Contactează-ne

Actualitate

Studiu: Despre moda anilor ‘20 vs moda anilor 2000

Știre publicată în urmă cu

în data de

Ținuta unei femei reflectă personalitatea ei și starea de spirit. Dacă se îmbracă în roșu, atunci este o fire pasională, rebelă, nonconformistă, liberă și foarte puternică. Pentru o doamnă sau domnișoară este important fiecare detaliu al vestimentației, până la cel mai mic amănunt. Imaginea contează și se vede în aspectul acestora. Trecutul marchează o modă rafinată și elegantă. “Rafinamentul” reprezenta cuvântul de bază în garderoba unei femei. Prezentul vine cu o modă puțin haotică, ieșită din tipare. În cele ce urmează, vom discuta despre moda anilor ’20 și moda anilor 2000.

Cum era moda anilor 20?

 • Moda anilor ‘20 definește femeia ca fiind rafinată, cochetă și implicată în toate activitățile.
 • Vestimentațiile erau foarte bine accesorizate, pălăriile, gențile, rochiile și bijuteriile completau cu succes ținuta.
 • Stilul era de-a dreptul unic și spectaculos. Femeia anilor ‘20 era întruchiparea puterii și a frumuseții. Rochiile de seară erau opulente și fluide, iar domnii suspinau de fiecare dată când o astfel de femeie le apărea în fața ochilor.
 • Îmbrăcămintea se asorta și se respectau toate regulile în ceea ce privește ținuta, nimeni nu se abătea de la regulile vestimentare.
 • Pantofii făceau ținuta mult mai specială. Aceștia erau cu baretă, realizați din piele sau țesătură, ornamentați sau sobri, marcau anii stilului și ai bunului gust. Combină stilul anilor ‘20 cu stilul anului curent și aruncă o privire pe site-ul https://www.reverse.ro/, pentru o imagine cât mai clară. Nu strică niciodată să combini ceva vechi cu ceva nou, fresh.
 • O fată flapper nu ar fi ieși niciodată fără șiragul ei de perle foarte lung, semn că bijuteriile erau importante. Stilul flapper este un gen vestimentar foarte popular în rândul tinerelor din anii ‘20. Semnifică fuste scurte, păr în bob, machiaj excesiv.

Moda anilor 2000

 • O modă care marchează anii 2000 prin utilizarea jeanșiilor cu talie înaltă și tricou. Era o mare nebunie pe atunci, toate vedetele adoptau o astfel de vestimentație.
 • Cravata era purtată la aproape orice ținută. În cazul în care aveai un tricou, o cămașă, un maiou, cravata era nelipsită.
 • Fustă scurtă de blugi, nelipsită și aceasta din garderoba fetelor. Cu cât fusta era mai scurtă, cu atât era mai bine.
 • Piesa de rezistența, pantofii pentru femei, cei mai populari aveau botul alungit și tocul foarte mic. În acea perioada moda era extremă, nu se definise un stil clar și fetele îmbrăcau ținute destul de haotice și nepotrivite.
 • În acea perioadă, nimic nu avea coerență, nu existau reguli vestimentare, fiecare purta ce considera ca este potrivit. Cuvântul de bază care denumesc anii 2000 este “haos”. Perioada anilor 2000 semnifica “pun pe mine tot ce am în dulap și trebuie să arăt bine”.

Așadar, încearcă câte puțin din ambele stiluri și vezi ce obții. Cum spuneam, combinațiile între ceva vechi și ceva nou, vor avea un impact puternic asupra privitorului și nu vor rămâne neobservate. Vechi și nou, o combinație puternică și impunătoare. Joacă-te cu stiluri și îndrăznește să porți ținute care te definesc și te pun în valoare!

Sursa foto: www.pexels.com

Advertisement
Trending