Contactează-ne

Actualitate

Sute de persoane, afectate de boli. Aglomerație mare la spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în perioada 5-11 februarie, la CPU au ajuns 836 de persoane ■ la Pediatrie au fost consultați 348 de copii ■ la Maternitate au fost aduși pe lume 14 copii ■ 57 de pacienți au fost diagnosticați cu gripă, iar unul cu Covid ■

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman a stabilit un mod de comunicare eficient, prezentând opiniei publice chestiuni legate de modul de desfășurare a actului medical. Conform ultimei postări de pe pagina de Facebook, în perioada 5-11 februarie , adresabilitatea către unitate a fost ridicată.

Astfel, la CPU în intervalul de timp amintit s-au prezentat 836 de persoane, din care au fost internate 238, iar 27 au ajuns la Secția ATI. Alți 5 pacienți au fost victimele unor accidente rutiere, iar 14 ale unor încăierări. De remarcat și în această ultimă perioadă numărul ridicat de afecțiuni neurologice (88).

Mare este și numărul accidentelor vasculare cerebrale, în CPU ajungând 12 pacienți cu acest diagnostic. A fost diagnosticat și tratat un pacient cu infarct miocardic. Tensiunea arterială face și ea ravagii, 105 romașcani ajungând la spital ca urmare a acestei boli. Cu infecții respiratorii au fost diagnosticați 86 de romașcani.

Un pacient a ajuns la spital fiind confirmat cu virusul SARSCOV 2. Alți 83 de pacienți au ajuns la spital cu afecțiuni toraco-abdominalo-pelvino-chirurgicale și 26 cu diverse plăgi. 63 de pacienți au ajuns la CPU cu diverse alte traumatisme.

La camera de gardă a Secției de Pediatrie s-au prezentat 348 de copii, 39 dintre aceștia necesitând internarea. Medicii pediatri au decis transferul a 9 micuți către alte secții. Afecțiunile cele mai frecvente ale micilor pacienți au fost: 27 de pneumonii, 25 infecții respiratorii.

Un număr de 48 micuți au fost diagnosticați cu amigdalită și faringită, 27 cu boală diareică acută. În Secția Maternitate au fost aduși pe lume 14 copii, din care 6 au venit pe lume prin naștere naturală și 8 prin cezariană. Gripa sezonieră a făcut și ea victime, în CPU fiind diagnosticați 9 pacienți, 34 în Secția Pediatrie și 14 în cea de Boli Infecțioase.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending