Contactează-ne

Actualitate

Temperaturi sub media perioadei, la debutul toamnei. Iată care-s previziunile pentru zilele viitoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la debutul anotimpului s-a răcit brusc şi nu sînt semne că vremea se îndreaptă prea curînd ■ săptămîna aceasta sînt aşteptate valori termice modeste, dar şi precipitaţii ■

Debutul toamnei calendaristice a coincis cu o depreciere severă a regimului termic. S-a răcit foarte rapid, au venit ploi consistente şi pare că, cel puţin deocamdată, nu sînt condiţii de îndreptare a condiţiilor meteo. În acestă săptămînă aşteptăm temperaturi modeste, dar şi precipitaţii.

Astăzi, 5 septembrie 2022, la ora 12:00, termometrele indicau 17 grade la Piatra Neamţ şi Tîrgu Neamţ, în timp ce la Roman erau 19 grade. Cel mai rece era la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca unde se înregistrau 5 grade. Temperatura resimţită era ceva mai bună, 19 grade la Piatra, 20 de grade la Tîrg, 22 de grade la Roman şi 6 grade erau pe Toaca.

Cam la fel vor fi condiţiile meteo şi mîine, 6 septembrie, cînd ne putem aştepta la cer variabil cu soare, nu mai mult de 19 grade în cel mai cald moment şi o minimă nocturnă ceva mai mică, de doar 11 grade. Abia miercuri, 7 septembrie, se face mai cald, mercurul din termometre saltă puţintel şi se opreşte la 21 de grade.

Cu toate acestea, în regimul termic nocturn nu sînt schimbări şi minima rămîne cantonată la 11 grade. Joi, 8 septembrie, soarele mai prinde putere astfel că la amiază ne-am putea bucura de temperaturi de pînă la 23 de grade. După lăsarea întunericuui vom tremura, în continuare, la o minimă de 11 grade.

Cea mai caldă zi din intervalul de prognoză pare a fi cea de vineri, 9 septembrie, cînd în Piatra Neamţ aşteptăm temperaturi ce vor atinge valoarea de 24 de grade, la umbră. Vestea proastă este că după amiază vor fi ceva averse de ploaie. Se mai apreciază regimul termic nocturn şi minima saltă la 13 grade. Atît ţine căldura. Sîmbătă, 10 septembrie, va fi un alt salt termic negative.

Maxima nu mai trece de pragul de 20 de grade. Ploile de după amiază revin. Totuşi, urmează cea mai blîndă noapte din acesată săptămînă, iar mercurul din termometre se opreşte la 15 grade. Duminică, 11 septembrie, scăpăm de precipitaţii, dar se face mai răcoare, iar pe fondul unui cer variabil cu soare nu vor fi decît cel mult 18 grade, în timp ce minima nocturnă scade la 11 grade.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending