Contactează-ne

Actualitate

Târgul de Crăciun – faza războiului pe(ntru) scenă?

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ primarul Andrei Carabelea a anunţat că “pe platoul Curţii Domneşti nu va fi nicio scenă” ■ deci nici garduri, nici intrare cu certificat verde ■ aşteptăm replica CJ ■

Contrele dintre Primăria Piatra Neamţ şi Consiliul Judeţean, pe tema Târgului de Crăciun din acest an, continuă.

După ce centrul de vaccinare al Primăriei a fost evacuat prin somaţie din căsuţele CJ-ului, primarul Andrei Carabelea a venit cu o propunere către partenerii întru organizarea târgului, care sună cam tot a “somaţie”:

“Pe platoul Curţii Domneşti nu va fi nicio scenă” a spus edilul pietrean într-o conferinţă de presă susţinută marţi, 7 decembrie.

Motivul invocat? Astfel toţi pietrenii, şi nu numai, vor putea fi prezenţi la Târgul de Crăciun, fără a mai fi nevoie de garduri despărţitoare, prezentarea certificatului verde şi triaj epidemiologic.

Motivul şi scopul declarat sunt mai mult decât onorabile – târgul să fie deschis tuturor indiferent de atât de contestatul certificat verde – însă rămâne de văzut care va fi reacţia “partenerilor”: respectiv CJ şi Carmen Saeculare.

De altfel, primarul Carabelea a fost întrebat de jurnaliştii prezenţi la conferinţă ce va face dacă CJ va încerca totuşi să amplaseze o scenă. Scenariul a fost respins de edil ca improbabil, explicaţia fiind că pentru amplasarea ei ar avea nevoie de un acord de la primărie, lăsând să se înţeleagă că acest acord nu va fi dat.

Evident, există varianta ca o scenă să fie amplasată într-un alt loc, nu pe platou, posibilitate de altfel lăsată deschisă şi de primarul de Piatra.

Dincolo de vestea bună, că se va putea participa la Târg fără obligativitatea certificatului, în conferinţa de presă Andrei Carabelea a mai simţit nevoia să facă o serie de precizări, legate tot de manifestarea de Crăciun. Şi anume a vrut să clarifice cum e cu contribuţia partenerilor la târg.

Manifestarea e una cu trei “naşi”, Primărie, CJ, Carmen Saeculare, şi au apărut vorbe că municipalitatea ar “închina” cei mai puţini bani. Aici, primarul Carabelea a scos în evidenţă că instituţia pe care o conduce are contribuţia cea mai consistentă în opinia sa, şi anume pune la dispoziţie terenul, asigură utilităţile, salubrizarea, paza şi triajul epidemiologic. Ceilalţi, doar “marketingul şi partea comercială”.

Şi le-a făcut o propunere partenerilor, evident una retorică: să se ocupe primăria de promovare şi ei să preia din celelalte obligaţii.

Apoi, Andrei Carabelea a vrut să clarifice şi episodul cu somaţia în urma căreia centrul de vaccinare “a plecat” din căsuţele de lemn şi a ajuns la cort. Evident unul profesional, pus la dispoziţie de ISU Neamţ.

Primarul de Piatra a recunoscut că nu a existat un acord scris cu partenerii, dar a mizat pe faptul că au existat acorduri verbale, ca între gentlemeni.

Însă s-a conformat somaţiei, a eliberat căsuţele, a precizat că în opinia sa nici vorbă de “acţiune abuzivă” şi a făcut un apel: să se renunţe la orgolii şi ambiţii şi la acest “ping-pong” între instituţii teoretic partenere. Vedem dacă apelul va avea efectul dorit.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Ciurea Silviu

    7 decembrie 2021 at 6:55 PM

    Fara garduri, fără discriminare între persoanele vaccinate și cele care încă nu s-au vaccinat. Piatra Neamț este zilele acestea plin de lumina și speranța iar participarea la Târgul de Crăciun din frumosul nostru oraș se adresează oricui dorește sa ia parte!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending