Contactează-ne

Actualitate

Sute de bolnavi au cerut ajutor de la medici

Știre publicată în urmă cu

în data de

Conform ultimei postări de pe pagina de Facebook, în perioada 11-17 martie, adresabilitatea către secțiile Spitalului Municipal Roman a fost una extrem de ridicată. Astfel, la Centrul de Primiri Urgențe, în intervalul de timp amintit, s-au prezentat 763 persoane, din care au fost internate 248, iar 24 au ajuns la Secția ATI.

Patru dintre pacienți au fost victimele unor accidente rutiere și 11 ale unor încăierări. De remarcat este faptul că și în această ultimă perioadă numărul ridicat de afecțiuni neurologice care au ajuns la spital a fost de 135. Trei romașcani au ajuns la CPU cu  accidente vasculare cerebrale.

Tensiunea arterială face și ea ravagii, 85 de pacienți ajungând la spital ca urmare a acestei boli. Cu infecții respiratorii au fost diagnosticați 40 de persoane, iar unul a fost diagnosticat cu gripă sezonieră. Alți 101 pacienți s-au prezentat în urgență cu afecțiuni toraco-abdominalo-pelvino-chirurgicale și 26 cu diverse plăgi. 78 romașcani au ajuns la CPU cu diverse alte traumatisme.

La camera de gardă a Secției de Pediatrie s-au prezentat 375 de copii, 40 dintre ei necesitând internarea. Medicii pediatri au decis transferul a 8 micuți către alte secții. Afecțiunile cele mai frecvente ale copilor au fost 56 faringoamigdalite, 27 de pneumonii, 2 infecții respiratorii, 16 cu boală diareică acută. La Maternitate au fost aduși pe lume 15 copii, din care 7 prin naștere naturală și 8 prin cezariană.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending