Contactează-ne

Administrație

Surprize la licitaţia Drumului Talienilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ asocierea avînd lider pe SC Con Ted Company SRL a obţinut cel mai mare punctaj ■ pe locurile doi şi trei, o asociere cu lider SC Stef Edil CDP SRL şi Aqua Parc ■ dar tot s-a dispus reevaluarea ofertelor pe motiv de divergenţe ■

Divergenţe, divergenţe, dar să ştim şi noi. Cam aşa ar putea fi rezumată situaţia în cazul licitaţiei pentru modernizarea „Drumului Talienilor“, despre care am scris în ediţiile trecute ale Monitorului de Neamţ şi Roman. Conform celor mai recente informaţii, obţinute în ciuda faptului că reprezentanţii Consiliului Judeţean Neamţ nu ne- au răspuns nici acum la întrebările formulate, membrii comisiei de licitaţii au stabilit că oferta cea mai avantajoasă a fost cea a asocierii avînd drept lider firma SC Con Ted Company SRL. Ceea ce se ştia deja pe surse, dar în acest moment este confirmat şi de procesul verbal semnat de toţi membrii comisiei. Astfel, pe partea financiară, asocierea condusă de SC Con Ted Company SRL a obţinut 85 de puncte, pe locul doi s-a clasat asocierea condusă de SC Stef Edil CDP SRL, cu 71,24 de puncte, iar pe trei SC Aqua Parc SRL, cu 66,11 puncte. Punctajul final a arătat astfel: SC Con Ted Company SRL – 100 de puncte, SC Stef Edil CDP SRL – 86,24 puncte, SC Aqua Parc SRL – 81,11 puncte. „Comisia de evaluare va solicita ofertantului clasat pe primul loc, respectiv asocierea SC Con Ted Company SRL – SC Construcţii GABAP SRL – SC Test Prima SRL Suceava, să transmită documentele justificative actualizate, prin care să demonstreze îndeplinirea tuturor criteriilor de calificare şi selecţie, în conformitate cu informaţiile cuprinse în formularul DUAE prezentat“, se mai precizează în procesul verbal semnat de toţi membrii comisiei. Şi cu asta te-ai fi aşteptat să fie finalizată procedura, să fie semnat contractul şi să fie dat drumul odată la lucrare. Numai că, aşa cum am mai scris, intervine o dispoziţie semnată de vicepreşedintele CJ Neamţ Ion Asaftei (!) în care se spune că se respinge raportul procedurii de atribuire „avînd în vedere existenţa unor puncte de divergenţă între preşedintele comisiei de evaluare şi membrii acesteia“. De asemenea, se dă un termen pentru prezentarea de propuneri nominale cu privire la membrii comisiei de reevaluare a ofertelor. Şi ajungînd la aceste divergenţe, în procesul-verbal din care am mai citat se spune la un moment dat: „preşedintele comisiei de evaluare avînd opinie separată de restul membrilor comisiei consemnat în raportul de evaluare nr.11857/13.06.2018“.

Speculaţii

Aşa că solicităm şi noi public să fie „desecretizat“ acest raport să vedem în ce a constat în fapt această opinie separată ca să ne formăm cu toţii o părere dacă era nevoie de o nouă comisie şi de reevaluarea ofertelor sau la mijloc este, aşa cum s-a susţinut public, vreo „manevră“ menită să favorizeze o anumită firmă. De asemenea, sînt mulţi care se întreabă dacă existenţa unor divergenţe între membrii unei comisii poate constitui motiv de respingere a raportului şi reevaluare, în condiţiile în care reglementările legale spun că, în situaţia unor divergenţe de păreri, dacă nu se ajunge la un acord după reanalizarea punctelor de divergenţă, decizia finală se adoptă cu votul majorităţii membrilor comisiei. Şi înţelegem că majoritatea, membrii comisiei, poate mai puţin preşedintele „divergent“, care totuşi a semnat procesul-verbal, a fost pentru ca să fie declarată cîştigătoare asocierea condusă de Con Ted Company SRL. Aşa că decizia de reanalizare a ofertelor poate da naştere la multe speculaţii. De asemenea, pentru a elimina o serie de speculaţii apărute în spaţiul public, solicităm conducerii CJ Neamţ să ne răspundă la întrebarea dacă a încheiat raporturile de muncă, recent, cu vreunul dintre membrii comisiei de la această licitaţie? Dacă da, solicităm să fie făcute publice şi motivele unei astfel de decizii. Reamintim că liderul unei asociaţii de firme care a participat la licitaţia avînd ca obiect „Executare lucrări modernizare DJ 209 B Mălini – Stînişoara – Borca km 44^000-51^000“ a contactat redacţia Monitorul pentru a-şi declara nemulţumirea privind modul în care decurge procedura. Cornel Brînză, administrator al Con Ted Company, o firmă care s-a înscris la licitaţie în asociere cu alte două societăţi, a adus o serie de acuze care l-au vizat pe Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ. Pe lîngă faptul că nici după un an de zile nu a fost finalizată licitaţia şi începute lucrările, respectivul om de afaceri a primit pe 10 iulie o adresă prin care i se comunică faptul că a fost respins raportul procedurii, dispunîndu-se reevaluarea ofertelor depuse. Moment în care a decis să facă publică toată povestea, considerînd că e posibil să se dorească încredinţarea contractului unei anume societăţi. În repetate rînduri, Cornel Brînză s-a declarat decis să aducă toată „povestea“ şi la cunoştinţa procurorilor DNA.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

PNL Neamț: ”În cazul Luțca, PSD și Ionel Arsene aleg indiferența în locul soluțiilor concrete propuse de PNL Neamț”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Ignoranță, sfidare, rea voință. Așa s-ar putea eticheta, în doar câteva cuvinte, refuzul lui Ionel Arsene de a pune pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean cele două proiecte de hotărâre ale PNL Neamț pentru construcția unui pod temporar și realizarea unui studiu de fezabilitate pentru un pod permanent la Luțca, a cărui construcție ar urma să fie asigurată de Guvernul României.

Refuzul constituie și o gravă încălcare a Codului Administrativ care prevede foarte clar că toți consilierii locali și grupurile politice reprezentate în consiliile județene pot depune proiecte de hotărâre, ce urmează a fi supuse dezbaterii plenului.

În aceste condiții, circa 20.000 de nemțeni din Luțca și comunele învecinate,  printre care se află și numeroși elevi, vor trebui să suporte, în continuare, calvarul deplasărilor de câte 20 de kilometri, în prag de iarnă.

”În locul soluțiilor concrete propuse de PNL Neamț, Ionel Arsene și PSD aleg indiferența. Sfidarea lui Ionel Arsene și a celor care conduc PSD Neamț este evidentă. Sunt oameni care preferă să cheltuie bani, deloc puțini, pentru festivități, chermeze publice, porți de intrare faraonice sau birouri megalomanice, neluând în seamă adevăratele drame care se petrec în județul Neamț, așa cum este cazul Luțca, deși Consiliul Județean Neamț este principalul vinovat de acest dezastru.

Bătaia de joc a PSD Neamț se manifestă și prin faptul că ședințele Consiliului Județean sunt organizate on-line, pentru a-l proteja pe Ionel Arsene care de luni bune s-a mutat în București, cu tot cu autoturismul de lux, proprietate a instituției. Aproape zilnic, un șofer face naveta București – Piatra Neamț pentru a-i duce lui Arsene acte la semnat. De altfel, și unii salariați din conducerea Consiliului Județean Neamț fac la rândul lor naveta pentru a-și lua indicațiile de la cel care a uitat definitiv să mai treacă prinjudețul Neamț. Este intolerabil, incalificabil”, a precizat George Lazăr, președintele PNL Neamț. .

Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât Instituția Prefectului ar trebui să se autosesizeze cu privire la lungul șir de ilegalități. Din păcate și această instituție nu este altceva decât un apendice al PSD Neamț, iar prefectul PSD Adrian Niță, el însuși un om cu multe probleme la granița penalului, ascultă orbește de șeful său Ionel Arsene.

Până când lucrurile vor reintra în normal, consilierii județeni ai PNL se vor abține de la toate proiectele de hotărâre inițiate de Ionel Arsene. Este un semnal de alarmă cu privire la ilegalitățile flagrante care se comit la Consiliul Județean Neamț, iar prin această atitudine consilierii județeni se delimitează în mod clar de acțiunile lui Ionel Arsene și ale PSD Neamț.

 

Biroul de presă al PNL Neamț

Citește știrea

Actualitate

George Lazăr, preşedintele PNL Neamţ: “Guvernul României, condus de liberalul Nicolae Ciucă, oferă ̆ ”

Știre publicată în urmă cu

în data de

George Lazăr, preşedintele PNL Neamţ, anunţă că guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă, oferă sprijin financiar pentru crescătorii de animale.

“ Această măsură vine în sprijinul direct al crescătorilor de animale şi încurajează creşterea producţiei de alimente de marcă românească.

Este o perioadă în care este important să protejăm producătorii din sectorul zootehnic şi să ne asigurăm că aceştia au pârghiile necesare pentru a-şi desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii.

️ Plafoanele alocate, de către Guvernul României, schemelor de sprijin în sectorul zootehnic sunt următoarele:

 

✔ 1.680.000 de euro, pentru specia bovine, categoria bivoliţe de lapte;

 

✔ 13.125.000 de euro, pentru specia bovine, categoria taurine din rase de carne;

 

✔ 99.324.810 de euro, pentru specia bovine, categoria vaci de lapte;

 

✔ 71.300.000 de euro, pentru speciile ovine/caprine;

 

✔ 54.000 euro de euro, pentru specia viermi de mătase.

 

Schemele de sprijin vor fi finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

ℹ Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură poate acorda plăţi în avans, începând cu data de 16 octombrie 2022, în cadrul schemelor de plăţi directe, cu încadrarea în procentul de maximum 70%, prevăzut de reglementările europene.

De pe 2 decembrie 2022, APIA va realiza plățile corespunzătoare diferenţei între plafonul alocat fiecărei plăţi şi sumele calculate şi acordate începând cu data de 16 octombrie 2022 ca plăţi în avans.

Plăţile se vor face în lei, la cel mai recent curs stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie 2022.

✌Partidul Naţional Liberal sprijină în mod direct sectorul zootehnic prin măsuri financiare concrete, care vor impacta pozitiv activitatea tuturor crescătorilor de animale din România”, este mesajul lui George Lazăr, preşedintele PNL Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Parlamentarul Leoreanu, președintele Comisiei de apărare și siguranță din Camera Deputaților, contact diplomatic bilateral România – Chile

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ deputatul Laurențiu Leoreanu s-a întîlnit cu o delegație parlamentară din Republica Chile ■ în cadrul întrevederii au fost abordate chestiuni legate de climatul de insecuritate globală, create de războiul din Ucraina ■ discuții au fost și pe teme de combatere a fenomenelor asociate crimei organizate sau de contribuția României la securitatea alimentară globală ■

Deputatul romașcan Dan Laurențiu Leoreanu, în calitatede președinte al Comisiei de apărare,ordine publică și siguranță din Camera Deputaților a intrat din plin în prerogativele funcției. În acest sens a avut loc, la începutul acestei săptămîni, o întîlnire  importantă cu o delegație parlamentară din Republica Chile.

”Am avut plăcerea de a avea o întrevedere cu delegația parlamentară,  condusă de domnul Alexis Sepulveda, prim-vicepreședinte al Camerei Deputaților și Deputatelor din Republica Chile, aflat în vizită în România. Cu acest prilej, avînd în vedere situația de securitate generată de războiul nejustificat și neprovocat al Federației Ruse împotriva Ucrainei, ambele părți și-au exprimat poziția comună de condamnare a agresiunii. Am dezvoltat acest subiect din poziția de actor regional, prezentînd sprijinul acordat de România, contributor net la securitatea regională și securitatea alimentară globală.

Am discutat, totodată, despre relațiile bilaterale, aflate într-o dinamică ascendentă, precum și despre perspectivele amplificării cooperării la nivel sectorial, remarcînd interesul deosebit pentru domeniul cibernetic. De asemenea, am abordat elementele adaptării legislative la provocările generate de pandemia de COVID19, evoluțiile politicii de apărare într-un context securitar complex, impactul tehnologiilor emergente asupra rezilienței infrastructurii critice, precum și eforturile de combatere a fenomenelor asociate crimei organizate.

La finalul întrevederii a fost subliniată importanța diplomației parlamentare pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale și deschiderea spre continuarea și aprofundarea dialogului specializat în acord cu obiectivele comune”, a declarat deputatul Dan Laurențiu Leoreanu, care a subliniat că  vizita delegației chiliene în România marchează un moment de revitalizare a cooperării dintre România și Republica Chile.

Citește știrea
Advertisement

Trending