Contactează-ne

Actualitate

Telegondola şi terenurile de la Baza Hipică rămân sub securea falimentului. Cum s-a votat în Consiliul Local

Știre publicată în urmă cu

în data de

Telegondola şi terenurile de la Baza Hipică rămân sub ameninţarea de a fi scoase pe tarabă şi vândute la preţuri derizorii, în condiţiile în care Perla Invest se îndreaptă spre faliment.

În şedinţa de Consiliu Local Piatra Neamţ de joi, 27 octombrie, proiectul de hotărâre ce ar fi permis municipalităţii să participe la licitaţie şi să cumpere staţia de plecare a telegondolei nu a trecut.

Pentru au votat 13 consilieri, majoritatea simplă formată din liberali, cei de la USR, PRO România şi un consilier ALDE, în vreme ce aleşii de la PSD şi PMP nu au votat proiectul. Era nevoie de două treimi din voturi pentru ca să fie adoptat proiectul , adică trei voturi de la PSD sau PMP.

Aşadar primăria nu poate participa la licitaţie şi ar mai fi o speranţă, palidă e drept, ca să participe un privat care să cumpere clădirea şi cu banii încasaţi Perla Invest să-şi achite datoriile şi să iasă din reorganizare.

Speranţa e palidă pentru că eventualul privat are nişte condiţii puse în caietul de sarcini, care să asigure funcţionarea în continuare a telegondolei, şi e puţin probabil ca în acest context să liciteze cineva.

Dacă nu va fi vândută clădirea, iar datoriile nu vor putea fi achitate, Perla Invest va intra, cel mai probabil, în faliment pentru că nu va putea onora planul de reorganizare. Asta dacă nu se va întâmpla vreo minune până la sfârşitul acestei luni, când e termen limită, din ceea ce spun reprezentanţii primăriei.

Conform aceleiaşi surse, falimentul Perla Invest, singurul operator “avizat” pentru a menţine telegondola în funcţiune, va însemna oprirea instalaţiei. Apoi falimentul îşi va urma cursul firesc, în sensul că vor fi vândute bunurile – clădiri, terenuri – inclusiv cele de la Baza Hipică – şi, cel mai probabil pietrenii îşi vor lua adio de la Telegondolă şi concursuri hipice de talie naţională şi mondială la Piatra Neamţ.

Şmecherii ce au pus ochii pe aceste clădiri şi terenuri îşi freacă probabil mâinile şi îi felicită – sau poate chiar mai mult – pe cei care nu au votat proiectul, însă durerea mare rămâne în curtea pietrenilor simpli. Care riscă să rămână şi fără Telegondolă şi fără Baza Hipică şi cu banii luaţi. Ne referim măcar la cei 43 de milioane ce au fost deja plătiţi din banii lor pentru creditul cu care s-a făcut Telegondola.

În rest… să mai menţionăm că de la şedinţă au lipsit – probabil motivat – şefii consilierilor PSD şi PMP, respectiv Florentina Moisă şi Bogdan Gavrilescu.

Iar PSD a anunţat că nu va vota proiectul printr-un aşa-zis comunicat de presă trimis cu o zi înainte de şedinţă doar la jurnaliştii prieteni în care a bâiguit ceva despre poveşti cu Feţi-Frumoşi şi Ilene Cosânzene, despre nunţi, înmormântări şi parastase.

De praznic de îngropăciune se pare că va fi sigur vorba, dacă se va întâmpla falimentul Perla Invest, însă rămâne întrebarea cine sunt “balaurii” din toată această poveste care duc la groapă şi cel puţin 43 de milioane din banii pietrenilor, odată cu un cadou constând în proprietăţi imobiliare ce aproape sigur vor fi cumpărate la preţuri de nimic de “zmei” care au pupat şi pupă ghiulul şefilor politici ai celor care prohodesc Perla Invest.

Cât despre interesul pietrenilor… Care interes? Care pietreni?

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending