Contactează-ne

Actualitate

Spitalul Roman, tot aglomerat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ într-o săptămână, la CPU s-au prezentat 852 de pacienți, din care au fost internați 256 ■ 39 au ajuns în Secția ATI ■ la Pediatrie au fost consultați 318 copii, patru având gripă ■

Spitalul Municipal de Urgență Roman continuă să fie una dintre cele mai aglomerate unități spitalicești cu paturi din județul Neamț. Conform comunicatului de presă de pe pagina de Facebook, în intervalul 26 februarie – 3 martie la CPU Roman s-au prezentat 852 de persoane, din care 256 au fost internate.

Dintre ele, 39 au ajuns la Secția ATI. În această perioadă au fost spitalizate victimele a 3 accidente rutiere. Și în această săptămână este foarte ridicat numărul agresiunilor fizice care se ridică la 16. Un număr de 93 persoane au ajuns la CPU fiind diagnosticate cu afecțiuni neurologice.

Patru pacienți au ajuns în spital cu accidente vasculare cerebrale. Din fericire, în acestă săptămână nu a fost nici un pacient cu infarct miocardic. În schimb, numărul pacienților cu tensiune arterială rămâne foarte ridicat, 90 ajungând la urgențe din această cauză. Numărul infecțiilor respiratorii acute raportate a fost de 40.

Niciun pacient nu a mai fost diagnosticat cu coronavirus și nici un adult cu gripă sezonieră. În schimb, 94  pacienți prezentau la internare afecțiuni toraco-abdominale și 30 diverse plăgi. Foarte ridicat continuă să fie numărul traumatismelor care se ridică într-o săptămână la 103. La Secția Pediatrie s-au prezentat 318 copii, din care au necesitat internare doar 30.

Au fost trimiși către alte secții 13 pacienți. Cele mai frecvente afecțiuni ale celor mici rămân amigdalitele și faringitele, diagnosticate la 40 de copii. 138 micuți au fost diagnosticați cu infecții respiratorii acute, 7 cu peneumonii, 15 cu boli diareice acute și 4 copilași cu gripă sezonieră. La Maternitatea Roman au fost aduși pe lume 15 copilași, din care 9 pe cale naturală și 6 prin cezariană.

Dovada de transparență a managementului unității nu este însă văzută cu ochi buni de toată lumea. Cineva critică faptul că se fac publice astfel de date statistice, susținând că pelerinele de unică folosință sunt refolosite, că la farmacie nu răspunde nimeni la telefon, că sunt secții în care aparținătorii nu reușesc să intre în contact cu medicii, că personalul nu se comportă frumos cu pacienții, etc.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending