Contactează-ne

Actualitate

Târg de Gustar, în loc de bâlci și Festivalul Diasporei

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ evenimentul va fi organizat între 18 și 20 august, în Pietonalul Ștefan cel Mare ■ inițiativa aparține muzeografului Relu Butnariu, de la Asociația Urbana ■

Decizia administrației publice locale de a renunța la bâlciul anual sub pretextul cedării terenului din strada Islazului pentru construirea unei creșe, dar și renunțarea la manifestările din luna august legate de Zilele Diasporei au adus nu doar crititici, ci s-a inițiat chiar o petiție online pentru strângerea de semnături în vederea reorganizării tradiționalului iarmaroc.

La schimb, Primăria municipiului Roman a decis amenajarea, în Pietonalul Ștefan cel Mare, în perioada 18-20 august, a Târgului de Gustar, ediția 2023, inițiativă care a mai fost materializată și în timpul mandatului de primar a deputatului Dan Laurențiu Leoreanu, în ideea revigorării activităților economice din această zonă.

„Pentru iubitorii de meșteșuguri tradiționale, dar și pentru ceilalți romașcani, primăria susține organizarea unui eveniment inedit în oraș – Târgul de Gustar 2023. Asociația Culturală Urbana, reprezentată de pasionatul muzeograf Relu Butnariu, a înaintat o solicitare de avizare și sprijin pentru continuarea acestui eveniment îndrăgit de romașcanii de toate vârstele.

Ne alăturăm cu tot dragul proiectului, aparatul de specialitate urmând să realizeze proiectul de hotărâre pentru avizarea solicitărilor înaintate pentru buna organizare. Adevărații meșteri populari, pricepuți în secretele moștenite din generație în generație, își vor împărtăși măiestria într-un spectacol impresionant de meșteșuguri.

Vom putea admira și achiziționa creații unice, lucrate cu migală și pasiune, care păstrează vie identitatea noastră culturală. Aducem împreună tradițiile în prim-plan și dăruim meșteșugurilor locul de cinste pe care-l merită în inimile noastre”, a precizat primarul Leonard Achiriloaei. Târgul de Gustar ar urma să fie amplasat în zona amfiteatru a Pietonalului Ștefan cel Mare.

 

 

 

Citește știrea
2 comentarii

2 Comments

  1. mama omida

    4 august 2023 at 8:53 PM

    ” Gustar” ,targul lui peste prajit, de ce sa nu incercam sa fim noi mai smecheri,sa renuntam la ce a fost traditional (iarmaroc) chit ca in ultimii ani s’a transformat intr’o tiganeala ,de lene aducem niste vanzatori ambulanti cu mancare vai de curu ei si le dam la fraieri sa le treaca de foame,iar referitor la mestesugareala sunt sigur ca vom asista la expozitii de haine si oale de lut …multumim lu domnu’ muzeografu’ care mai bine isi continua somnul la muzeul unde nu trece nimeni.

  2. nea gogu

    5 august 2023 at 7:57 AM

    vai de curu vostru cu gustar si panarame mestesugaresti,veniti numai cu tampenii ,lasati naibii asa cuma fost,lasati’ne prosti !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending