Contactează-ne

Sport

Tenis: cam timizi la Circuitul Dacia

Știre publicată în urmă cu

în data de

Sportivii de la categoriile de copii şi juniori, de la cluburile nemţene de tenis, au avut prestaţii destul de şterse la recenta Cupă Stejaru, înscrisă în Circuitul Dacia – România – Vrancart – Trotuşul, întrecere consumată la Oneşti. Competiţia s-a derulat pe zgură şi sintetic, în aer liber şi a reunit participanţi începînd de la categoriile 10 ani, masculin şi feminin, pînă la seniori. O performanţă pentru practicanţi sportului alb din Neamţ a fost adjudecată de către Daria-Vanessa Onţanu, legitimată la CS Condor, aceasta intrînd în întrecerea de tip şah, unde a luat locul IV (12 ani). Romanul a avut şi el reprezentare, prin tînărul Alin Mihai Alban, de la Tenis Club Municipal, la categoria 10 ani ieşind al doilea. A fost învins numai de către Eric Bălţătescu, cel care şi-a adjudecat trofeul. De menţionat că tenisul încă mai profită de vremea destul de bună de afară şi mai are întreceri în aer liber, pe terenurile de zgură din întreaga ţară. Romanul s-a înscris în calendarul federaţiei cu o competiţie de anvergură: Masters-ul Naţional pentru seniori + 35 de ani, care va avea loc la baza Sense, de la Smirodava. Înscrierile mai au loc pînă pe 26 octombrie, deja anunţîndu-şi prezenţa împătimiţi ai sportului din întreaga ţară. Director al turneului va fi antrenorul Ioan Isciuc, cel care se ocupă de pregătirea tenismenilor de la Clubul Sense şi Clubul Atletic, arbitru principal fiind desemnat Ionel Cobuz. Se va juca pe terenurile cu zgură de la baza de lîngă fabrica de tricotaje atît la masculin, cît şi la feminin. În funcţie de numărul înscrişilor, care vor trebuie să achite cîte o taxă de 100 de lei, vor fi organizate turnee de tip şah sau pe tablouri. Categoriile vor fi, pentru ambele sexe, de +35, +40, +45, +50, +55, +60, +65 +70, +75 şi +80 de ani. Toţi participanţii vor trebui să aibă viza anuală a FRT şi viza medicală valabilă şentru toată perioada de desfăşurare a concursului.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Se intenţionează crearea ASCF Cetatea Muşatină

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ aleşii locali din Tîrgu Neamţ au avut de dezbătut nouă proiecte de hotărîre la întrunirea din 17 decembrie

Membrii legislativului din Tîrgu Neamţ au fost convocaţi, pe 17 decembrie, la o şedinţă de îndată, avînd 17 proiecte de hotărîre pe ordinea de zi. Primul a vizat rectificarea bugetului local al oraşului, apoi s-au stabilit taxele pentru autorizarea/vizarea unor servicii de trasnport public local, precum şi taxa(redevenţa) pentru locul de aşteptare a autovehiculelor taxi, pentru anul 2021.

Un alt subiect a vizat indicatorii tehnico-economici pentru proiectul Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin dotarea corespunzătoare a unităţilor de învăţămînt preuniversitar din Oraşul Tîrgu Neamţ şi aprobarea bugetului proiectului, în vederea depunerii pentru accesarea finanţării din fonduri structurale în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020. În cadrul aceleiaşi întruniri a fost stabilită lista asociaţiilor şi fundaţiilor care vor beneficia în anul 2021 de subvenţii de la bugetul local al oraşului Tîrgu Neamţ, în baza Legii nr.34/1998.

În proiect a fost nominalizată doar Fundaţia Filantropică Omenia, care ar urma să beneficieze de o subvenţie în valoare de 56.700 lei pentru acordarea de servicii de asistenţă socială în anul 2021. A fost cerut votul participanţilor şi pentru înfiinţarea ASCF Cetatea Muşatină Tîrgu Neamţ, o asociaţie sportivă la care oraşul să fie membru fondator, prin alocarea unei sume de bani pentru capitalul iniţial, demers care ar permite reluarea activităţilor sportive în mod organizat pentru anul competiţional 2021-2022.

Iniţiativa vine în contextul în care Asociaţia Fotbal Club Cetatea Tîrgu Neamţ se află în procedură de insolvenţă, urmînd a fi desfiinţată şi radiată. Aleşii locali au dezbătut şi procedurile de evaluare a persoanelor juridice constituite în temeiul ordonanţei nr.26/2000 actualizată, în vederea înscrierii pe lista de priorităţi pentru atribuirea unui spaţiu pentru sediu. S-au mai adoptat hotărîri referitoare la concesionarea directă a unui teren, aparţinînd domeniului privat al oraşului, renovarea unui cabinet medical, execuţia bugetară preliminată pentru trimestru IV, anul 2020.

Citește știrea

Actualitate

Altfel de ediţie la Fotbal cu… jucării pentru copii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ din cauza contextului generat de epidemia de coronavirus, manifestarea s-a desfăşurat pe stradă, în centrul oraşului Piatra Neamţ ■ în scop caritabil, s-au duelat CSM Ceahlăul şi Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ ■ „Fotbalul învinge pandemia“, a fost concluzia evenimentului ■

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Neamţ, CSM Ceahlăul Piatra Neamţ şi Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ au dus la bun sfîrşit ediţia a III-a a evenimentului Fotbal cu… jucării pentru copii. Dacă nu s-a putut juca în sală din cauza pandemiei, pentru a menţine contactul cu publicul cele trei entităţi au decis că se poate juca pe asfalt.

Şi s-a jucat, pe o stradă din centrul municipiului, în prezenţa a ceva mai bine de 100 de oameni care au înţeles mesajul „sportului pietrean“ şi anume acela de a aduna jucării şi dulciuri pentru copiii Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Alexandru Roşca din Piatra Neamţ.

Duminică, 13 decembrie 2020, a început ineditul meci de fotbal pe asfalt, arbitrat de Dragoş Ţurcanu, „fluieraş“ de Liga 3. Nici nu contează cîte goluri s-au marcat, dar au fost multe. Important este că s-au marcat şi că au făcut-o ambele combatante. Important este că pe terenul improvizat, cu linie de aut marcată prin conuri rutiere şi porţi „răsărite“ între marcajele şoselei, s-a jucat cu pasiune, dar şi cu dorinţa de a oferi oamenilor prezenţi momente spectaculoase. Copii de mingi au fost micii practicanţi ai handbalului de la AS Sportul Piatra Neamţ, iar ajutor în organizare s-a primit şi de la voluntarii asociaţiei Volunteer for Life.

„Fotbalul învinge pandemia“, a fost concluzia trasă de Cristian Vornicu, managerul clubului de futsal şi membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. Obiceiul era ca la primul gol marcat, din tribune să se arunce cu jucării pe parchetul sălii. De această dată, jucăriile şi dulciurile au fost lăsate de oameni într-un loc amenajat de organizatori. S-au adunat şi cîteva zeci de fulare cu însemnele CSM Ceahlăul Piatra Neamţ.

„Acestea le voi da microbiştilor de la noi“, a spus Irina Bălţătescu, directorul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Alexandru Roşca Piatra Neamţ, prezentă şi ea la eveniment. DJST Neamţ, CSM Ceahlăul şi Futsal Ceahlăul au mulţumit la finalul acţiunii tuturor instituţiilor care le-au fost alături în organizare: Primăria Piatra Neamţ, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ, Direcţia de Sănătate Publică Neamţ şi Poliţia Locală Piatra Neamţ. Prima manifestare Fotbal cu… jucării pentru copii a fost în 2018, la Piatra Neamţ, evenimentul fiind unul reuşit, aşa că s-a decis organizarea uneia mai de anvergură.

Iar în 2019, trei oraşe din Neamţ au fost gazda manifestării inedite, ea avînd loc la Piatra Neamţ (10 decembrie), Roman (11 decembrie) şi Târgu Neamţ (12 decembrie). Practic, acţiunea este pe modelul a ceea se petrece în sălile de hochei din SUA sau Canada în apropierea unor mari sărbători, când spectatorii aruncă în teren pluşuri. Ulterior, jucăriile sunt donate.

Au fost dispute de mini-fotbal, cu participarea echipelor de la colegiile nemţene, cluburi sau formate din actuali sau foşti sportivi de performanţă. Pe lîngă partidele de mini-fotbal, publicul a putut asista la demonstaţii de majorete sau karate.

Citește știrea

Actualitate

Pe urmele plutaşilor, de sub Ceahlău spre mare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ îmbarcaţi în 10 canoe, 23 de persoane au plecat de la coada lacului Izvorul Muntelui, destinaţia fiind Sulina ■ echipajele sînt conduse de Loredan Popa, fost campion mondial şi european la caiac-canoe ■ la start a fost prezent Ivan Patzauchin, tot el aşteptîndu-i şi la final ■

„Am asistat la plecarea Wild Canoing Tour, o caravană de vâslit pe lacul Bicaz, pe Bistriţa, Siret şi apoi pe Dunăre, până la Sulina. Totul în 8 zile! E un proiect pornit de Loredan Popa, campion mondial şi european, pe care am avut bucuria să-l antrenez.

S-a inspirat de la Traseul Plutaşilor de pe Bistriţa. Am să-i aştept la sosire, la Sulina, pentru a-i felicita“. Acestea erau câteva dintre cuvintele rostite de de Ivan Patzaichin, celebrul sportiv cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice, campion mondial, european şi antrenor român de marcă, vineri, 14 august, în comuna Ceahlău, judeţul Neamţ, la coada lacului de acumulare de la Bicaz.

Tulceanul era prezent la o nouă ediţie a Festivalului Waterfest, care promovează tot ieşirea în natură prin activităţi pe apă, dar mai ales pentru a participa la plecarea unui grup de 23 de persoane într-o expediţie temerară, care presupune străbaterea, cu 10 canoe, a unui traseu de 460 de kilometri, pe acumularea Izvorul Muntelui, cea mai mare de pe râurile interioare ale româniei, pe alte lacuri artificiale de pe Bistriţă, apoi pe Siret şi pe Dunăre, punct final fiind Sulina. Adică la vărsarea Dunării în Marea Neagră, acolo unde-i va aştepta Ivan Patzaichin.

„Aceasta este o expediţie în care noi vrem să vedem râurile, să vedem Bistriţa, să vedem Siretul cum se varsă în Dunăre, să vedem ce se întâmplă pe aceste ape“, spunea, pentru Antena 1, Loredan Popa, unul dintre principalii organizatori, care a mai menţionat că cel mai tânăr participant are 13 ani, iar cel mai vârstnic, 71.

La reuşita acestui proiect unic în ţară, au colaborat asociaţiiile Plai Verde, Green Ties, Ivan Patzaichin – Mila 23 şi Clubul Sportiv Ceahlăul Piatra Neamţ, el intitulându-se Wild Canoeing Tour – din Ceahlău la Marea Neagră. Unul dintre scopuri este readucerea în actualitate a ceea ce însemna „Drumului plutaşilor“ de pe Bistriţă, de sub Olimpul Moldovei la Piatra Neamţ, Bacău, Brăila, Galaţi şi până la Tulcea, transportând lemnul codrilor din Neamţ spre şes şi câmpie. Prima zi a expediţiei, care a început vineri, 14 august, a însemnat parcurgerea luciului de apă a acumulării de la Bicaz, cale de vreo 40 de kilometri, din localitatea Ceahlău şi până la baraj. Nu au fost incidente, doar că, la un moment dat, echipajele s-au distanţat unele de altele, lucru ce a stârnit comentarii maliţioase ale celor rămaşi în urmă, gen „Vedem noi cine ajunge la final“, „Cei din urmă, vor fi primii“, etc.

Alte replici pot fi ascultate vizionând filmuleţele postate pe Facebook – Wild Canoeing Tour. De la barajul de la Bicaz, „corpul expediţionar“ a poposit, tot în prima zi, „La Caiace“, pe Lacul Bâtca Doamnei, lângă Piatra Neamţ, unde a fost organizat un festival de sporturi nautice, cu muzică folk şi degustări de preparate tradiţionale. A doua zi a initerariului propus a însemnat ajungerea la Bacău şi de aici la Sascut, străbătând acumulările de la Bereşti şi Călimăneşti, pe Siret, dar au apărut şi primele probleme.

Nu majore, dar le-au dat bătăi de cap vâslaşilor, punându-le la încercare forţa fizică. Când erau la Răcăciuni, pe lacul de pe râul Bistriţa, a început să plouă şi să bată vântul, s-au creat valuri destul de mari, astfel că înaintarea s-a făcut cu dificultate. „Duşmani ne sunt, la Răcăciuni, vântul, valurile şi ploaia. Sunt şi curenţi puternici, înaintăm greu, dar o s-o ducem (expediţia – n.r.) la bun sfârşit“, povesteşte, tot într-un filmuleţ, unul dintre competitori. Planul expediţiei este să se străbată aproximativ 60 de kilometri zilnic, iar astăzi, 19 august, planul era să se ajungă la Isaccea. Cât priveşte membrii echipajelor, parte din ei sunt poliţişti de la inspectoratele din Neamţ şi Braşov, un procuror, un medic, studenţi şi oameni de afaceri, toţi având o pasiune comună – sportul.

Trebuie menţionat că în aventura pe apă, alături de Loredan Popa, multiplu campion naţional, mondial şi european la caiac- canoe, în prezent angajat la Serviciul Investigaţii Criminale Neamţ, este şi fratele geamăn, Ciprian, ofiţer la Poliţia Braşov, şi el cu nenumărate titluri la acelaşi sport şi fost elev al lui Patzaichin la lotul naţional. Loredan Popa a explicat şi un alt scop al proiectului: „Vrem să mobilizăm cetăţenii din Neamţ şi nu numai, pe toţi pe care îi vom cunoaşte de-a lungul expediţiei să conştientizeze splendoarea naturii şi să o respecte. Vrem să încurajăm familiile să petreacă în armonie cu natura, să facă mişcare şi să înţeleagă importanţa apelor României. Ne inspirăm foarte mult din proiectul Rowmania, al domnului profesor Ivan Patzaichin“.

Citește știrea

Trending