Contactează-ne

Actualitate

Târgul de Turism al României. Cu ce „temă“ s-a prezentat Neamţul la marea manifestare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Consiliul Judeţean a decis ca „Povestea sărbătorilor de iarnă din Neamţ“ să fie tema prezentată la Târgul de Turism al României, manifestare care a ajuns la ediţia cu numărul 46

Consiliul Judeţean a stabilit ca „Povestea sărbătorilor de iarnă din Neamţ“ să fie tema prezentată la Târgul de Turism al României. Manifestarea, care a ajuns la cea de-a 46 ediţie, are loc în acest sfârşit de săptămână, la Bucureşti. Ţinutul străjuit de Ceahlău are un potenţial turistic recunoscut ca atare, beneficiind de un patrimoniu natural şi cultural de excepţie.

„Trăim într-o zonă cu tradiţii, obiceiuri şi atracţii turistice unice. Este un loc binecuvântat, încărcat de spiritualitate, cu peisaje minunate, cu o infrastructură de cazare bine pusă la punct, gazde primitoare şi bucate savuroase. Sunt argumente cu care venim să convingem turiştii să îşi petreacă timpul liber şi concediile la umbra muntelui sfânt Ceahlău, în liniştea mănăstirilor ori la poalele Cetăţii Neamţ“.

Aceasta este declaraţia preşedintelui CJ Neamţ, Ionel Arsene. Deschiderea oficială a manifestării a avut loc ieri, 10 noiembrie 2022, la Romexpo. Standul judeţului Neamţ a fost apreciat de către reprezentanţii Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, iar vizitatorii care i-au pragul s-au delectat cu preparate tradiţionale.

De introducerea în atmosfera sărbătorilor de iarnă „responsabili“ au fost membrii Ansamblul Folcloric „Floricică de la Munte“ al Centrului pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare Neamţ, care au prezentat strămoşeşti datini şi obiceiuri de sfârşit de an, unele care răsună când li-i vremea pe la casele gospodarilor din Neamţ.

Pentru a participa la standul judeţului au fost invitaţi gratuit reprezentanţi din sectorul HoReCa, pentru prezentarea ofertelor turistice personalizate, constând din pachete turistice, de sejur, pachete de weekend sau de sărbători cu informaţii detaliate despre serviciile oferite şi costurile acestora, scopul fiind promovarea Neamţului.

„Lansez invitaţia către toţi cei interesaţi să ne viziteze standul şi judeţul, să trăiască sentimentul de «acasă», căci sigur nu vor fi dezamăgiţi de oferta de la Neamţ, un loc minunat din inima Moldovei!“, a mai transmis oficialul nemţean. CJ Neamţ este prezent la Târgul de Turism de la Romexpo în Pavilionul B1.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending