Contactează-ne

Prima pagină

Subiecte din autori români contemporani la prima probă de la simularea Evaluării Naționale

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în județul Neamț, trebuiau să se prezinte 4.167 elevi din clasa a VIII-a și au absentat 104 ■ candidații cu nevoi speciale au fost cuprinși în 40 de săli ■

Conform postării de pe pagina de Facebook a inspectorului școlar general Florentina Luca Moisă, din cei 4.167 elevi din clasa a VIII-a care trebuiau să participe în județul Neamț la proba scrisă de Limba română, din cadrul simulării examenului de Evaluare Națională, au ajuns în sălile de clasă 4.063 de candidați. Au fost absenți 104 dintre ei, iar 40 de clase au fost organizate pentru cei cu nevoi speciale.

La ora 08.16, în întreg județul s-a finalizat descărcarea subiectelor pe care elevii le-au primit sub formă de broșură. Elevii au avut dreptul să solicite și pagini suplimentare, care au fost adăugate prin capsare la broșură. Elevii au avut de rezolvat itemi de înțelegere a două texte, la prima vedere, respectiv un fragment din romanul „În umbra ei”, de Simona Antonescu și unul din „Pisica mea în sala de lectură”, publicat în 2017 de Liviu Papadima în „Dilema Veche”.

Profesorii de Limba română susțin că este de remarcat faptul că ambele texte sunt de autori români contemporani, în viață și că nu conțin arhaisme, regionalisme și alte cuvinte greoaie sau situații complicate, ca în cazul altor texte date în trecut la acest examen. La nivel național, au fost așteptați peste 176.000 de elevi.

Conform Metodologiei de desfășurare a examenului, după ce elevii au terminat de completat grila cu subiecte, profesorii supraveghetori au scanat lucrările și le-au încărcat în platforma digitalizată care a repartizat aleatoriu către evaluatori din alt județ decât cel din care provin candidații. Președinta Comisiei județene de Evaluare Națională este inspectorul general adjunct, Dana Păiuș.

Marți, 6 februarie, se va desfășura proba de Matematică. În 7 februarie, acolo unde e cazul, va avea loc proba scrisă la Limba și literatura maternă, iar în 23 februarie se vor cunoaște rezultatele. De menționat că, potrivit unui ordin de ministru, aceste rezultate pot fi trecute în catalog doar în urma unei cereri scrise a părinților.

Este obligatoriu ca profesorii la clasă să analizeze individual rezultatele și să întocmească pentru fiecare copil planuri remediale. Conform Edupedu.ro, de ceea ce se temeau dascălii angrenați în examen nu au scăpat. Au apărut probleme de supraîncărcare și blocaje pe platforma pe care sunt urcate lucrările scanate. Profesorii asistenți sunt puși să scaneze lucrările și să le încarce pe servere mai târziu.

 

 

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending