul III în clasament, fiind la două puncte de primele poziţii din ierarhie ■

„Este un joc în care întîlnim o echipă solidă, o echipă în formă. Am reuşit să trecem peste dezamăgirea pricinuită de înfrîngerea de la Rădăuţi (scor 1-0, după un arbitraj ostil Ceahlăului – n.r.). Şomuz a avut o campanie de achiziţii interesantă în pauza competiţională. Ştim că este o echipă ambiţioasă, la care au venit trei jucători peste nivelul mediu al formaţiei din tur şi ne poate pune probleme. Sper ca tinerii noştri băieţi să intre foarte motivaţi, înţelegînd momentul în care suntem“, declara Gabriel Rădulescu, antrenorul de la CSM Ceahlăul, înainte de runda a XV-a a Ligii 3, Seria 1, una în care sîmbătă, 10 aprilie, pietrenii au întîlnit pe Şomuz Fălticeni.

Disputa era importantă pentru ambele combatante, deoarece învingătoarea păstra şanse de a ajunge pe cele două locuri ce asigură prezenţa la barajul de promovare. Numai că, în disputa cu Şomuz, temerile tehnicianului de la CSM Ceahlăul nu au avut temei, oaspeţii fiind net inferiori. Au avut doar o ocazie, dar a fost cînd gazdele conduceau cu 2-0, iar o posesie mai bună au avut vreo 15 minute, în repriza secundă.

Şi trebuie spus că Ceahlăul a început cu un prim „11“ improvizat, lipsindu-i cinci titulari. Scorul final a fost 3-0 (2-0), marcatori fiind Mateiciuc (13) şi Pîntea (28 şi 71). Etapa trecută a fost una cu surprize, liderul fiind schimbat. Cealaltă formaţie din Neamţ, care joacă în eşalonul trei, Bradul Borca, a pierdut la Foresta Suceava, scorul fiind 2-0 (0-0).

Celelalte rezultate au fost: Bucovina Rădăuţi – Dante Botoşani 1-1 (0-1), Ştiinţa Miroslava -Huşana Huşi 2-3 (1-2) şi CSM Paşcani – Sporting Juniorul Vaslui 0-4 (0-3). Etapa viitoare, Ceahlăul va face o deplasare la Huşana Huşi.

Citește știrea

Actualitate

Ceahlăul are doar o singură opţiune în duelul cu Şomuz

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ meciul cu gruparea din Fălticeni are loc sîmbătă, 10 aprilie, de la ora 17.00 ■ pentru a mai spera la barajul de promovare, Ceahlăul trebuie musai să învingă ■

Cu patru etape înainte de finalul campionatului CSM Ceahlăul Piatra Neamţ va întînni în runda a XV-a Ligii 3, Seria 1, pe Şomuz Fălticeni, disputa fiind extrem de importantă pentru ambele combatante, deoarece învingătoarea păstrează şanse de a ajunge pecele două locuri care asigură prezenţa la barajul de promovare.

Antrenorul echipei pietrene, Gabriel Rădulescu, este convins că eşecul din etapa trecută, la Rădăuţi, a fost uitat şi că elevii săi vor pune umărul la înregistrarea unui nou succes. „Este un joc în care întîlnim o echipă solidă, o echipă în formă, dar suntem pregătiţi să abordăm jocul la victorie.

Chiar dacă avem cîţiva jucători suspendaţi, am încredere că cei care vor intra în primul unspresprezece vor da ce au mai bun pentru echipă şi şansele noastre de a cîştiga sunt la fel de mari. Am reuşit să trecem peste dezamăgirea pricinuită de înfrîngerea de la Rădăuţi. Nu a fost simplu, tinerii noştri jucători au acuzat din plin acest eşec, dar în momentul de faţă suntem pregătiţi şi dornici de a face o partidă mare sîmbătă.

Noi jucăm acasă, avem o echipă care pasează bine, terenul se află în condiţii bune şi vom face totul să cîştigăm sîmbătă. Şomuz a avut o campanie de achiziţii interesantă în pauza competiţională. Ştim că este o echipă ambiţioasă la care au venit trei jucători peste nivelul mediu al echipei din tur şi ne poate pune probleme. Noi vom pregăti foarte bine jocul şi sper ca tinerii noştri băieţi să intre foarte motivaţi, înţelegînd momentul în care suntem. Îmi doresc foarte mult victoria sîmbătă“, a declarat Gabriel Rădulescu.

Tehnicianul pietrenilor a comentat şi despre ce a fost în duelul din etapa trecută, la Rădăuţi:

„Referitor la jocul cu Bucovina Rădăuţi, este un eşec ce ne doare, dar viaţa merge înainte şi, din fericire, mai avem încă patru partide care ne pot duce la baraj dacă toate vor fi cîştigate. Nu am jucat în plan ofensiv aşa cum ne-am dorit, cu mare greutate ne-am adaptat la starea terenului, dar au fost şi probleme de arbitraj care au influenţat rezultatul final. Una peste alta, nu avem ce face şi trebuie să ne motivăm din nou şi să cîştigăm sîmbătă.

Cel puţin jumătate din cartonaşele galbene au fost date foarte foarte uşor, neaşteptat de uşor. A fost fault la Barb înaintea loviturii libere din care s-a deschis scorul, probabil că domn ul arbutru, în spiritul jocului, mai bărbătesc, a lăsat jocul să continue însă a acordat o lovitură liberă inexistentă la un presupus henţ. Aproape toată lumea a spus despre acea fază că nu a fost henţ, pentru că distanţa a fost foarte mică, jucătorul nostru a avut mînă lipită de corp.

Am primit gol însă din fază fixă chiar înainte de pauză, ceea ce a fost foarte frustrant. Am revenit cu greu după pauză, am avut cîteva oportunităţi, chiar şi o ocazie foarte mare, am presat pe finalul partidei, însă nu am reuşit să scoatem un egal“, a explicat antrenorul.

La ultima conferinţă de presă organizată de CSM Ceahlăul, a fost prezent şi jucătorul Andrei Mateiciuc, care a făcut cîteva consideraţii despre adversarul de sîmbătă: „Am jucat şi la Şomuz Fălticeni, cunosc mare parte din lot, cunosc foarte bine antrenorul, unul care merge doar la victorie.

Au jucători de calitate, deşi le-a plecat unul de bază (Christ Afalna la Unirea Slobozia, în Liga 2 – n.r.) la nivel superior, eu cred că ei vin aici la victorie. Noi suntem concentraţi, bine pregătiţi şi aşteptăm meciul de sîmbătă pentru a face o figură frumoasă şi pentru a cîştiga.

Avînd în vedere clasamentul seriei noastre, cu ei la un punct în urma Ceahlăului, meciul de sîmbătă este «care pe care». Dacă noi cîştigăm rămînem în cărţi pentru calificarea la baraj, dacă ei cîştigă, e aceeaşi situaţie. Noi intrăm în teren pentru victorie pentru că avem şanse de a prinde un loc la baraj“. După disputa cu Şomuz Fălticeni, ceahlăul va face o deplasare la Huşana Huşi, apoi va fi meciul cu Bradul Borca, pe 24 aprilie, la Piatra Neamţ, pentru ca ultima etapă, a XVIII-a, pe 30 aprilie, să le aducă nemţenilor o „vizită“ la Sporting Juniorul Vaslui.

Celelalte partide din etapa a XV-a sînt: CSM Bucovina Rădăuţi – CS Dante Botoşani, CS Ştiinţa Miroslava – ACS Huşana Huşi, ACS Foresta Suceava – ACS Bradul Borca şi CSM Paşcani – CS Sporting Juniorul Vaslui.

Citește știrea

Trending