Contactează-ne

Actualitate

”Sprijinim studenții care doresc să devină antreprenori”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ susţine senatorul PNL de Neamţ Eugen Țapu-Nazare

Senatorul PNL de Neamţ Eugen Țapu-Nazare a formulat recent o declaraţie publică în care a susţinut  că Guvernul Orban a alocat 150 de milioane de euro pentru un program destinat studenţilor care vor să devină antreprenori.  

“Guvernul Orban a alocat nu mai puțin de 150 de milioane de euro Programului ”Naţional Innotech Student”, destinat studenţilor care vor să devină antreprenori. Este una dintre măsurile curajoase ale guvernului, care stimulează ideile de afaceri ale studențilorși creativitatea acestora.

Valoarea finanțărilor nerambursabile pornește de la 40.000 euro pentru două locuri de muncă, și crește până la 100.000 euro pentru cinci noi locuri de muncă create. Prin acest program, se finanțează și ideea de afacere, dar și costul educației antreprenoriale. În perioada în care studenții își formează competențe antreprenoriale, vor putea beneficia de burse în cuantum de 650 lei lunar, iar ulterior înființării start-upului – timp de 1 an – se vor acorda 2.250 lei/lună pentru fiecare loc de muncă generat.

Prin susținerea antreprenoriatului studenţesc, Guvernul PNL urmărește regenerarea și dezvoltarea economică și crearea a 5.000 de noi locuri de muncă, număr care va crește odată cu stabilizarea și dezvoltarea noilor afaceri dezvoltate de studenți”, a declarat Eugen Țapu-Nazare, viceliderul Grupului PNL din Senatul României.

Advertisement
Trending