Contactează-ne

Actualitate

Telegondola a picat. Adică proiectul de hotărâre nu a trecut

Știre publicată în urmă cu

în data de

Telegondola a picat deşi este tot în aer. Aceasta ar putea fi concluzia şedinţei Consiliului Local Piatra Neamţ de astăzi, 24 noiembrie.

În rezumat, cinci consilieri de la PSD şi PMP şi-au rupt din preţiosul lor timp şi s-au prezentat la şedinţă, renunţând la chiul, dar s-au abţinut la vot atunci când a fost vorba despre proiectul care privea participarea municipalităţii la licitaţia pentru staţia de plecare a Telegondolei.

Pentru statistică şi pentru istorie, au fost prezenţi 18 consilieri locali la şedinţa de joi, unul a anunţat că nu participă la vot, iar ceilalţi au votat astfel: 13 pentru, cei de la PNL, USR, PRO România şi Ciprian Enache (încă) de la ALDE.

Restul de patru consilieri prezenţi şi care au participat la vot, de la PSD şi PMP, s-au abţinut de fapt, adică au votat tot împotrivă. Proiectul a picat “cu brio”, pe cale de consecinţă şi Telegondola e tot în pericol de a pica, dacă Perla Invest ajunge la faliment. Terenurile de la Baza Hipică sunt şi ele în pericol să pice, dar nu… jos, ci în poala unor şmecheri care abia aşteaptă aşa pleaşcă din bani publici.

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Andrei Carabelea, principalul susţinător al proiectului, rămâne cu… speranţa. Nu cartierul, ci speranţa că week-end-ul va fi un sfetnic bun, după cum chiar el a spus la finalul şedinţei.

De unde înţelegem noi, dacă mai e ceva de înţeles din toată tărăşenia, că va repune proiectul pe ordinea de zi a proximei şedinţe, de săptămâna viitoare, şi speră că week-end-ul va fi mai bun, la sfat, decât ordinul de la partid pentru unii “aleşi”.

Palidă speranţă. Asta pentru că prezenţa, “feciorelnică”, a unor consilieri opozanţi la şedinţa de joi nu înseamnă  că i-a sfătuit cineva de bine, ci doar că au vrut să “ardă” una dintre opţiunile de promovare a proiectului cu pricina pe ordinea de zi a unei şedinţe de CL.

Prognosticul nostru e că, dacă primarul va mai repune pe ordinea de zi proiectul, opoziţia va contesta legalitatea unui astfel de demers pe principiul că s-au “ars” sau dacă vreţi consumat cele trei posibilităţi pe care le-ar avea.

Şi va începe o dispută tare “doctă” în căutarea răspunsului la întrebarea de câte ori e voie, legal, să pui pe ordinea de zi un astfel de proiect de hotărâre. Până primim răspunsul tare doct la disputa şi mai doctă, Telegondola poate ajunge lejer la fier vechi, iar terenurile de la Baza Hipică în posesia şmecherilor care le vânează de atâta timp.

Dar poate e mai bine aşa. Poate e mai important câte luminiţe de Crăciun va avea bradul de pe platoul Curţii Domneşti. Că doar vin Sărbătorile, iar prostimea se mulţumeşte doar cu circ, în vreme ce şmecherii dau tunul vieţii lor şi ne fură pâinea de la gură.

Şi acum pe bune, dragi pietreni, chiar ne trebuie Telegondolă, Bază Hipică, proiecte pe Cozla…etc, evident toate plătite din banii noştri?! Nu mai bine ne uităm, evident tot pe banii noştri, la luminiţe în timp ce ne fură unii oraşul sub ochii noştri?

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending