Contactează-ne

Actualitate

Sub Cetate, amfiteatru şi o zonă de agrement

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ proiectul finanţat din fonduri europene îşi propune, printre altele, realizarea unui amfiteatru în zona stadionului ■ finanţarea este în valoare de 3,5 milioane de euro ■ primăria lucrează şi la reabilitarea parcului de sub fortăreaţa muşatină ■

Daniel Harpa, primarul oraşului Tîrgu Neamţ, a anunţat că au început lucrările pentru realizarea în localitate a unei zone de agrement şi a unui amfiteatru, prevăzute într-un proiect finanţat cu fonduri europene în valoare de circa 3,5 milioane de euro.

Obiectivele propuse ar urma să fie amplasate pe terenurile secundare de la stadionul Cetatea. În proiect sînt prevăzute construirea unui amfiteatru în aer liber, crearea, reabilitarea, modernizarea, amenajarea spaţiilor verzi, realizarea de sisteme de irigaţii pentru spaţiile verzi, dotare cu mobilier urban, crearea de facilităţi pentru agrement pe terenurile amenajate, zone speciale pentru sport, instalare Wi-Fi în spaţiile publice.

Într-un alt proiect, tot din dorinţa de a face mai atractivă zona de sub Cetate, s-a început reabilitarea parcului de la baza fortăreţei muşatine. Deja s-a înlocuit poarta de la intrare cu una sculptată, iar gardul a fost de asemenea schimbat.

Proiectul intitulat Împrejmuire şi reabilitare parc Cetate vizează împrejmuirea perimetrului pe o lungime de 264 metri, amenajarea de alei pietonale în suprafaţă de 1.457 mp şi a unei zone cu destinaţia de spaţiu de joacă pentru copii.

„Investiţia se raportează la jumătatea din faţă a parcului, pe jumătatea din spate existînd un al doilea proiect de investiţii care se află în etapa de avizare, Reabilitare şi modernizare Zona Parc Cetate (inclusiv zona Ştrand), avînd ca sursă de finanţare creditul bancar contractat în anul 2019“, menţiona primarul pe pagina de Facebook.

Tot aici prezentase cu cîteva luni în urmă locuitorilor proiectul de reabilitare a parcului de sub Cetate. În timp ce unii l-au felicitat pe edil pentru iniţiativă, alţii au avut obiecţii referitoare la modalitatea de împrejmuire a perimetrului.

„Reabilitarea parcului Cetate a devenit subiect de dispută politică pe Facebook şi de aceea mă simt dator să vă ofer cîteva informaţii. Înlocuim un gard care este clar depăşit din punct de vedere estetic, cu unul gîndit de un artist local împreună cu un proiectant. Noi am luat în calcul atît esteticul cît şi funcţionalul acestei zone.

Parcul este împărţit în două proiecte. Partea din faţă unde sunt prevăzute lucrări de înlocuire/împrejmuire gard, spaţiu de joacă, dar şi refacerea aleilor pietonale(1457 mp), în valoare de 441.524,37 lei. Partea din spate va fi împrejmuită cu un gard viu şi va avea destinaţia de ştrand. În ce priveşte gardul din faţă, gîndindu-ne atît la siguranţa copiilor şi dat fiind traficul din zonă, am ales un model de gard pe care îl ataşez prezentei postări. Acest model a fost desenat de un artist local şi adaptat tehnic de proiectantul acestei lucrări.

Sînt conştient că nu putem avea toţi acelaşi punct de vedere, de aceea noi încercăm să ne pliem în primul rînd pe propunerile specialiştilor din domeniu. Sper ca varianta de gard propusă să fie pe gustul cît mai multor cetăţeni! Aş vrea să mai menţionez că aţi văzut în mediul on-line mai multe propuneri de amenajare a parcului, pentru că, de-a lungul timpului, am încercat să obţinem şi fonduri europene pentru această zonă“, precizase primarul.

În ultimii ani, reprezentanţii administraţiei au încercat să găsească soluţii de atragere a unor fonduri pentru modernizarea parcului de sub Cetate şi realizarea unui ştrand în locul celor două bazine, vechi de 40 de ani, aflate în paragină. S-au organizat în perioada anterioară şi licitaţii în vederea găsirii unui investitor dispus să amenajeze o bază de agrement în parc, dar lucrurile nu au mers în direcţia dorită.

Suprafaţa de 22.130 mp a fost scoasă spre concesionare pe o perioadă de 25 de ani, căutîndu-se un investitor dispus să construiască un bazin de înot şi o unitate de alimentaţie publică cu spaţii de cazare, piscină, jacuzzi, SPA, spaţii de agrement gen bowling, biliard, loc de joacă pentru copii, terasă acoperită etc. Persoana care cîştigase licitaţia organizată în 2017 s- a răzgîndit şi nu s-a mai prezentat să semneze contractul cu primăria. Procedura s-a reluat şi ulterior, dar fără succes.

Advertisement








Trending