Contactează-ne

Actualitate

Sute de transportatori verificaţi, abateri multe

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ample verificări au vizat transportul de persoane, dar şi cel de mărfuri ■ sute de maşini au fost trase pe dreapta, şoferii în culpă fiind sancţionaţi pecuniar ■

În conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL) poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ au acţionat pentru reducerea accidentelor cauzate de încălcarea normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau de marfă.

Oamenii legii au fost în stradă timp de o săptămînă,  verificările avînd loc în perioada 7 – 13 februarie 2022. În cadrul acţiunii, au fost verificate peste 100 de autovehicule destinate transportului public de persoane, fiind aplicate 42 de sancţiuni contravenţionale.

„Au fost constatate şi sancţionate 10 fapte de neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, două abateri constatate la funcţionarea aparatului tahograf, două de nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, o sancţiune pentru deficienţe tehnice, precum şi o sancţiune pentru nerespectarea regimului de viteză“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Neamţ.

Au mai fost aplicate două sancţiuni pentru lipsa unor documente ale conducătorilor auto, două sancţiuni referitoare la lipsa unor documente ale vehiculului, precum şi 22 de sancţiuni pentru alte abateri de la normele rutiere. De asemenea, în cadrul acţiunii, au fost trase pe dreapta şi verificate şi 260 de autovehicule destinate transportului public de marfă.

La final, pentru neregulile constatate au fost aplicate 237 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, 23 au fost dispuse pentru nerespectarea regimului legal de viteză, trei pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, 46 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 16 pentru abateri constatate la funcţionarea aparatului tahograf, 12 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, patru pentru utilizarea incorectă a aparatului tahograf şi şapte pentru deficienţe tehnice.

Totodată, au mai fost aplicate trei sancţiuni pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor, nouă pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, opt pentru lipsa unor documente ale vehiculului, una referitoare la lipsa unor documente ale operatorilor de transport şi 105 sancţiuni au fost dispuse pentru alte abateri de la normele rutiere. Pentru deficienţe tehnice au fost dispuse şase imobilizări.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending