Contactează-ne

Actualitate

Taximetrist de 82 de ani, accident comis pe trecerea de pietoni. Un pompier a acordat primul ajutor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ victimă a fost o femeie în vârstă de 61 de ani ■ primul ajutor i-a fost acordat de un paramedic de la Detașamentul de pompieri Roman, aflat în timpul liber ■ starea pacientei este gravă ■

Seria accidentelor pe trecerile de pietoni pare a nu se mai termina. În cursul zilei de luni, 25 martie 2024, pe la ora 13.00, o femeie în vârstă de 61 de ani, din Roman a fost acroșată pe un marcaj din strada Mihai Viteazu, de un autoturism folosit în regim de taxi, conform declarațiilor martorilor.

Interesant este faptul că primul ajutor i-a fost acordat femeii grav accidentate de un paramedic de la Detașamentul ISU Roman, aflat în timpul liber. Acesta, până la sosirea echipajului TIM SMURD, a coborât din locuință și a intervenit prompt.

„La ora 12,55, în municipiul Roman, pe o trecere de pietoni din strada Mihai Viteazu s-a petrecut un accident rutier grav, un autoturism acroșând o femeie de 61 de ani, care traversa regulamentar pe trecerea de pietoni. Colegul nostru, Cristian Cristache, șef gardă intervenții, care locuiește în zonă și se afla în timpul liber, a coborât imediat din apartamentul său și a intervenit, acordând primul ajutor până la sosirea echipajului medical.

Important este că a împiedicat inițiativa câtorva persoane de a muta victima. Se știe că, la un accident, persoana rănită nu trebuie mutată de la locul respectiv, din cauza faptului că se pot produce alte leziuni, incompatibile cu viața. Este aceeași situație ca în cazul căderilor de la înălțime. La sosirea echipajului de pe Ambulanța TIM SMURD, starea pacientei era gravă”, a declarat căpitan Irina Popa, purtător de cuvânt al ISU Neamț.

Poliția a transmis un comunicat despre acest caz. „În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că, în timp ce un bărbat, în vârstă de 82 de ani, din Roman, conducea un autoturism, ar fi suprins și accidentat o femeie, de 61 de ani, angajată în traversarea străzii pe marcaj pietonal. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”.

Echipajul medical a transportat rănita la CPU Roman pentru a i se face investigații. „Pacienta a fost preluată din loc public, fiind găsită inconștientă la locul solicitării, dar stabilă hemodinamic și respirator. A fost transportată către CPU pentru investigații suplimentare și stabilirea conduitei terapeutice. Este sub supravegherea medicilor urgentiști, în așteptarea rezultatelor investigațiilor imagistice”, au precizat medicii de la Spitalul Roman.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending