Contactează-ne

Actualitate

Stăpânii României normale

Știre publicată în urmă cu

în data de

Odată cu introducerea buletinelor de vot în urne, responsabilitatea electoratului nu se încheie, dacă acesta chiar doreşte ca România să ia calea normalităţii. Sloganul de campanie al lui Klaus Iohannis a fost „Pentru o Românie normală“.

Cu acest slogan, a câştigat alegerile din 24 noiembrie 2019. Conform Preşedintelui, o Românie normală nu este decât Românie resetată. Normalitatea este rezultatul opţiunilor electoratului, care rămân la fel de neştiute, ca şi căile Domnului.

Chiar dacă a câştigat alegerile de două ori consecutiv, Klaus Iohannis nu a reuşit să înţeleagă că electoratul nu se resetează peste noapte. Klaus Iohannis a mai câştigat alegerile şi în 2014 şi în cei cinci ani de mandat nu a reuşit mai nimic notabil, decât că România s-a divizat, punându-se între paranteze actul Marii Uniri de la 1918.

Degeaba vrea Preşedintele acum să umple agendele de ştiri, cu câte ar vrea el să rezolve de când are „Guvernul Meu“. Pentru asta îl copie pe Liviu Dragnea, preluând toate funcţiile, cea de premier şi cea de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, pus să guverneze minoritar România. Ludovic Orban este doar butaforia transparentă, care permite să se vadă cine îi trage sforile.

Prea se repetă scenariile. În perioada 2004 – 2014, Traian Băsescu trăgea sforile, după care se mişca Emil Boc. În perioada 2017 – 2019, Liviu Dragnea trăgea pe rând sforile lui Grindeanu, Tudose şi Dăncilă. Acum, din octombrie 2019, Klaus Iohannis trage de sforile lui Ludovic Orban. Fiind partizanul declarat al proiectului „Pentru o Românie normală“, Klaus Iohannis nu înţelege că Românie normală nu poate fi construită de pe cele două maluri ale urii, care desparte ţara.

Trebuie aruncate punţi, de o parte şi de cealaltă, de către un strateg ales democratic. Constituţia României a statuat ca un astfel de strateg să fie Preşedintele unificator. Klaus Iohannis nu a înţeles nici acum, că politicienii noştri, răspândiţi prin partide, se pot contra în ideologii sau proiecte, dar nu le este permis să se manifeste ca stăpâni ai ţării, atunci când preiau puterea.

A fost des criticat Partidul Social Democrat că are un comportament de stăpân al ţării, cât timp a guvernat. Partidul Social Democrat şi-a justificat comportamentul de stăpân, declarând că „facem aşa, pentru că putem“. Acum suntem martori că şi Partidul Naşional Liberal condus de Ludovic Orban a preluat de la Partidul Social Democrat acest comportament de stăpân, odată cu guvernarea.

O Românie normală nu poate fi construită sau consolidată, în cazul în care spiritul critic este dominat, de dimineaţă până în noapte, de înjurături, blesteme şi declaraţii de război. Pe zi ce trece, Partidul Naţional Liberal îşi forţează norocul, cu atât mai mult, cu cât sondajele ne arată că acest partid rămâne cu picioarele afară de sub plapuma succesului electoral al lui Klaus Iohannis. Cooperarea dintre partide, este menirea Preşedintelui României. Rezolvarea războaielor dintre partide este menirea exclusivă a electoratului. O Românie normală, nu are nevoie de stăpân.

Regele e gol!

Ludovic Orban debutează în rolul regelui din basmul „Hainele cele noi ale regelui“, scris de Hans Cristian Andersen. În basm, un rege fudul nevoie mare de imaginea sa publică, comandă unor şarlatani să-i ţeasă un rând de noi veşminte, cu care să-şi impresioneze supuşii, într-o paradă publică.

Şarlatanii l-au asigurat pe rege că-i vor ţese veşminte nemaiîntâlnite, dar că acei supuşi, care sunt proşti sau nevrednici, nu le vor putea vedea. Şarlatanii au mimat că ţes şi că îl îmbracă, dând drumul regelui să defileze în faţa supuşilor cu coroana pe cap şi în curul gol. Nu înainte ca şarlatanii să se fi făcut nevăzuţi cu banii încasaţi pe o aşa lucrare. Un naiv din mulţime a riscat să fie luat de prost, strigând „Regele e gol!“. Se împlinesc şapte luni de când Ludovic Orban şi-a schimbat statutul de „şomer de lux“, cu cel de „premier“.

Ne abureşte că mandatul de premier l-a obţinut pentru că are în tolbă, nu un proiect, ci o sumedenie de proiecte cu care doreşte să declanşeze „Redresarea economică a României“. Ce vizează aceste proiecte, nici acum nu se vede. Românii s-au plictisit aşteptând prin carantine şi-l acuză pe Orban că proiectele alea nu se văd.

Ca răspuns, Orban tună şi fulgeră împotriva Opoziţiei, recte a Partidului Social Democrat şi acoliţii, că îi blochează proiectele în Parlament. Aşa zice şi Klaus Iohannis, ţinându-i isonul. La o analiză mai atentă, se vede de la o poştă că Partidul Social Democrat nu a blocat nimic în Parlament, pentru că Ludovic Orban nu a depus nici un proiect. Carevasăzică, nu le are, dar o să le facă.

După trei luni de izolare, în care românii nu au avut acces la o crâşmă sau la vreo terasă, unde să socializeze şi să bea o bere, un whisky sau să fumeze un trabuc, Premierul Orban ne arată în direct că terasa din biroul său e „full open“, unde se munceşte din greu la viitoarele proiecte. Strâns cu uşa, Ludovic Orban a răsucit explicaţia, anunţându-ne cu surle şi trâmbiţe că în următorii doi ani va lansa proiectele. Ba mai mult, în maximum cinci ani, de pe urma acestor proiecte „România va depăşi Uniunea Europeană la valoarea medie a Produsului Intern Brut, pe cap de locuitor“.

Deşi defilează prin faţa noastră gol puşcă, Orban ne avertizează astfel, că dacă nu vom vota la alegeri Partidul Naţional Liberal, pentru următorii patru ani, în următorii cinci ani nu vom depăşi Uniunea Europeană. Este din ce în ce mai evident, că Ludovic Orban nu are suflul necesar, pentru a fi o locomotivă la garnitura Partidului Naţional Liberal, care se deplasează cu frâna trasă spre alegerile care urmează.

Din spate vine pufăind din greu Rareş Bogdan, decis să ia locomotiva Ludovic Orban la remorcă sau să o lase pe o linie moartă. Cu proiectele secrete, aflate prin sertarele minţii sale, Ludovic Orban este decis să peticească economia României, pusă la zid prin ordonanţele militare, pe care el pretinde public că i le-a blocat Partidul Social Democrat şi pe acestea.

Deşi manifestările publice sunt interzise, din cauză de COVID-19, Ludovic Orban încalcă restricţia, dându-se în spectacol, umblând gol în faţa naţiunii, care nu este nici proastă şi nici nevrednică.

Actualitate

Încă o localitate din Neamţ sub “cod roşu” de COVID

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ la Moldoveni, incidenţă 3,45, se închid barurile şi cafenelele

Comuna Moldoveni “intră” şi ea ■ rândul localităţilor din Neamţ în care s-a depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, motiv pentru care restaurantele, barurile şi cafenelele vor fi închise. Decizia a fost luată vineri, 30 octombrie, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ. “Se interzice organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc”, aşa sună principalele interdicţii cu care se vor confrunta locuitorii comunei amintite, conform hotărârii de CJSU.

Cursuri suspendate, cursuri reluate

CJSU Neamţ a mai decis vineri că “Se suspendă, conform propunerii Inspectoratului Școlar Județean Neamț, pentru o perioadă de 14 zile, și trec în regim online, cursurile școlare care presupun prezența „față în față” pentru următoarele unități de învățământ:

  • clasele a VII-a B și a VIII-a B din cadrul Școlii  Profesionale Adjudeni, comuna Tămășeni, în perioada 30.10.2020 – 6.11.2020;

  • clasele a III-a A și a IV-a B din cadrul Școlii  Profesionale Adjudeni, comuna Tămășeni, în perioada 02.11.2020 – 6.11.2020”.

Vor fi reluate cursurile “faţă în faţă” pentru:

  • clasele a II-a B și a V-a C din cadrul Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din municipiul Roman (începând cu data de 02.11.2020);

– clasa a XI-a H – grupa 1 din cadrul Colegiului Tehnic ”Miron Costin” din municipiul Roman (începând cu data de 02.11.2020);

  • clasa a XII-a F din cadrul Colegiului Tehnic ”Petru Poni” din municipiul Roman (începând cu data de 02.11.2020);

  • grupa preșcolari din cadrul Școlii Gimnaziale, comuna Bodești, structura Bodeștii de Jos (începând cu data de 02.11.2020).

Citește știrea

Actualitate

Spărgătorii sediului PNL, identificaţi. Trei persoane au fost reţinute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii au reuşit să dea de urma hoţilor care au spart, în august, sediul PNL din Piatra Neamţ. Trei dintre aceştia au fost reţinuţi preventiv, iar al patrulea este căutat în continuare de poliţişti.

“Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au efectuat, ieri, 3 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de furt calificat. În urma documentării activității infracționale, trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

La data de 29 octombrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în municipiul Piatra Neamț, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În urma descinderilor, polițiștii au descoperit și indisponibilizat un autoturism, în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, au fost puse în aplicare mandatele de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, două fiind depistate în municipiului Piatra Neamț, iar cea de-a treia în municipiul Roman.

Din cercetări a reieșit că, în noaptea de 26/27 august a.c., un bărbat de 39 de ani, din Roman, împreună cu o altă persoană, ar fi pătruns prin efracție în sediul unui partid politic din Piatra Neamț, de unde ar fi sustras 88.000 de lei, precum și alte bunuri, beneficiind de sprijinul celorlalte două persoane de 33, respectiv 45 de ani, din Tîrgu-Neamț, care ar fi supravegheat zona comiterii faptei.

În baza probatoriului administrat, cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.

În activități au fost angrenați  polițiști din cadrul Poliției municipiului Roman, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, precum și jandarmi.

Polițiștii continuă cercetările în vederea identificării celei de-a patra persoane și documentării întregii activități infracționale a celor implicați”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

 

FOTO: genrica

Citește știrea

Actualitate

Coronavirus: Neamţ – 113 cazuri noi. Naţional – 6.546 de cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Neamţ, numărul total de cazuri este 5.959, iar incidenţa de 1,88 la mie

Până 30 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 235.586 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

167.897 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.546 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.059 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 6.867 de  persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 29.10.2020 (10:00) – 30.10.2020 (10:00) au fost raportate 103 decese (64 bărbați și 39 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani,  3 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 13 decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 30 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 30 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 decese la categoria de peste 80 de ani.

100 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.236. Dintre acestea, 917 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.206.567 de teste. Dintre acestea, 36.335 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.342 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.993 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 254 de  teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 30 octombrie.

Pe teritoriul României, 28.762 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.253 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 53.050 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 15 persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.988 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 952 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 6.939 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 952.435 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 7 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.852  de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS – CoV – 2 (coronavirus): 1.934 în Italia, 1.253 în Spania, 124 în Franța, 3.018 în Germania, 159 în Marea Britanie, 36 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA,  123 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 8 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 93 în Grecia, 9 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 7 în Emiratele Arabe Unite și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Brazilia, Bulgaria, Kazakhstan, Suedia, Republica Congo, Qatar, Vatican și Portugalia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 126 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo și unul în Grecia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu infecție cu noul coronavirus, 797 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Citește știrea

Trending