Contactează-ne

Prima pagină

Surpriză de proporție! Viceprimarul se retrage din prim-planul politicii. „Refuz să mai urmez oameni care nu știu să ofere respect celor din echipa lor“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Radu Samson nu va mai candida la funcția de primar al municipiului Roman ■ este nemulțumit de modul în care este condusă fililala USR Neamț ■ vicele susține că președintele USR, deputatul Iulian Bulai, i-ar fi făcut mai multe șicane ■ o altă motivație este de ordin familial, soția acestuia urmând să nască ■

„Bomba” zilei la Roman o reprezintă anunțul făcut de viceprimarul USR în exercițiu, Radu Samson, care anunță retragerea sa din prim-planul politicii locale, printr-o postare de ultimă oră făcută pe pagina de socializare. „Am reflectat mult în ultimele luni asupra deciziei cu privire la o nouă candidatură pentru funcția de primar al Romanului.

Concluzia finală este următoarea: campania electorală pentru alegerile locale de anul acesta se va desfășura în lunile mai și iunie, iar eu la începutul lunii mai voi deveni tată. Aleg ca în acea perioadă, foarte importantă pentru familia mea, să le ofer toată energia și atenția mea soției, care sigur va avea nevoie de sprijinul meu mai mult ca niciodată, și fiicei noastre care urmează să se nască. În concluzie, nu voi candida la funcția de primar al Romanului în alegerile din 9 iunie 2024.

Decizia mea a fost ușurată de faptul că USR, din cauza modului în care este condus acum în județul Neamț, nu mai merită sacrificiile pe care le presupune o candidatură la primărie. Mi-ar fi foarte greu să reprezint cu convingere USR pe buletinul de vot, din cauza mai multor șicane din ultimul an ale președintelui filialei județene.

Refuz să mai urmez oameni care nu știu să ofere respect celor din echipa lor. Totodată, renunț și la funcțiile de conducere pe care le dețin în partid, cea de președinte al USR Roman și cea de vicepreședinte al USR Neamț. Din respect pentru oamenii buni din USR, tot mai puțini pe zi ce trece, nu intru în alte detalii despre «viața de partidׅ». Rămân viceprimarul municipiului Roman până la terminarea mandatului (în luna septembrie – n.r)”, a consemnat Radu Samson.

Telefonic, vicele a declarat că a oscilat între decizia de a candida independent și cea pe care a luat-o în final de a renunța la candidatură, asigurând că va rămâne implicat în „viața cetății“,  cum a fost și înainte de a ocupa funcția pentru că acum, mai mult ca oricând, are motive să-și dorească un oraș mai sigur, mai curat, cu creșe, grădinițe și școli moderne, servicii de sănătate mai bune și în general o calitate a vieții crescută, pentru fetița care va veni în viața sa.

Mulțumește colegilor din USR pentru sprijinul pe care i l-au acordat în activitatea politică. Se pare că deputatul Iulian Bulai, când a decis excluderea din USR a lui Marius Irimia, viceprimar la Piatra Neamț și Cosmin Asandei, consilier local, ar fi făcut-o de unul singur, fără a se consulta cu membrii Biroului Politic Județean. Și relațiile dintre președintele Bulai și președintele filialei Roman, Samson, au fost cam tensionate.

Contactat telefonic, deputatul Iulian Bulai, ne-a transmis printr-un mesaj că se află într-o ședință. Comunicatorul USR, Teodora Baciu, a spus că motivele demisiei lui Radu Samson țin de probleme personale. Revenind cu un telefon, a precizat că deputatul Iulian Bulai respectă decizia lui Radu Samson, urmând a se vedea cum va fi reorganizată filiala Roman și câți membri vor mai rămâne după plecarea lui Samson. E de presupus că USR va avea ceva probleme în a găsi, într-un timp relativ scurt, un candidat pentru funcția de primar.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending