Contactează-ne

Actualitate

Tânăr scos de vecini din apartamentul cuprins de flăcări

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un incendiu a avut loc într-o locuință din Târgu Neamț ■ cauza nedoritului incident a fost un aragaz lăsat nesupravegheat ■

Cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență au intervenit în dimineața zilei de 5 iulie 2024, la ora 05:05, pentru stingerea unui incendiu într-un apartament situat la parterul unui bloc de locuințe de pe strada Petru Rareș din Târgu Neamț.

„La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul Târgu-Neamț (două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD) și IPJ. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, care se manifesta în bucătăria apartamentului” , a comunicat ISU Neamț.

Pompierii au mai precizat că în incendiu au ars un aparat de gătit, mobilier și articole de uz casnic. Până la sosirea forțelor de intervenție, un tânăr de 19 ani, care a suferit un atac de panică, a fost evacuat din apartament de vecini. Tânărul a fost evaluat de echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital.

De asemenea s-a acționat pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului și de pe casa scării. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost aparatul de gătit lăsat nesupravegheat. Nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc.

Cu o zi înainte, pe 4 iulie, la ora 14:57, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna ALexandru cel Bun pentru stingerea unui incendiu produs la două case din satul Bistrița. La locul solicitării au fost alocate mijloace de intervenție de la Detașamentul Piatra-Neamț (3 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD) și SVSU Alexandru cel Bun.

Incendiul se manifesta generalizat la acoperișul unei locuințe, respectiv la anexa acesteia, fiind propagat și la acoperișul unei alte locuințe din vecinătate, existând riscul propagării la o a treia locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Au ars: acoperișul unei locuințe pe o suprafață de 200 mp și o anexă gospodărească de 30 mp și s-au deteriorat elemente de mobilier, bunuri electronice și electrocasnice; acoperișul celei de-a doua case pe 80 mp și s-au degradat plafonul, pardoseala, instalația electrică și mobilier. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending